Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#94743
No tuossa on nyt malliesimerkki Talossa jonkin aika sitten jauhettuun keskusteluun siitä, miten nykytuotannossa julkisivun jäsentely ja mittasuhteet ovat sitä mitä ovat, ja miksi uus-jugendista ei tule entisen veroista. Vrt. tuon aukotusta ja alinta kerrosta naapuriin. Ei sillä, että tuossa olisi varsinaisesti kertaustyyliin pyrittykään, enkä tarkoita, että talo olisi hyvä tai huono. Pointti on, että sitä, mikä tekee vanhoista jugend-rakennuksista kauniita on perin vaikea tavoittaa nykysysteemillä ja rakennusliikkeiden liukuhihnoilla.
Avatar
tekijänä Kantti
#94746
Mielellään näkee kaupungin täydennysrakennusaukoissa jotakin muutakin, kuin lasiseinää ja oleskeluparvekkeita haukkaamassa hyvää asuintilaa! Tässäkin kohteessa näyttää olevat runsaasti alle 30 neliön koppeja! Samantapaisella ajatuksella oltanee liikkeellä kuin vaikkapa Brehentullin ja Brahenportin kohdalla. Kadun puolella ranskalaisia parvekkeita ja pihalla avopartsit. Aikaisemminkin on tehty omasta mielestä onnistuneita rakennettuun ympäristöön sovitettuja uusia rakennuksia, esimerkiksi Sairashuoneenkadulla.
Avatar
tekijänä Kantti
#94809
Mitä kuuluu Villenpuistolle? Kävin katsastamassa.

Viime vuoden puolella valmistuneen rakennuksen takana toinen talo valmistumassa.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Villenpuiston talot ovat Turussa eleganteimmasta päästä!
Kuva

https://www.etuovi.com/talo/f77426?gcli ... gIh1PD_BwE
hmikko, veka, Janne_H ja 1 muut tykkäsi tästä
tekijänä Nalle
#94830
Wiklunin viereen nousi nosturi ihan huomaamatta. En ajatellut, että Wiklunkin uudistus vaatii noin järeää kalustoa toteutuakseen. Harvinainen näky torinympäristössä.
tekijänä hmikko
#94831
Toinen viime päivinä pystytetty nosturi on TYKSin parkkitalon työmaalla. Nosturi on todella kapeassa saumassa lääkevaraston seinän vieressä ja niin, että nostettavan tavaran lastauspaikka taitaa olla alkuvaiheessa varaston kulman takana. Pingviinimerkki nosturikuskeille, jos koko urakka menee ilman, että lääkevaraston lasijulkisivusta kilahtaa yhtään paneelia rikki.
Avatar
tekijänä Kantti
#94834
Eerikinkadun ja Koulukadun kulman ns. Strandellin talojen tontilla ei muutamaan vuoteen ole tapahtunut paljoakaan, lähellä oleva taloyhtiö valitti rakennusluvasta. Valitus on käsitelty ja toiminta alkanut. Toiminta tarkoittaa entisen makkaratehtaan rakennuksen purkua.
Kuva

Vähän kyllä mietityttää aina vanhoja rakennuspersoonia lanatessa, eikö niitä voisi enemmässä määrin käyttää uuden rakennuksen osana? Sellainen antaisi selkeää ominaispiirrettä, identiteettiä ja syvyyttä koko rakennukselle ja tontille!
jfo, Ruutukaava tykkäsi tästä
  • 1
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240