Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä pakolaishallitus
#97423
Kantti kirjoitti: 26.03.19 20:12 Turkkarin etusivulla oli tänään iso mainos As Oy Turun Clipperistä. Pitää varmaan kipasta katsomassa miltä siellä näyttää nyt. Louhiminen Kuopan päässä on ollut menossa jo pitkään. Noin puolitoista kuukautta sitten.
Kuva

Kuva

Rakennukseen on tulossa kahdessa kerroksessa oleva kattohuoneisto, hintaa noin 1,9€ milj.

https://turunclipper.fi

https://old.etuovi.com/kohde/9643613
Turhaan sä sinne nyt menet. Ei siellä tänään ainakaan ollut mitään nähtävää. Soraa ja kalliota kai siivoavat. Mitä nyt pikaisesti katsoin, niin ainoa ero kuviisi nyt on että lumet ovat sulaneet.
Avatar
Tekijänä Kantti
#97441
Kävin nyt kuitenkin keskiviikkona katsomassa. Eipä mitään vielä ole nousussa.

Aikamoinen massa kalliosta on leikattu isoa kivimäärää katsoessa, se ei kuitenkaan näytä erityisen paljolta. Korppolaismäkeen ei kovin syvälle ole menty.
Kuva

Erikoista on parin kontin jättäminen kivilouhosmassa alle!? Toiseen pääsee sisälle, toisesta näkyy vain autonrenkailla suojattu kulma kivien alta.
Kuva

Omaperäinen ja ilmeisen edullinen on naapurin valmiiin seinämän suojaaminen konttiseinämällä! Paine on kuitenkin ankara päätellen alimman kontin ovien kanttaamisesta. Edustalla olevat kivijässikät ovat massiivisia.
Kuva

Telakan entinen Kuoppa oli edelleen jäässä vaikka Aurajoki on vapautunut noin viikko sitten.
Kuva

Uutta tukimuurilaudoitusta seinämän yläreunassa
Kuva
Tlahti, hmikko, veka ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä pioneeri
#97468
Tuossa kohtaa missä kaivuutuki on jätetty louhoksen alle, niin sillä on suojattu siinä kohtaa olevaa jätevesipumppaamoa.
Kantti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#97790
Korppolaismäki viheriöi keväässä, alapuolella kauhotaan kivimurskaa edelleen.
Kuva

Kallionharjalla pengerrys on valmistumassa. Rakentaminen alkanee lähiaikoina lähellä valmista rakennusta Kuopan reunalla? Tähän viistoon kulmaan tulee kolme taloa, 7 kerrosta.
Kuva

http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/K ... niste=Di11
TurkuCubed, Tlahti peukuttivat tätä
Tekijänä kilonet
#98177
Tono kirjoitti: 30.11.18 16:15 Tunnelmia alueesta kun tullut tuossa käveltyä pari kertaa Korppolaismäen ympäri hämärään/pimeään aikaan. Onpas todellakin harmillista että tuo fiilis, joka siitä jää, on niin ankea.

Fiilikset oli ihan ok vielä vanhan Wärtsilän hallin kohdilla jokirannassa ja vielä vanhojen nosturien kohdilla ihan ok. Siinä kuitenkin jo uusin Telakkarannan punatiilikerrostalo ikävällä tavalla sulkee rannan/aukion avoimuuden. On esimerkki siitä miten jopa jokirannan aukio saadaan ahdistavaksi paikaksi rakentamalla monotonista ja massiivista, eli liikaa. Toisin sanoen jokiranta on tuossa aika lailla pilalla (paitsi tietysti asukkaille, mutta julkista priimaa kaupunkitilaahan tuossa pitäisi olla, jos kaupunki haluaa jokirannasta ylpeillä).

Siitä eteenpäin alajuoksulle on kalliolouhintaa, mutta siinä jokihan (vielä) näyttää hyvältä.

Romahdus kuitenkin tapahtuu kun päästää Viimeiselle Rovolle. Voiko enää rantakävelyreittiä ankeammaksi saada kuin se joka kulkee korkeiden kerrostalojen alla. Massiviset kivimuurit, räikeä, epäyhtenäinen valaistus, tympeä arkkitehtuuri. Ankea vesiallas. Miten on mahdollista että näin ainutlaatuiselle paikalle on rakennettu näin tusinaa ja hengetöntä?! Eikä veden äärelle osata kaupunkitilaa Turussa rakentaa?

Ainoa hyvä pointti tilanteessa on että nyt Korrpolaismäen voi kiertää, mutta vika on siinä että eihän sitä enää halua tehdä! Niin, ja nyt en siis ota kantaa siihen millaisia ovat alueen asuntojen ikkunanäkymät, vaan siis se tila joka pitäisi olla avoin kaikille Turkulaisille (yms.). On kumma että Länsirannalla suunnitelu vielä onnistui, ja julkista tilaa osattiin tehdä.
Mun mielestä noi uudet talot on erityisen hienoja just siellä Rovon ja kuopan huudeilla, kaikki hieman erilaisia ja hienoa paikallaan muurattua julkkaria ja kuparia käytetty etc. Samoin se musta rivari on tosi tyylikas. Tietty sitä ois voinu parantaa jättämättä rakoja asuntojen väliin, mutta kaikkea ei voi saada :smt003

Lisää istutuksia kyllä vielä kaipaa ja missä on mokattu, niin missä kahvilat ja liiketilat? Muutama olisi pitänyt laittaa. Asukkaita kuitenkin alueelle tulossa satoja.

Onneksi nyt tuo Vulcano kylpylä ravintoloineen tulossa. Parantaa alueen viihtyvyyttä entisestään.
Avatar
Tekijänä Kantti
#98209
Ajotunnelin teko on ehkä puolivälissä. Jokohan kortteli 47 kohta alkaa rakentua Kuopan päätyyn?
Kuva

Kuva
Tlahti, hmikko peukuttivat tätä
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26