Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#97334
kaheja kirjoitti: 15.03.19 22:01 Tästä tullaan valtuustossa vielä keskustelemaan pitkään. Kaupunkiympäristölautakunnassa asiaa on käsitelty monta kertaa ja edellä ketjussa oleva havainnekuva ja kaava ovat muuttuneet. Uudemmassa havainnekuvassa on muutosten jälkeen harjakatto ja Stålarminkadun varren taloista on poistettu suojelumerkintä.
Mistä löytyy uudempi kaavamuutosehdotus? Harjakatto on erittäin asiallinen muutos!
Avatar
Tekijänä Kantti
#97345
Turun ruutukaava-alueen täydennysrakentamista. Strandellin puutalojen tontille nousemassa olevat Turun Blanca ja Turun Hermanni.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tlahti peukuttivat tätä
Tekijänä Luukie
#97349
Tuossakin paljon yksiöitä eli sijoitusasunnoiksi varmasti menee tosi moni. Itse ainakin mielummin sijottaisin Kakolaan koska siellä aika varmasti asuntojen hinnat tulevat pysymään stabiilina. Skanssiin(ois varmaan muutamat kuvat pitänyt samalla ottaa) oli taas tullut uutta tönöä ja alkanut ekan takkuilun jälkeen nousemaan, myös varmasti parempi sijoituskohde kuin tämä. Vilkas Kauppiaskatu ja ei niin viihtyisän oloinen sisäpiha ei houkkaisi tuohon muuttamaan. Mutta hyvä että saatiin se ruma puutalo lanattua alas ja hyvää täydennysrakentamista. Nyt on turussa monta paikkaa mihin tönöä pukkaa mikä tietysti hyvä juttu. Tietty alueet valmistuu hitaammin sen takia ja niinkuin Kantti taisikin sanoa niin esim. Telakkarantaan voisi muutaman vuoden paussi tulla rakentamisen suhteen ja miettiä voisiko siihen keksiä jotain kiinnostavampaa. Vaikka tuo Hese mikä tällä hetkellä Kaskentiellä venailemassa :D
Tekijänä hmikko
#97350
^ Sanoisin, että tuo on kyllä melko outo käsitys sijoituskämppien sijainnista. Nuo Koulukadun asunnot ovat kuitenkin helpon, viiden korttelin kävelymatkan päässä Kauppatorista ja korttelin päässä jokirannasta. Jos jossain, niin noissa on kysyntä ja arvon säilyminen taattu. Paikka on kulkemisen kannalta selvästi helpompi kuin Kakola korkeuseroineen ja myös puoli kilometriä lähempänä keskustaa. Melua toki on, mutta uusiin taloihin tulee oletettavasti ikkunat sitä mukaa.

Jos noiden myyminen on hidasta, niin todellakin sijoittajat ovat tulleet varovaisiksi. Se ei kai sinänsä ole yllätys, kun asia on ollut lehtien otsikoissa asti ja nimenomaan niin, että jarrutus on kovempi pääkaupunkiseudun ulkopuolella.
Avatar
Tekijänä Juha
#97352
Jaa mutta eikö se tulevaisuuden visio ollut niin, että kolme aluetta kasvaa 2040? Turku oli siinä mukana. Saattaahan se kuitenkin olla niin, että hintataso on vähän karannut nyt viime vuosina.

Miksi yksiöitä tehdään niin paljon? Asuvatko niissä jo sinkutkin? Luulisi että yksinäisellekin asujalle mukavin olisi kaksio. Pariskunnalle iso kaksio tai kolmio. Luulisi että ihmisillä on edelleenkin tarve pariutua ja saada lapsia.
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#97354
Juha kirjoitti: 18.03.19 18:31 Jaa mutta eikö se tulevaisuuden visio ollut niin, että kolme aluetta kasvaa 2040? Turku oli siinä mukana. Saattaahan se kuitenkin olla niin, että hintataso on vähän karannut nyt viime vuosina.

Miksi yksiöitä tehdään niin paljon? Asuvatko niissä jo sinkutkin? Luulisi että yksinäisellekin asujalle mukavin olisi kaksio. Pariskunnalle iso kaksio tai kolmio. Luulisi että ihmisillä on edelleenkin tarve pariutua ja saada lapsia.
Uudisrakennukset pumpataan täyteen miniyksiöitä, koska sellaisen ostamalla asuntosijoittaja pääsee mahdollisimman pienellä pääomalla nyhtämään mahdollisimman suurta neliövuokraa.

Ja jos miettii sinkkuna ensiasunnon ostamista, niin onhan se iso ero maksaa 170K isosta yksiöstä verrattuna 220K pienehköön kaksioon, jossa lisäneliöt kuluvat lähinnä parisängyn viemän tilan tarpeeseen.
Avatar
Tekijänä Juha
#97355
Jossain vaiheessa kyllä tulee pää vetävän käteen miniyksiöiden kanssa. Sitten kun niitä on enemmän kuin yksin asuvia opiskelijoita...
Tekijänä Sisu
#97357
Ennen wanhaan päivät kului tehdastyössä 12h päivässä, lopun ajan kuluessa retiisin kasvatukseen, aidanseipäiden veistoon ja lampaiden hoitoon. Siinä pienessä vetoisassa hellahuoneessa ei ehtinyt olla kuin sydänyön ja sunnuntaisin auringonlaskun aikaan.

Jos nykyäänkin se yksiö toimii vain yöpymispaikkana, lopun ajan kuluessa kaupungilla hipsteröinnissä ja erilaisissa sukupuolettomuusseminaareissa. Kansa ei tarvitse enää "kotia". Opiskelijoillahan tämä on ollut näin aina.
Tekijänä hmikko
#97358
Sisu kirjoitti: 19.03.19 06:21 Jos nykyäänkin se yksiö toimii vain yöpymispaikkana, lopun ajan kuluessa kaupungilla hipsteröinnissä ja erilaisissa sukupuolettomuusseminaareissa. Kansa ei tarvitse enää "kotia". Opiskelijoillahan tämä on ollut näin aina.
'Kansa' ei ole yhtä lajia. Nykyään vielä vähemmän kuin hellahuoneiden työläisten aikaan. Kaupungilla hipsteröinnin kanssa yhtaikaa on meneillään myös päin vastoin kodin tilojen merkitystä lisääviä trendejä, mm. kotona työskentely ja kokkausharrastus. Tekis mieli väittää, että Homo sapiens kypsähtää yksiöelämiseen pidemmän päälle nykyään siinä kuin ennenkin. Toki aina jotkut tykkäävät vaikka koko aikuisiän.

Tietysti koko asuntokanta ei ole muuttunut miniyksiöiksi, ja vaihtoehtoja on, varsinkin Turun kaltaisessa paikassa. Keskustan uusien pikkuasuntojen hinnat ovat kyllä semmoista luokkaa, että auton pitäminen alkaa olla vertailussa edullista. Siis jos ei ole aivan pakko päästä kävellen kotoa keskustaan hipsteröimään. (Ja siis sanon tämän nimenomaan keskusta-eläjänä, joka ei perskohtaisesti tykkää autoilusta yhtään.)
  • 1
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249