Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94231
hmikko kirjoitti:Tuosta JaniAntin linkkaamasta Turun Sanomien kartasta johtui mieleen, että Itäharjun teollisuusalueella näkyi olevan purkuvaiheessa tämä talo Ifin konttorin naapurissa. Toissapäivänä oli ikkunat kasalla maassa ja rungosta näkyi läpi. Itelläni ei ole mitään käsitystä mitä mahtaa olla tulossa tilalle.
Itse olen huomannut saman, mutta en usko (tai ainakaan tiedä) että paikalle on suunnitteilla mitään uutta. Veikkaan että rakennus puretaan ihan turvallisuussyistä, oli rakennuksessa jotain tuhopolttoyritystäkin jokin aika sitten. Samanlaista purkamista on tapahtunut muutenkin tuolla Itäharjun vanhalla teollisuusalueella, vanhoja teollisuusrakennuksia purettu ja tontti jätetty tyhjilleen / muutettu väliaikaiseksi parkkipaikaksi. Alueellahan on paljon potentiaalia kaupunkikehityksen kannalta ja varmasti odottaa visioiden muuttumista todellisuudeksi.
Kuva
Kuva
Tekijänä Läntinen pitkä
#94232
Milläköhän perusteella tuolle Kirstinpuiston alueelle on saanut parin viime vuoden aikana rakentaa kaksi pistetaloa parkkikenttineen kesken kaavoitusprosessin. Ei vaikuta aivan terveeltä toiminnalta noinkin tärkeää aluetta suunniteltaessa antaa samaan aikaan poikkeuslupia ennen kuin kokonaisuus on edes hahmottunut.
Ruutukaava, Samppa peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#94234
TurkuCubed kirjoitti:Suomen Yliopistokiinteistöjen poikkeushakemus Juslenian korvaavasta talosta meni läpi ja seuraavaksi ollaan hakemassa rakennuslupaa. Päätöksiä pitäisi olla valmiina 22.3. ja ilmeisesti aika pian sen jälkeen alkaisivat rakennustyöt vanhan purkamisella.
Kuva
Tulin tänään tajunneeksi ihan työpaikan tiedotteista, että tuohon uuteen rakennukseen ei ole tulossa Juslenian nykyisiä humanisteja ilmeisesti laisinkaan, vaan pääkäyttäjät ovat Turun yliopiston kemia/biokemia ja Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta. Turun yliopiston ajatuksena on ilmeisesti keskittää humanistit kasarmialueelle niin, että nykyinen kemian ja biokemian talo Arcanum tulisi humanistien käyttöön. Sen naapurissa on oikeustieteet (Calonia) ja kasvatustieteet, tiedotusoppi ym. (Educarium). Molempien yliopistojen luonnontieteet puolestaan keskittyisivät mäelle, missä jo nyt on suurin osa. Samalla ÅA ilmeisesti pyrkii eroon vuokratiloista teknologiakeskuksessa sun muualla.

Itse hieman ihmettelen Arcanumin käyttötarkoituksen muutosta. Rakennus on valmistunut 90-luvun alussa ja se on rakennettu kemistejä ja biokemistejä varten. Talo on täynnä yhtä sun toista laboratoriotekniikkaa ja -rakennetta. Peruskorjausiässä se varmaan alkaa olla, mutta silti vähän yllättävää, että alkuperäisestä käyttötarkoituksesta kannattaisi luopua. Talo on kyllä ollut alusta asti jonkin verran ahdas, kun 90-luvun lamassa suunnitelmista vietiin juustohöylällä kerrosneliöitä.

Toinen kysymys on biotieteiden sijoittuminen Biocityyn, jossa on nyt ÅA:n biotieteet kokonaan ja TY:n biokemian ja biologian laitoksista osia. Itselleni ei ole vielä valjennut, mikä osa näistä on tarkoitus siirtää uuteen taloon. Tähän asti laitokset ovat hyötyneet Biocityssä sijainnista samassa talossa TY:n lääketietieteellisen tiedekunnan biolääketieteen yksiköiden ja molempien yliopistojen yhteisen Biotekniikan keskuksen kanssa.
Avatar
Tekijänä Kantti
#94344
Aitiopaikan näkymät Ylioppilaskylässä alkuviikosta.
Kuva

Kuva

Kuva
hmikko, Ruutukaava, Tlahti ja 2 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94416
Kuvan rakennuksissa sentään vähän yritetty tuoda omaleimaisuutta viistämällä seinää. Jos yhtään tämän näköisenä toteutuisi niin toivoisi että parvekkeet pysyisivät sisään vedettyinä. Ainiin ja Turussa 10 kerrosta on torni, ainakin Turun Sanomien mukaan.
Parkin kentän ympärille asuintorneja

Kuva

Turku ja Kansallis-yhtiöihin kuuluva Kansallis-kehitys Oy ovat neuvotelleet kumppanuussopimuksen, jonka päämääränä on useiden korkeiden asuin- ja liiketalojen tulo Parkin kentän laitamille. Kaupunginjohtaja Minna Arve (kok) tuo sopimuksen maanantaina kokoontuvaan kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston käsittelyyn.

Sopimus olisi voimassa vuoden 2024 loppuun asti. Tavoitteena on, että Turku tekisi tarvittavan asemakaavamuutoksen vuoden 2020 puoliväliin mennessä.

Kansallis-kehitys on teettänyt Arkkitehtitoimisto K2S Oy:llä viitesuunnitelman, joka ei sido tulevaa asemakaavoitusta. Suunnitelmassa esiintyy yhteensä kahdeksan kerrostaloa, jotka sijoittuvat Tuureporinkadun sekä Arkistonpolun varrelle.

Neljän talon korkeus olisi kymmenen kerrosta, neljän seitsemän.

– Viitesuunnitelma osoittaa, paljon alueella olisi potentiaalia. Sinne mahtuisi jopa 500 asuntoa. Todennäköisesti tulisi myös liike- ja mahdollisesti vielä toimistotilaa, mutta pääosin asumista, Kansallis-yhtiöiden toimitusjohtaja Ilkka Paju kertoo.
Turun kaupunki omistaa kaikki sopimusalueen maa-alueet sekä huoltorakennuksen ja Parkin kentän. Kansallis-yhtiöt omistaa Tuureporinkadun varren urheilutalon, minkä lisäksi yhtiö on vuokrannut sen tontin vuoden 2057 loppuun saakka.

Paju ei vielä halua kommentoida, millä aikataululla uudet talot nousisivat. Hän muistuttaa, että nyt tehtävän kumppanuussopimuksen jatkeeksi tarvitaan vielä kaava ja rakennusluvat.

– Kaupungin kanssa käydyt keskustelut ovat kuitenkin olleet positiivisia. Tämä sopii yhteen kaupungin tavoitteiden, yleiskaavan ja Turun kaupunkiseudun rakennemallin kanssa, hän sanoo.

Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari pitää lähtökohtana, että Parkin kentän liikuntapalvelut säilyvät. Kentällä pelataan kesäisin jalkapalloa. Talvella se palvelee jäälajeja. Kalmari ei ota kantaa, minkälaisia kehittämistarpeita liikuntapuolella olisi.

– Sellaista täytyy pohtia liikuntaverkkotarkastelussa, hän sanoo.

Paju kertoo tarkemmin. Vanha Pyrkivän urheilutalo on menossa purkuun. Parkin urheilukenttä nostetaan viitekuvissa kannen päälle.

– Kannen alle mahtuisi liiketilaa tai esimerkiksi urheiluhalli, hän sanoo.
Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#94417
Ainakin itselle melko yllättävä aloite tämä Parkin kentän kaavailu! TS:n jutussa puhutaan lopussa kannen alle mahtuvasta liiketilasta tai urheiluhallista. Melkoiselta projektilta vaikuttaa jos kenttä nostetaan kerroksen verran liiketilojen tai/ja urheiluhallin vuoksi? Vaikea uskoa tuohon.

Tuureporinkadun varteen sopisi kyllä taloja purettavan Pyrkivän urheilutalon paikalle. Sitä taas epäilen, että Arkistopolun varteen tulisi saamaan rakennusoikeutta. Kenttäalueesta olisi siinä tapauksessa poistettava kentän kaukaloalue ja kaadettava Arkistopolun reunassa olevat komeat lehmukset kentän päädystä. Hanke sinänsä tukee viime vuonna julkaistua Turku 2050 -visiota jossa Linja-autoaseman alue oli juuri tältä suunnalta rakennettu aivan uusiksi. Vision havainnekuvassa se näytti tältä. Vanhan linja-autoaseman pyöreä kylki oikeassa reunassa.
Kuva

Tässä Googlen viistokuvaa kentän alueesta. Onko tuo sininen alue vasemmalla sählykenttä vai mikä? Arkistopolku menee vinosti ylös oikeassa reunassa.

Alue on välitöntä raitiotien vaikutusaluetta!
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94551
Herrainkulman asemakaavamuutos meni läpi kaupunginvaltuustossa äänin 56-11. Väittäisin kylläkin että tästä saadaan aikaiseksi vielä valitusrumba.

Toisessa äänestyksessä Marttiin kaavailtu Hesburger sai poikkeusluvan kaupunkiympäristölautakunnalta, mutta ei ehdoitta.
Ehdotus hyväksyttiin äänin 8-5 siten muutettuna, että poikkeamisen ehtoihin lisätään seuraavat poikkeukset:
- poikkeamispäätös myönnetään 10 vuoden määräajaksi;
- rakennuksen julkisivuissa on käytettävä hillittyä värimaailmaa ja rakennuksen muoto, materiaali ja yksityiskohdat tulee suunnitella nimenomaan kyseistä paikkaa varten sovittamalla ne yhteen alueen kaupunkiympäristöllisten arvojen kanssa. Pääasiallisena julkisivumateriaalina tulisi olla puu; sekä
- ennen rakennusluvan myöntämistä on hakijan hankittava kaupunkikuvatyöryhmän lausunto
hmikko, Tlahti peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#94676
Pikaisella googlailulla tuosta Volvon bussista löytyi mm. tämmöinen juttu:

https://www.venturasystems.nl/en-4-161/ ... l?view=all

Mun havaitakseni tuota kyseistä laitosta ei mainosteta "ratikan kaltaisena" jonkin katuun upotetun ohjaimen ohjaamana vaununa, vaan ihan vaan nivelbussina. Eli sikäli ei "super" siinä mielessä kuin ne ranskalaiset systeemit, joihin Turun poliitikot taannoin viittasivat. Etummaiset pyörät on saatu pois viemästä tilaa matalalattiaisesta matkustamosta sijoittamalla ne aivan keulaan, ovet ovat ekstraleveät ja ainakin jutun göteborgilaisversio on sisustettu hyvin suurelle määrälle seisomapaikkoja, millä on saatu lisättyä matkustajakapasiteettia.
Viimeksi muokannut hmikko, 28.06.18 11:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tekijänä Nalle
#94677
Mielestäni nämä eivät suoranaisesti liity tulevaan ratikka/superbussi hankkeeseen, vaan enemmänkin 2020 voimaan tulevaan runkolinjauudistukseen. Kilpailutettaessa uusia linjoja voidaan näitä asettaa ehdoiksi varsinkin ruuhkaisimmille linjoille. Matkustusmukavuushan noissa ei ole mikään maailman mukavin, jos tiestö on huonossa kunnossa.
  • 1
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 252