Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#91826
hmikko kirjoitti:Ja kuten täällä todettiin aiemminkin, se Ruusukorttelin 16 kerrosta ei ole mikään sen ihmeempi poikkeus siinä osassa keskustaa, kun muutaman korttelin päässä on yhtä korkeaa vanhastaan.

Näinpä juuri. Puutarhakadun 14-kerroksiset rakennukset ovat jo niinkin kaukaa kuin 1956 valmistuneita! Kiinnostavaa on tuleeko Ruusikortteliin lopulta 16-kerrosta korkea osa, vai onnistutaanko tämä selättämään vielä?
tekijänä paavali
#91827
Kyllä suhtautuminen korkeaan rakentamiseen on mennyt Turussa todella paljon eteenpäin jo tässä parin kolmen vuoden aikana. Ruusukorttelin torni tosiaan meni läpi, ja yleinen mielipide on tornien kannalla. Ei näitä torneja pystytä loputtomiin torjumaan, koska halua todella näihin on. Korkean rakentamisen selvityshän ei ole mihinkään sitouttava, tosin tämä selvitys kannatti juuri tätä Kupittaan aseman ja Itäharjun seutua. Kakolan tornihanke kaadettiin, ja on muitakin tornihankkeita jotka on kaadettu ja tullaan kaatamaan, esimerkiksi hämähäkkitontille suunniteltava 130 metrinen torni, joka ei tule läpi menemään. Kupittaalla taas on kaikki edellytykset korkeaan rakentamiseen, ja Turun suurimmat puolueet ainakin ovat väittäneet olevansa korkean rakentamisen puolella. Kuuvuoriseuralta ja Nummenpakanseuralta toki valitusta tulee pukkaamaan, mutta kyllä tuohon IF-talojen kylkeen pystyisin kuvittelemaan että vuonna 2023 alettaisiin tornin rakentaminen.

Turussa on erittäin myönteistä vetoa taloudessa ollut jo vähän aikaa ja tämä tulee myös erittäin todennäköisesti jatkumaankin ainakin seuraavat 8 vuotta, luultavasti hyvinkin paljon pidempään. Turku ei ole menossa takaisin siihen samaan masennuslamakauteen, jossa se pitkään oli. Asenteet ovat selvästi muuttuneet paljon suotuisemmaksi kaikkea rakentamista kohtaan ja se iänikuinen jankkaaminen ja paikallaanolo alkaa kyllä jo olla selätetty, Toriparkkikin on äänestetty läpi. Turussa alkaa olla vihdoin kunnolla tekemisen meininki, ja harva merkittävämpi kaava on jätetty pöydälle tai kaadettu.

Suomessa suhtautuminen torneihin on paljon suotuisampaa kuin ennen, ja yhä korkeammat rakennukset alkavat olla muotia, esim Keilaniemi, Kalasatama. Kupittaan aseman lähettyvillä paikka tornille on ehkäpä Turun parhain ja en hämmästyisi vaikka Turku repäisisi ja tuohon rakennettaisiin ainakin 150 tai jopa 200 yli metristä rakennusta. Aluetta kun mainostetaan kansainvälisesti merkittävänä ja tulevana Suomen suurimpana koulutus/teknologia/sairaalakeskittymänä, en usko että koko Suomen korkein torni olisi harhakuvitelmaa.

Yliopistonmäelläkin näyttää jotain uutta rakennusta olevan ideoituna!
Viimeksi muokannut sw, 05.12.17 09:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa. Syy: yhdistetty tuplaviesti
tekijänä Luukie
#91829
Hyvältä näyttää. Kupittaa ainakin tarvisi korkeaa rakentamista ja miksei myös sataman alue. Tietenkin aina plussaa jos Ruusukortteliin saadaan tornitalo. Kupittaa tulee oletettavasti kasvamaan paljon nopeammin mitä Linnanfältti.
Kuva

Tuossakin tornit enemmän Itäharjun puolella kuin Kupittaan. Itäharjun teollisuusalue pitäisi muuttua aika ralikaalisti mielestäni eli Lidl, Ekotori yms muualle ja uusiorakentamista tilalle. Tuosta en oikein välitä että Kupittaanpuistoon rakennttaisiin noinkin paljon lisää kerrostaloja. Onhan se tietääkseni Suomen suurin kaupinkipuisto, mutta tuolla alueella pesäpallokenttä/koirapuisto yms.

Torneja ei Turkkuseen kauhean tiuhaan rakenneta, Ikituuristakin on jo aikaa. Mihin tulee seuraava torni, voisiko niitä tulla parin vuoden sisälle 2-3 niin ehkä ihmisten asenteet voisivat muuttua. Se nyt jää nähtäväksi.
tekijänä hmikko
#91832
Luukie kirjoitti:Tuossakin tornit enemmän Itäharjun puolella kuin Kupittaan.


Nyt kun tarkemmin katson, niin tuossahan on melkoinen rakennusmassa moottoritien päällä. Melkein yhtä suuri kuin nyt rakentuva TYKSin vaihe. Tuolle vois ennustaa karsiutumista jatkosuunnittelussa, kun se on melkoisen kallis tapa rakentaa ja tonttimaata on käytettävissä muutenkin, kuten kuvista näkyy. Näin on käynyt Helsingissä erinäisille kansisuunnitelmille, mm. Herttoniemessä.

Luukie kirjoitti:Itäharjun teollisuusalue pitäisi muuttua aika ralikaalisti mielestäni eli Lidl, Ekotori yms muualle ja uusiorakentamista tilalle.


Lidlin voi hyvin laittaa uuden rakennuksen kivijalkaan kuten Eerikinkadulla. Sopii tuonne oikein hyvin.

Luukie kirjoitti:Tuosta en oikein välitä että Kupittaanpuistoon rakennttaisiin noinkin paljon lisää kerrostaloja. Onhan se tietääkseni Suomen suurin kaupinkipuisto, mutta tuolla alueella pesäpallokenttä/koirapuisto yms.


Samaa mieltä. Nuo paikat on nykyisellään liikuntakäytössä ja mun nähdäkseni ihan tarpeen, ja tuossa visiossa piisaa kerrosneliöitä riittämiin vaikka puistosta ei leikattaisikaan.
tekijänä Ruutukaava
#91834
Kantti kirjoitti:
hmikko kirjoitti:Ja kuten täällä todettiin aiemminkin, se Ruusukorttelin 16 kerrosta ei ole mikään sen ihmeempi poikkeus siinä osassa keskustaa, kun muutaman korttelin päässä on yhtä korkeaa vanhastaan.

Näinpä juuri. Puutarhakadun 14-kerroksiset rakennukset ovat jo niinkin kaukaa kuin 1956 valmistuneita! Kiinnostavaa on tuleeko Ruusikortteliin lopulta 16-kerrosta korkea osa, vai onnistutaanko tämä selättämään vielä?

Itse en oikein ole lämmennyt Ruusukorttelin tornille, saatika torneille ruutukaava-alueella ylipäätänsä, näin niinkuin esteettisessä mielessä. Mielestäni korkea rakentaminen sopii sellaisille alueille, jossa muu ympäristö voidaan rakentaa niiden ehdoilla. Ruutukaava-alueella on suht tasaista ja ei se minusta hienommaksi muuttuisi tästä täysin poikkeavalla rakentamisella. Eikä se Humalistonkadun/Puutarhakadun tornienkaan kanssa oikein pelaa, muuten kuin tietyiltä kukkuloilta nähtynä. Korkean rakentamisen selvityksessä oli ainakin minusta ihan hyviä pointteja, että minne kannattaa ja minne sopii rakentaa torneja. On hyvä olla yhteisiä pelisääntöjä eri alueilla, sillä muuten kaupungista tulisi muodotonta sekamelskaa, missä jokaisen ihanteet eläisivät keskenään ja olematta kuitenkaan mitään näistä.
tekijänä paavali
#91835
Samaa mieltä, ruutukaava alueelle ja keskustoihin eivät tornit oikein sovi, ainoastaan kirkontornit ja tietyt monumentit sopivat ruutukaava-alueille. Esimerkiksi ratapihan lähettyville tai Kupittaalle tai satamaan tornit sopivat paljon paremmin. Esimerkiksi Pariisissa on näitä torneja jotka eivät alkuunkaan sovi kaupunkiin, samoin Yhdysvaltojen ja Kanadan monet kaupungit ovat sellaisia sekamelskoja että oikein pahaa tekee, useimmat vielä julkisivuiltaan näitä 70-luvun komistuksia.
Ruusukortteeliin tuo nyt menee, koska Puutarhakadulla 14 kerroksista tosiaan on.
tekijänä paavali
#91851
Kuva
Kupittaan juna-aseman kupeessa on alkamassa Intelligate-talosarjan kolmas vaihe eli noin 6 000 neliömetrin rakentaminen.

Yhden kerroksen vuokrattava pinta-ala on noin 890 neliötä. Se on jaettavissa kahdelle käyttäjälle. Autopaikat sijaitsevat pääosin maanpäällisessä pysäköintihallissa, johon on suora sisäyhteys yhdyskäytävältä.

Intelligate-talot ovat osa Turku Science Parkia, jonka alueella toimii lähes 300 yritystä. Intelligate I on rakennettu vuonna 2006 ja Intelligate II valmistui vuonna 2013. Ne ovat täyteen vuokrattuja.

Intelligate II toimisto- ja liikerakennukselle myönnettiin Turussa ensimmäisenä Gold-tason LEED-ympäristösertifikaatti.

http://www.aamuset.fi/uutiset/3704924/I ... upittaalla


Ihmeen kauan mennyt tämänkin aloittamisessa, Intelligate II:han valmistui jo useita vuosia sitten, ja Teknologiakiinteistöstähän on sanottu Kupittaalla olevan jo huutava pula toimistotiloista. Intelligate III tulee olemaan viimeinen rakennus joka rakennetaan Tykistökadun/Joukahaisenkadun päätyyn.

https://www.yit.fi/en/business-premises ... ligate-iii
  • 1
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231