Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#97413
Osaan Rettigin entisen tupakkatehtaan kaarihallitiloista on tulossa kauppakeskus. Jäljelle jäävä rakennus on aika iso, arviolta noin kolmannes Kupittaan cittarista. Lähes puolet kaarihalliosasta puretaan tulevan kadun tieltä. Kauppakeskus voi kerätä asiakkaita oman lähialueensa lisäksi telakalta tulevasta henkilöstöstä työmatkan varrelta?
Avatar
Tekijänä Kantti
#97502
Kierros Herttuankulman tontilla.

Talon takana Kakolanmäki, oikealla puolella Malmin alue ja Puutarhakadun pää.
Kuva

Turku Energian piippu ja Telakkarannan säilytetty kraana kauempana.
Kuva

Tupakkatehtaan säilytettävää osaa.
Kuva

Ei säilytettävää osuutta Pansiontien puolella.
Kuva

Tässä kohta jossa vasemman puoleinen osa säilyy mutta oikeanpuoleinen jää tulevan kadun jalkoihin. Pansiontien puoleista lastauslaituria koko pitkä sivu.
Kuva

Kuva

Kuva

Arvin grillin plakaatti vielä porttivahdin kopin viereisessä seinässä. :) Arvin grilli oli useita vuosia Rettigin entisessä työpaikkaruokalassa.
Kuva
hmikko, Tlahti, TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#97786
Vanhaan tupakkatehtaaseen tulossa kauppahalli
Kuva
Herttuankulma etenee nyt kovaa vauhtia. Nosturinkadun varteen rakennetaan parhaillaan ensimmäistä uutta kerrostaloa, kun Lehto Asunnot toteuttaa Astor-nimiseen kohteeseen 125 asuntoa. Talon on määrä valmistua jouluksi.

Myös suunnitelmat uudelle kauppapaikalle etenevät. Kauppahallimainen keskus tulisi paikalle, missä nykyisin sijaitsee vanha tupakkatehdas, joka tunnetaan kaarirakenteestaan. Kaarihallin edustalle Tukholmankadun varteen tulisi aukio, jonka toiselle puolelle sijoittuu kaksi tornitaloa.


– Kaarihallin rakenteiden kuntoa tutkitaan parhaillaan. Tämän perusteella saamme käsityksen siitä, ovatko rakenteet kunnostettavissa ja onko tämä taloudellisesti mahdollista. Lähtökohtana on tietysti käyttäjille terveellinen, turvallinen ja toimiva kauppapaikka, joka palvelisi turkulaisia vuosikymmeniä. Viranomaisten kanssa käydään asiasta neuvotteluja, Lehto Asuntojen hankepäällikkö Vili Valajärvi selvittää.Kaarihalli on kaavassa merkitty suojeltavaksi. Rakennus on ollut vuoden verran tyhjillään, ja sen rakenteiden kuntoa selvitellään parhaillaan. Sen jälkeen tiedetään, mitä rakennuksen kanssa tehdään ja millainen hintalappu sen kunnostamiselle kauppahalliksi tulisi. Melkoisen iso kauppahalli 5500 neliön tiloihin joka tapauksessa mahtuu.

Harri Laisto RandH Asset Managementista toteaa, että ajatuksena on rakentaa massasta erottuva konsepti.

– Liikepaikkoja tiloissa on noin 50. Haemme erilaisia peruspalveluita, mutta painoarvo tulee olemaan ruokapuolessa. Haemme perinteisten toimijoiden lisäksi persoonallisia ravintolatoimijoita ja lisäksi mielenkiintoisia erikoisliikkeitä esimerkiksi sisustus- ja vaatepuolelta.

Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä kauppahallin vuokralaiset olisivat tiedossa. Hallikokonaisuus voisi valmistua parin vuoden päästä.

Kaikkinensa alueelle on lähivuosina tulossa uusia asuntoja 4400 asukkaalle.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/77 ... auppahalli
Avatar
Tekijänä Kantti
#97789
Lehto Group ilmoittaa rakentavansa Herttuankulman hoivakorttelia, jossa ilmeisesti ensimmäinen rakennus on nimeltään Kiinteistö Oy Turun Astor. Projektista en ole onnistunut löytämään kunnon tietoa oikein mistään. Tämä Turkulaisen artikkeli oli päivän yllätys
Isompi versio Turkulaisen havainnekuvasta.

Kuva
Lehto Group
Terkkuja Turusta! Aloitamme syksyllä rakentamaan sataman läheisyyteen kohdetta nimeltä Herttuankulman hoivakortteli. Heräsikö mielenkiintosi? Katso avoimet työpaikat näistä linkeistä:
https://bit.ly/2MpgZZ9
https://bit.ly/2yIxFsF
Kävin eilen kiertelemässä alueella.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Rakennuksissa on korkeat ikkunat ja jämäkät (aika pienet) kulmaparvekkeet
Kuva

Kuva

Korkeassa rakennuksessa näyttäisi olevan avattavat ikkunat. Ranskalaiset parvekkeet?
Kuva

Kuva

Projekti on edennyt tasaisen vauhdikkaasti.
hmikko, TurkuCubed, Tlahti ja 2 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#98130
Lehdon työmaalla edetään aika hitaasti. Kesälomat?

Kuva

Uusi pohja.
Kuva

Laptin tontti. Torninosturia pystytetään.
Kuva

Kuva
hmikko, Tlahti peukuttivat tätä