Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä maitokahvi
#102038
Viekas kirjoitti:https://ah.turku.fi/kh/2021/03290081/Images/1941868.pdf

Schenker alueen suunnitelmia.
Monotoniset kaareutuvat kadut ovat kyllä jalankulkijan kannalta tosi uuvuttavia. Niissä ei silmä kohdistu mihinkään ja kadun päätettä ei näy. Ei ole myöskään mielenkiintoista katseltavaa lähellä. Taloista on kyllä varmaan kivat näkymät. Tuollaiseen paikkaan pitäisi puistoa ainakin elävöittää ja puistolla rikkoa monotonisuutta. Tehdä leikkipaikkoja ja käärmepolkuja.
tekijänä hmikko
#102616
Tämän hetken laatikkoarkkitehtuurista alkaa tulla täyspuudutusannos. Tiilipinnat toki sinänsä kivoja, ainakin verratuna betonielementteihin. Mistään muusta yksityiskohdasta tai muodosta näitä ei sitten voikaan syyttää.
MindW tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#102893
Noin viikko sitten.


Kuvaajan selän taakse joskus nouseva tornitalo on 16-kerroksinen ja välittömästi oikealle puolelle tulee 13 ja puoli -kerroksinen rakennus. Tässä valmistumassa 5 ja puoli kerroksinen talo.
https://opaskartta.turku.fi/IMS/?layers ... ttuankulma
Kuva

Tulevaisuudessa tästä menee Kolmen Katariinan bulevardi
Kuva

Otaksun Kolmen Katariinan bulevardia ryhdyttävän rakentamaan piakkoin sen varrella olevien talojen rakennuttua? Tässä kuvan ottaja seisoo tulevalla Elisabet Wollen kadulla. Otaksun?
Kuva

Kuva

Tämän talon vaaleaksi rapattu puolikas oli noin puolisen vuotta - ainakin näennäisesti - pysähdyksissä. Paljaat betoniseinät paistoivat silmään, mikään ei näyttänyt edistyvän ja aloin jo ihmetellä asiaa. Nyt talo näyttää valmistuvan hyvällä vauhdilla.
Kuva

Edellisessä kuvassa selkäni takana oleva, tässä nyt näkyvä, Schenkerin entinen rahtiasema on ollut jonkin aikaa tyhjillään ja muutaman vuoden kuluessa rakentamisen painopiste lienee täällä?
Kuva

Rahtiaseman takana rakennusnosturit jo kurkoittelevat kaulojaan.
Kuva
Tlahti, TurkuCubed, hmikko tykkää tästä
tekijänä James
#102894
Kantti kirjoitti: 16.09.21 20:04 Noin viikko sitten.

Edellisessä kuvassa selkäni takana oleva, tässä nyt näkyvä, Schenkerin entinen rahtiasema on ollut jonkin aikaa tyhjillään ja muutaman vuoden kuluessa rakentamisen painopiste lienee täällä?
Kuva
Tänään, kun menin tuosta ohi, olivat purkamassa tuota oikealla olevaa pressuhallia juuri. Lisäksi itse rahtiaseman kaupungin puoleista seinää rouhittiin jo palasiksi.