Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#94001
Kupittaan kampus.
Kuva

Kuva

Kuva

Siggen uutis-sivu.
http://www.sigge.fi/fi/uutiset

Kupittaan kampuksen etenemistä voi seurata Turussakin vaihteeksi työmaakameroista. Ihan kiva!
Kuva

"Seuraa rakentamista
Joukahaisenkadulle vuonna 2020 valmistuvan Turun ammattikorkeakoulun uuden kampuksen rakentamista on mahdollista seurata alla olevista työmaakameroista. Kuvat päivittyvät 10 minuutin välein."
https://www.teknologiakiinteistot.fi/fi ... ark/kampus
Ruutukaava, veka, Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94002
Kuvissakin näkyvästä Pohjola-sairaalasta muuten sellainen ''hauska'' huomio ainakin Turun Sanomissa jokunen päivä sitten, että koko sairaala rakennettiin noin 80cm liian korkealle ympäröiviin teihin nähden.
Pohjola-sairaala rakennettiin vahingossa liian korkealle – katualueita muutettava pikavauhtia
Kuva

Toukokuussa Turun Kupittaalle avattavan Pohjola-sairaalan ympärillä laitetaan katuja uusiksi. Turun Sanomien saamien tietojen mukaan se johtuu siitä, että Pohjola-sairaalan rakennus on kadun pintaan nähden noin 80 senttiä liian korkealla. Se puolestaan aiheuttaa sen, että katutasoa pitää sairaalan kohdalla korottaa.

Rakennuksen omistavan Pohjola Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkitalo kertoo, että talon rakentamisessa on tehty mittavirhe.

– Näin siinä on käynyt. Tässä on ilmeisesti kyseessä alunperin kaupungilta saatu lähtötietovirhe, sanoo Mäkitalo. Hän ei kuitenkaan halua ottaa sen enempää kantaa siihen, kenen vastuulla asia asia on.

Mäkitalon mukaan virhettä korjataan parhaillaan, eikä se aiheuta valmistuvalle sairaalalle mitään suurempaa dramatiikkaa. Kustannuksia syntyy jonkin verran ja Pohjola osallistuu niihin.

– Tällä hetkellä Pohjolan osuus kustannuksista näyttäisi olevan 135 000 euroa, Mäkitalo kertoo.

Rakennuksen suunnitelleen arkkitehtitoimisto Aihio Arkkitehdit Oy:n arkkitehti Kalevi Näkki sanoo, että alunperin syynä väärään korkeusasemaan on kaupungilta saatu katuluonnos, jonka huomattiin vasta reilun vuoden päästä olevan vuodelta 2003.

– Siinä katualueet ovat noin 70 senttiä nykyistä alempana, Näkki sanoo.

Hänen mukaansa sairaalarakennus on juuri siinä kohdassa ja sen korkuinen kuin pitääkin. Sen sijaan rakennuksen ympäristöstä arkkitehtitoimisto sai alunperin väärää tietoa. Sittemmin kadut ovat hänen mukaansa myös painuneet entistäkin alemmiksi.

Pohjola-sairaala rakennettiin entisen parkkipaikan päälle. Katualueet eivät ole kiinni tontin reunoissa. Parkkipaikan kohdalla maa-alue oli ympäröivää aluetta korkeammalla.

Kalevi Näkin mukaan myös pohjavedellä oli osuutta asiaan. Rakennusta ei olisi voinut viedä paljonkaan nykyistä alemmaksi lähellä olevan pohjaveden takia.

– Nyt talon alla on hulevesiallas ihan varmuuden vuoksi, Näkki kertoo.

Turun kaupungin kadunsuunnittelupäällikkö Kari Linnakosken mukaan virhe johtuu siitä, että rakennuksen suunnittelija ei missään vaiheessa tilannut kaupungilta katukorkeuslausuntoa, jollainen tarvitaan aina.

Linnakosken mukaan Untamonkadun ja Joukahaisenkadun kulmaan valmistuvan sairaalarakennuksen rakennuttaja huomasi myöhemmin itse jossain vaiheessa, että sairaala on rakennettu väärään korkeusasemaan eli on perustettu ympäristöään korkeammalle.

Untamonkatua ja Joukahaisenkatua on siis korotettava rakennuksen edellyttämään tasoon, jotta kulku rakennukseen olisi mahdollista. Linnakosken mukaan korkeusero on noin 80 senttiä. Korottamisen takia vastapäisen Turun AMK:n rakennus puolestaan jäi hieman normaalia alemmaksi ja parkkipaikkaliittymää jouduttiin muuttamaan.

Satoja tuhansia ylimääräisiä kuluja

Kaupunkiympäristölautakunta esitti maaliskuun lopussa kaupunginhallitukselle, että Kupittaalla sijaitsevien Untamonkadun ja Joukahaisenkadun rakentamiseen osoitetaan puolen miljoonan euron rahoitus. Runsaat 300 000 euroa kuluu yhdessä Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa toteuttavaan korkeustason nostoon, joka tarvitaan paikalle rakennettavan sairaalarakennuksen sisääntuloyhteyksien vuoksi. Skanskan osuus on 127 000 euroa. Pohjola maksaa mittavirheestä 135 000 euroa.

Lisäksi kaupungilta kuluu 190 000 euroa katujen päällystys-, kiveys- ja valaisutöihin. Ne aiotaan toteuttaa keväällä.

– Nämä oli tehty joka tapauksessa myöhemmin, joten ne eivät ole ylimääräisiä kuluja, Linnakoski sanoo.

Kaupunki osti katujen suunnittelutyöt kiireisellä aikataululla raisiolaiselta KON-INS Oy:ltä. Suunnittelutyöt maksavat 28 500 euroa.

Katutöitä tehdään nyt ripeästi, että ne saataisiin valmiiksi ennen kuin sairaala toukokuussa avataan.
Tekijänä hmikko
#94003
Tuo Pohjolan yksityissairaala on muuten noissa kuvissa aika edukseen. Tosielämässä ja päivänvalossa se näyttää minusta suht ankealta aika monesta kulmasta. Julkisivu ikään kuin 70-luvun virasto, jota on vähäsen tuunattu 2010-luvulle nyrjäyttämällä pystylinjat kertaalleen. Talotekniikkapömpelit katolla näkyvissä melko tökerösti.

Sinänsä teknologiakeskuksen / Kupittaan kampuksen tiivistymistä on mielenkiintoista seurata. Uusia työ- ja opiskelupaikkoja ja asuntoja on tullut sen verran, että ns. pöhinän tasossa ero todella näkyy ja tuntuu. Tämä siis näin vanhan kääkän näkövinkkelistä, kun olen aikanaan opiskellut tuolla ennen Eletrocityn laajentamista. Keskuksesta oli siis olemassa Datacity, Biocity ja Electrocityn tynkä, vanha tehdasrakennuksen runko. Tunturin tehdas taisi olla vielä hetken toiminnassa nykyisissä AMK:n tiloissa ja Pharmacityn/asuinkorttelin tonteilla HK:n makkaratehdas. Siihen aikaan verrattuna nykyinen kampus on aika eri planeetalta ja elättää suht tuntuvaa määrää ravintoloita ja muita palveluita kortteleissa.
Avatar
Tekijänä Kantti
#94005
Muutama otos niin ikään Pohjola sairaalasta. Tämä 80 sentin ylimääräinen korkeus on aika erikoinen juttu kyllä. En muista aikaisemmin tällaisesta lukeneeni.

Sairaala on valmistumaisillaan, viimeisiä säätöjä tehdään ja kalusteita kannetaan sisälle.
Kuva

Tästä kuvasta ilmenee katupinnan nostamisesta aiheutunut nousu ja kallistus kadun vastakkaiselle puolelle.
Kuva

Oletettu pääsisäänkäynti Joukahaisenkadulla.
Kuva

Tontilla on jälellä vielä yksi profiilipeltitönö. Ei varmaankaan montaa vuotta?
Kuva

On myönnettävä, sairaalan ulkonäöstä keskusteltaessa, että pikkasen olen kuvissa yrittänyt hehkeyttää rakennusta. :D Vaikka ei se mahdottoman näköinen naturellinakaan ole - vielä - ennenkuin kaupunkipöly joidenkin vuosien jälkeen lyö vaaleuteen leimaansa.
veka, Tlahti, hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#94017
Kantti kirjoitti: On myönnettävä, sairaalan ulkonäöstä keskusteltaessa, että pikkasen olen kuvissa yrittänyt hehkeyttää rakennusta.
Kommenttia kirjoittaessani itse asiassa katsoin yöaikaista webbikameran kuvaa :) Pimeässä valaistu valkoinen rakennus näytti ihan tyylikkäältä. Päivänvalossa esim. Kalevantien suunnasta ylämäestä näyttää varsin keskiankealta, ja korkeuseron takia kattopömpelit erottuvat vähemmän edukseen.
Tekijänä Iso-Aleks
#94042
Kantti kirjoitti: Tontilla on jälellä vielä yksi profiilipeltitönö. Ei varmaankaan montaa vuotta?
Kuva
Turun Teknologiakiinteistöillä on suunnitelmia tontin varalle. Niiden realistisuudesta en tiedä, mutta tälläinen esite on vierailukeskuksessa näytillä. Hauska kuriositeetti visiossa on Tykistökadulta Untamonkadulle asti jatkuva Skybridge, rakennukset yhdistävä katettu kulkuväylä/puistokaistale.
Kantti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#94202
Brahentulli
Kuva
Kuva
Synagogan viereinen työmaa
Kuva
Kuva
Kirkkotien ja YO kylän projektit Tyksin parkkitalosta
Kuva
Edit: Kuvalinkki
Tlahti peukuttivat tätä
Tekijänä leksa
#94216
Kuva

Turussa tapahtuu kummia, Herttuankulman kaava meni läpi valtuustossa ilman äänestystä tai keskustelua. Osasyynä varmasti oli se että valtuuston kokous oli kestänyt jo lähes viisi tuntia asian tullessa käsittelyyn. Silti hieman erikoista että kaava meni noinkin kivuttomasti läpi sillä se sisältää mm. XVI ja XIII½ kerroksiset pikkutornit, suojellun rakennuksen (rettigin vanhan tupakkatehtaan halli) ja harvinaisen tehokasta rakentamista. Alueelle on suunniteltu asuntoja noin 4400 henkilölle. Herttuankulmalle voisikin avata pikkuhiljaa oman ketjun kun rakentaminen pääsee lähivuosina käyntiin.

Myös muualla linnakaupungissa tapahtuu pientä edistystä, bonava on julkaissut TS:n artikkelin yhteydessä uuden havainnekuvan kirstinpuistosta. Uutuutena siellä näkyy pari pientä tornia joita ei vielä luonnosvaiheessa kaavassa näkynyt, saa nähdä ovatko tulossa sitten kaavaehdotukseen. Kirstinpuistoon on tulossa noin 2900 asukasta. Annan plussaa kattojen muodoista, katsotaan sitten muuttuvatko toteutusvaiheessa tasakatoiksi. Kaava muistaakseni sallii jollain tasolla ullakoille rakentamisen, ehkä siksi tälläiset katot valittu?
Kuva
Kantti, hmikko, Ruutukaava ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Nalle
#94217
Ainakin Harppuunakorttelista on tulossa havainnekuvien näköinen. Antaa siis toivoa siitä, että Kirstinpuistokin on toteutuessaan tuon näköinen. Alueellahan on jo pari viistokattoista taloa, joten siihen perustuen kattomuoto voi hyvinkin säilyä tuollaisena loppuun asti.
Tekijänä pioneeri
#94218
Onko tietoa mikä viivästyttää / on pysäyttänyt vanhan jätevedenpuhdistamon tontille / alueella rakentamisen ? Siihenhän on pitänyt rakentua kerrostaloja jo hyvä aika sitten.
Avatar
Tekijänä JaniAntti
#94219
Alkaa olemaan hyvät näkymät noista Herttuakulman korkeista kerrostaloista saaristoon.
pioneeri kirjoitti:Onko tietoa mikä viivästyttää / on pysäyttänyt vanhan jätevedenpuhdistamon tontille / alueella rakentamisen ? Siihenhän on pitänyt rakentua kerrostaloja jo hyvä aika sitten.
Vaasanpuiston kaava? Siinä on 35 kerroksinen torni. Tosiaan ei tuossa TS:n jutussa ollut tätä mainittu ollenkaan :o
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/39 ... ostaloihin
Kuva
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#94221
pioneeri kirjoitti:Onko tietoa mikä viivästyttää / on pysäyttänyt vanhan jätevedenpuhdistamon tontille / alueella rakentamisen ? Siihenhän on pitänyt rakentua kerrostaloja jo hyvä aika sitten.
Ei mikään, viereiset alueet vain ovat vuorossa ensin.
Avatar
Tekijänä Kantti
#94222
Muistelen Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsasen ehkä vuosi takaperin sanoneen Vaasanpuiston kaavoituksen pistetyn naulakkoon odottelemaan. Entiseltä jätevedenkäsittelyalueelta on jo aikaisemmin kipattu saastunutta maata muualle, sitä lienee siellä edelleen. Ehkä juuri muiden kohteiden kiihekä työstäminen tämän lisäksi, on johtanut siihen, ettei Vaasanpuiston kaavaa tällä hetkellä edistetä?

Tämän päivän TS kertoi Martinsillan edessä, Itäisen Rantakadun ja Martinkadunkulmassa olevan, Senaattikiinteistön omistaman tontin olevan parhaillaan kaavoittajan pöydällä.
Kuva

Nopeasti ajatellen, seitsemän pistetaloa, lähiö tulee ekana mieleen...

Työnimi on Herkules.
http://ympto.turku.fi/ympakaavi/sivut/K ... e=Tunniste

Googlen viistokuva tontista nyt.
https://goo.gl/maps/58ssJwPBttH2

Muutama kuva tontin purettavista rakennuksista pari vuotta sitten. Martinkadun reunan pitkä, suht kivan näköinen rakennus, joka on ollut pois käytöstä kosteusvaurioiden vuoksi.
Kuva

Kuva

Martinkadun talo pihalta.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Tekijänä hmikko
#94225
Tuosta JaniAntin linkkaamasta Turun Sanomien kartasta johtui mieleen, että Itäharjun teollisuusalueella näkyi olevan purkuvaiheessa tämä talo Ifin konttorin naapurissa. Toissapäivänä oli ikkunat kasalla maassa ja rungosta näkyi läpi. Itelläni ei ole mitään käsitystä mitä mahtaa olla tulossa tilalle.
Tekijänä Nalle
#94230
Muistan lukeneeni tuosta vanhan vedenpuhdistamon alueesta jostain, että rakentaminen on jäissä heikon maaperäaineksen vuoksi. En vain muista mistä siitä luin, mutta syksyn-talven aikana se oli.
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 249