Mikä on Taloforum?

#93847
Tuo on ihan suoraan geometrisesti optimoitu ratkaisu tämänhetkisiin rakennusmääräyksiin.

Tuohon kahden lamellin väliin mahtuu juuri sopivasti 17 metriä leveä, ohjeiden mukaan mitoitettu kaksipuolinen pysäköintikampa, ja 17 metriä riittää juuri täyttämään valokulmavaatimuksen viisikerroksiselle vakioelementeistä tehdylle kerrostalolle. Viisikerroksisella, vakiolevyisellä 12 metrisellä runkosyvyydellä jokaista 2,5 metriä leveää autopaikkaa kohden saadaan 12x5x2,5 = 150 neliötä bruttoalaa, joka on aika lähellä tyypillistä kaupunkiseutujen pysäköintinormia. Tarkempi täsmäyttäminen pysäköintinormiin voidaan tehdä runkosyvyyttä säätämällä.
hmikko tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#93850
^ Tämmöistä se on, innovatiivinen asuntorakentaminen arkkitehtuuristaan tunnetussa osaamisyhteiskunnassa, tjsp. Mutu-tuntumalta sanoisin, että Turun Kalevantiellä valmistumassa oleva lamellisatsi on tiuhemmassa kuin tuo mainittu 17 m, jopa niin tiuhassa, että ihmettelin, miten semmoiselle on saanut luvan. Naapurin parvekkeelle näyttäis olevan melkoisen hyvät näköalat. Asuintalojen vieressä on joku vuosi sitten valmistunut parkkitalo, millä saatta olla jotain tekemistä parkkinormivaatimusten kanssa, tai sitten ei. Parkkitalo ymmärtääkseni tehtiin alueen työpaikkojen tarpeisiin (If-vakuutusyhtion konttori, teknologiakeskus ja TYKS).

Voisin yrittää ottaa Kalevantien rakennelmasta kuvan joku päivä (lue: kirjoitin lauseen siinä toivossa, että se saa Kantin pistämään kuvan ehtymättömästä arkistostaan).
Avatar
tekijänä Kantti
#93871
hmikko kirjoitti:Voisin yrittää ottaa Kalevantien rakennelmasta kuvan joku päivä (lue: kirjoitin lauseen siinä toivossa, että se saa Kantin pistämään kuvan ehtymättömästä arkistostaan).


Njooo, vuoden takainen kuva pahasti keskeneräisestä projektista on. Tästä voi nähdä, että silmämääräisesti samoilla etäisyyksillä toisistaan rakennukset ovat, verrattuna Fabriikin taloihin. Autokin edessä sopivasti mittakaavana!
Kuva

Samaten Kakolassa.
Kuva
hmikko tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#94720
Tästä en pyöräillyt tänään ohitse! :D Kävin eilen paseeraamassa alueella.
Kuva

Ylärakennelma alkaa olla jo sopivsti ruosteessa.
Kuva
jfo, Tlahti tykkäsi tästä