Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä hmikko
#99505
^ Saapi nähdä, mikä nimi käytännössä vakiintuu henkilökunnan suussa. Tietysti jos 'majakka' laitetaan kaikkiin opasteisiin ja potilaita pitää neuvoa sen mukaan, niin pakkko kai sitä on käyttää. Musta kuitenkin vähän tuntuu, että henkilökunnalla tulee olemaan omat ilmaisunsa osastoille ja rakennuksille. Semminkin kun tuo laatikko nyt ei todellakaan muistuta majakkaa millään lailla.
Avatar
Tekijänä Kantti
#99752
Medisiina D:n pääty ja T3:n sivuseinä.

Kuva

Medisiinan sisäänkäynti, T3:sen värikäs koristelu kolossaan tässä saatu ehkä valmiiksi?
Kuva

Kokonaisuus Tykistösillan yli nähtynä. Helikopterikin tasanteellaan.
Kuva

Vasemmassa reunassa valmista seinän koristelua. Onko tämä samalla kokon tämän seinän tuleva ilmiasu?
Kuva
TurkuCubed, hmikko, veka peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#99755
Kantti kirjoitti: 09.03.20 11:46 Vasemmassa reunassa valmista seinän koristelua. Onko tämä samalla kokon tämän seinän tuleva ilmiasu?
Ilmeisesti on. Rakennuksen toinen puoli on valmiimpi, näkyy Hämeentien sillalta. Siellä tuota väritystä on koko leveydeltä.

Viime aikoina on tullut asioitua Medisiina D:ssä enemmänkin, ja täytyy sanoa, että sisätilat ovat juuri niin laitosmaisia kuin julkisivu antaa odottaa. Isotkin luentosalit ovat tasalattiaisia ja sokkeloisen oloisten käytävien päässä. Ovesta sisään tullessa aulatila on korkea, mutta tilantuntu lopahtaa sitten tasan siihen, kun sokkeloon ajautuu syvemmälle.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100643
P-sairaala modernisoi psykiatrisen hoidon tilat – Sairaalakoulu ei mahdu mukaan

Kuva
Alustavasti uusi P-sairaala näyttää tältä.

Turun Kiinamyllynkadun varteen valmistuu uusi psykiatrinen sairaala vuoteen 2024 mennessä. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri hyväksyi sairaalan ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelman tiistaisessa kokouksessaan. Päätös menee vielä sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn loppuvuodesta.

Uuteen sairaalaan keskitetään merkittävä osa nyt hajallaan vanhentuneissa kiinteistöissä sijaitsevista sairaanhoitopiirin psykiatrian palveluista, muun muassa Halikon sairaala. Tiloihin siirtyvät psykiatrian klinikat ja kahdeksan vuodeosastoa.

Viisikerroksinen rakennuksen lisäksi rakennetaan maanalainen yhdyskäytävä Kiinamyllynkadun alta A-sairaalan kautta tunneliverkostoon. Y-kirjaimen muotoisen rakennuksen pisin yhtenäinen julkisivu aukeaa Kiinanmyllykadulle. Pääsisäänkäynti on Sirkkalankadulta. Turun kaupungin omistama sijaitsee Lemminkäisenkadun, Kiinamyllynkadun ja Sirkkalankadun muodostamassa kolmiossa.

Psykiatrisen sairaalan eli työnimeltään P-sairaalan rakentaminen päätettiin viime marraskuussa vaiheistaa. Sairaalan ensimmäinen vaihe ei tarvitse kaavamuutosta, tontin toisen osan käyttö sen sijaan vaatii. Tämä oli yksi syy. miksi rakentaminen haluttiin vaiheistaa. Toisen vaiheen aikataulusta ei tässä kohtaa ole tietoa.

P-sairaalan ensimmäinen osa maksaa noin 60 miljoonaa euroa. Siihen tulee noin 40 000 bruttoneliötä. Sairaalasta on tarkoitus järjestää pääarkkitehtikilpailu. Majakkasairaalan tavoin P-sairaalastakin julistettaneen nimikilpailu.

Turun sairaalakoulu ei mahdu tulevan psykiatrisen sairaalan tiloihin. Perustusopetuslain mukaan sairaalakoulun tiloista ja toiminnasta vastaa sijaintikunta eli tässä tapauksessa Turku. Sivistystoimen johtajan Timo Jalosen mukaan sairaalan tarvitsemat tilat veivät tilat sairaalakoululta.

– Tämä on harmillista, mutta ymmärrettävää. Toivomme tietysti, ettei meitä nyt kokonaan unohdeta, Jalonen lausuu.

Kärsimättömyydestä sairaalakoulua eli Kiinamyllyn koulua ei voi syyttää. Se on hakenut uusia tiloja jo kolme vuosikymmentä. Toiminnassa koulu on ollut pian 45 vuotta.

Koulua käy vuosittain 450 oppilasta. Heistä suurin osa on psykiatrisia potilaita. Suurin osa heistä käy koulua avoluokissa.

Lastenpsykiatrian koulutilat sekä avoluokat on nyt sijoitettu Datacityyn. Lastenpsykiatriasta osa muuttaa P-sairaalan ensimmäiseen vaiheeseen.

Nuorisopsykiatrian koulutilat sijaitsevat puolestaan Kunnallissairaalantiellä. Itse nuorisopsykiatrian tilat muuttavat vasta P-sairalaan toiseen vaiheeseen.

Mikäli psykiatriseen kouluun joskus saadaan koulutilat, sen on tarkoitus toimia opetussuunnitelman mukaisena kouluna, jossa oppiaineiden vaatimat tilat on otettu huomioon.

Uuden sairaalan psykiatrisista toiminnoista vastaava projektipäällikkö Pekka Makkonen katsoo, että koulutilat olisi saatava psykiatrisen sairaalan yhteyteen toisessa vaiheessa.

– Näin on muun muassa Porissa ja Seinäjoella, Makkonen huomauttaa.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... hdu+mukaan
hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#100697
Sairaalan julkisivu Helsingistä tullessa näyttää lähes valmiilta. Tykkään tästä värikkyydestä!

Kuva
veka, TurkuCubed, Tlahti ja 2 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10