Mikä on Taloforum?

tekijänä bonk
#92340
Olis noi ikkunat voinut vetää isoiksi ylös asti. Näyttää että joko ikkuna on liian pieni tai uloke turha. Nyt näyttää ihan siltä kun hiusraja olis vähän liian vetäytynyt.
tekijänä Xerdoz
#92346
Olisihan tuohon ylöspäin yksi kerros enemmänkin mahtunut.

Ps. Lopettakaa tuo hemmetin ärsyttävä "Käytäme evästeitä..." pop-upin työntäminen. Ihan kuin ei kukaan tajuaisi, että evästeet ovat käytössä. Joka hemmetin nettisivulla niitä käytetään. Ja toisekseen järjettömät EU-säädökset eivät edes mitään pop-uppeja vaadi ja kolmanneksi, pistäkää sitten vaikka jollekin ulkomaiselle serverille sivut, niin eipä paljo EU:n määräykset haittaa.
tekijänä paavali
#92347
Hyvää vaihtelua arkkitehtuuriltaan, olisi voinut olla kerroksen kaksi korkeampi. Harmi etteivät jyrää tuota vanhaa asekaupan/k-marketin taloa, on kyllä surkea rumilus.
Samppa tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#92458
katariina kirjoitti:Kannattaako ostaa asunto Raunistulasta tulevasta rauninpuistosta? Raunintie 4.

Vaikea sanoa. Millaiset neliöhinnat? Periaatteessa kuitenkin lähellä keskustaa ja hyvä rauhallinen ympäristö, tästä syystä näkisin positiivisena.
Avatar
tekijänä Kantti
#92494
Ei mikään varsinainen projekti, mutta hyvää keskustan asuintilan haltuun ottoa todellisessa arvorakennuksessa!
https://verdandihuset.fi/
Samppa, veka, Tlahti tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#92544
Brahentulli alkaa nousemaan.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuten myös Brahenkatu 17
Kuva
Kuva
Vanha HK:n tontti
Kuva
Kuva
Kirkkotien seuraava rakennus on jo pitkällä ja YO-kylän rakennus kurkkii taustalla.
Kuva
Positiivisena yllätyksenä huomasin Brahenkadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitsevan rakennuksen julkisivurempan valmistuneen. Parannus entisestä on suuri ja on hienoa ettei julkisivua lähdetty vain levyttämään kuten Brahenkadun ja Eerikinkadun kulman talolle tehtiin!
Ennen:
Kuva
Jälkeen:
Kuva
Kuva
Edit: Kuvalinkit korjattu
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 20.04.18 20:42. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ukilainen, Tlahti, Ruutukaava ja 3 muut tykkäsi tästä
tekijänä jusa-masa
#92550
^ Nyt on kauniisti tehty julkkariremontti. Parhaat palat jätetty ja klikkerihelvetti viety mukana. Pitää käydä livenä katsomassa kun tulee sukuloimaan Turkuun parin viikon kuluttua.
tekijänä James
#92580
jusa-masa kirjoitti:^ Nyt on kauniisti tehty julkkariremontti. Parhaat palat jätetty ja klikkerihelvetti viety mukana. Pitää käydä livenä katsomassa kun tulee sukuloimaan Turkuun parin viikon kuluttua.


Itse asiassa ainakin osaksi klinkkerihelvetti on edelleen tuolla alla. Ainakin ohikävellessäni jokin viikko sitten huomasin että tuo alaosan kivipinta on asennettu vanhan julkisivun päälle eikä sitä oltu purettu alta pois (oli siis vielä jokunen laatta asettelematta paikalleen). En toki näistä sen vertaa tiedä ja ymmärrä, että onko tehty koko julkisivun kohdalla samalla lailla vai vaan tuossa kohtaa (ja onko mahdollistakaan).
Avatar
tekijänä Kantti
#92589
TurkuCubed on ansiokkaasti jo postaillut kuvia Brahentullista ja synagoogan tontista. Koska itsekin samana päivänä kävin kiertämässä nurkilla, laitan muutaman otokseni tähän perään, vaikka mitään uutta niissä ei tietenkään ole TurkuCubed'in kuviin nähden.
Bonava mainostaa Brahentullia myös sivuillaan. Rakennuksesta on tulossa siisti veli viereiselle Brahenportille. Hyvää uutta ympäristöönsä istuvaa kaupunkikuvaa keskustaan!
https://www.bonava.fi/asunnot/turku/kes ... lli#images

Kuva

Käännyttäessä 180 astetta Brahentullista, selän takaa avautuu synbagoogan tontti ja talotyömaa siellä.
Kuva

Rakennus on noussut perustuksista maan pinnalle.
Kuva

Naapuritalon seinän plakaatti näyttää tulevan rakennuksen muodon.
Kuva
Tlahti tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#92621
Läntinen pitkä kirjoitti:Intelligate III rakennetaan hotellina. Rakennuksesta tulee 2000 neliötä suurempi, ja kerroksen verran korkeampi kuin sisaristaan. Vielä ei ole tietoa kuka hotellia alkaa operoimaan. http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/38 ... rnihotelli

Kommentteja katsoessa tuolta TS:n sivulta, olen kyllä samaa mieltä Torni? kanssa, ettei uuden rakennuksen korottaminen 7 -kerroksesta 8 kerrokseen tee rakennuksesta tornia! Rakennusta tuohon on jo pitkään odotettu. Rakennuksen kaavamuutos on menossa lautakuntaan, samalla voisi reilusti korottaa taloa alueella, jonne tehtyjen arvioiden mukaan nimenomaisesti oltaisi keskittämässä korkeaa rakentamista!
Avatar
tekijänä Tande
#92623
Joo olisi jo aika rikkoa lasikatto Kupittaan osalta! Alueelle kun on kaavailtu paljonkin korkeaa rakentamista tulevaisuudessa, niin ei pelinavaus tässä vaiheessa haittaisi ollenkaan.
tekijänä paavali
#92631
Intelligate III:seen olisi varmasti löytynyt vuokralaisia, sääli että meinaavat hotellia siihen tehdä. Pahimmassa tapauksessa tulee syömään kerroksia tulevaisuuden hotellilta alueella. Täysin naurettavaa että joku kutsuu 8-kerroksista taloa torniksi. Turun tapauksessa 14-kerroksista voitaisiin alkaa pitää tornina.
Avatar
tekijänä Kantti
#92671
Kuningatar Margareetan laiturille, entisen nelosslipin kohdalle suunnitteilla oleva sauna-uimala-ravintolarakennus, Vulcan Spa, on tulossa 31.1. kokoontuvan kaupunkiympäristölautakunnan kokoukseen.

Aurajokirannan ulkouimala, ravintola ja sauna lautakunnan käsittelyyn

Kuva
Aurajokirantaan vastapäätä Forum Marinumia suunnitteilla olevan ulkouima-altaan, saunan ja ravintolan poikkeuslupahakemus on Turun kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä ensi tiistaina. Kuva arkistosta vuodelta 2011.

Aurajokirantaan vastapäätä Forum Marinumia suunnitteilla olevan ulkouima-altaan, saunan ja ravintolan poikkeuslupahakemus on Turun kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyssä ensi tiistaina. Paikkaa kutsutaan kuningatar Margareetan laituriksi.

Poikkeuslupa tarvitaan, sillä alue on asemakaavassa varattu satamatoiminnoille, eikä sille ole kaavassa varattu rakennusoikeutta.

Alueella on suojeltava nosturi, joka voidaan esityksen mukaan joko kiskoillaan tai kiskoineen siirtää sille osoitetulle, alkuperäisen käytön kannalta historiallisesti aidolle paikalle. Esitys on, että hakemus hyväksytään ehdollisena. Esimerkiksi saunan katon pitää olla sellainen, että se toimii avoimena ja maksuttomana näköalatasanteena.

Naapureista yhden asunto-osakeyhtiön osakkeenomistaja on jättänyt muistutuksen, jossa vastustetaan poikkeusluvan myöntämistä.

– Muistutuksessa on tuotu esiin, että rauhalliseen kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön ei kuulu moderni saunarakennus uimaloineen eikä etenkään ravintolatilat, koska tämä pilaa ainutlaatuisen turkulaisen kulttuuriympäristön ja maiseman kyseisen kiinteistön kohdalla ja aiheuttaa lisäksi paljon liikennettä ja tuo ympäristöön rauhattomuutta, esityslistassa kerrotaan.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/38 ... asittelyyn

Tähtien asento on tämän hankkeen kohdalla suosiollinen. Totaalivastustus on - no tietenkin Telakkarannan asukaspuolelta, vieläpä sellaiselta joka ei vielä asu alueella! Muiden lausunnonantajapuolten kanta on hyväksyvä, Museokeskuksen jopa rakentava!
"- Kuningatar Margaretan laiturin kärkeen, uuden tukirakenteen päälle 2010-luvun alussa siirretty nosturi tulee säilyttää nykyisellä paikallaan ja mahdollinen raviontolaterassi katoksineen suunnitella sen ympärille. Nosturi on suotavaa integroida hankkeeseen ja tutkia voiko sinne järjestää pienimuotoista toimintaa (esim. näköalapaikka rajoitetulle kävijämäärälle).

- Sauna-uimala tulee toteuttaa siten, että kaikilla on pääsy sinne ja sen katto suunnitellaan ympäri vuorokauden avoimeksi (maskuttomaksi) näköalatasanteeksi
."
http://ah.turku.fi/kylk/2018/0130003l/I ... 591311.pdf

Kartta.
http://ah.turku.fi/kylk/2018/0130003l/I ... 591269.pdf

Kuva
http://www.turku.fi/uutinen/2018-01-25_ ... ia-asioita
Tlahti, hmikko tykkäsi tästä
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 245