Mikä on Taloforum?

tekijänä Nalle
#90252
Niin, ehkä tässä on vaan haluttu hakea täysin uutta näkökulmaa. Niin ratikka kuin toriparkkikaan ei ole vielä millään tasolla konkreettisia, miksipä ei siis antaa erilaista katsantoa asioihin. 2050 joukkoliikenne on ihan jotain muuta mitä se on nyt tai mitä se tulee olemaan 2020, yksityisautoilusta puhumattakaan.
Ruutukaava tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#90256
Anikaisten ratkaisussa pengerryksen avulla katutasoa nostetaan Aninkaistensillan kannen tasalle, ja poistetaan rampit jotka vievät ison osan hyvää rakennuskelpoista tilaa. Näin jyrkät nousut autoaseman kohdalla poistuvat. Mainio ajatus! Autoaseman seutu vapautuu muuhun käyttöön matkakeskuskuksen aikanaan korvatessa autoasematoiminnot. Tuossa asemapaviljonki on siirretty kannenlle ja bussit kannen alle Ratapihankadun varteen. Ruutukaavatoteutusta pidän oikein hyvänä ja sopivana jatkona vanhaan ruutukaaavaan ympättäväksi, selkeyttää ja jäsentää kaupunkikokonaisuutta.

Jos toriparkkia olisi jotenkin noteerattu visiossa, siihen olisi siten myös otettu kanta, No tavallaan siihen otettiin kanta siten ettei sitä huomioitu. Päästiin ehkä vähemmällä pulinalla. Raitsikkaan tämä visio ei myöskään varsinaisesti koske. Siinä ei oleta kantaa joukkoliikennemuotoon. Paitsi että kiskoja havainnekuvissa näkyy lupaavasti. Tässä samaten saatettiin säästää huomiota varsinaiseen visioon, ettei yksityiskohdista aleta kokonaisuuden kustannuksella riitelemään.
Ruutukaava tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#90281
Turun kaupunginteatterin takapuoli heinä- elokuun vaihteessa.

Historiaa.
- Alkuperäinen kustannusarvio oli 25 milj.€
- Urakkatarjousten jälkeen 33 milj.€. Valtuusto asetti hintakaton, 32 milj. €
- Kustannukset kasvoivat 36 miljoonaan €. Vuoden 2016 lopussa 39 milj. €
- Kesän alussa hinta-arvio oli n. 42 milj. €. Lopullinen hinta on 45 milj. €
- Kustannusarvio ylittyi n. 80%.

Turun kaupunginteatterin avajaiset pidetään 15 syyskuuta jolloin näytökset palaavat teatterirakennukseen. Henkilökunta on peruskorjauksen jälkeen tyytyväinen, odotukset ovat jopa ylittyneet.
Varmaankin pitää katsastaa paikka avoimien ovien päivänä, Turun päivänä 17 syyskuuta!
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#90303
Kampus- ja tiedepuiston innovaatiokilpailu.

Turku Future Hackathon haastaa ideoimaan kampus- ja tiedepuistoalueen tulevaisuutta[

Millainen voisi olla tulevaisuuden elävä kaupunginosa 24/7? Tule mukaan 29.9. - 1.10.2017 ideoimaan ja kehittämään Turun kampus- ja tiedepuistoalueelle uusia innovaatioita!

Kuva

Turun kaupunki järjestää yhdessä Elisa Oyj:n, Turku Science Park Oy:n ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa kampus- ja tiedepuistoalueen tulevaisuutta koskevan innovaatiokilpailun eli hackathonin. Kilpailun tavoitteena on edistää Turun kampus- ja tiedepuiston alueen elävyyttä ja viihtyisyyttä kohentavia palveluja, kiinnostavia kohtaamispaikkoja ja/tai fiksua liikkumista.

– Kampus- ja tiedepuistoalueesta halutaan luoda maailmanluokan innovaatio- ja osaamiskeskittymä, fiksun liikkumisen näyteikkuna sekä viihtyisä ja elävä, ilmapiiriltään kansainvälinen kohtaamisten keidas. Syys-lokakuun vaihteessa järjestettävällä innovaatiokilpailulla haemme konkreettisia ideoita näiden tavoitteiden edistämiseen, kertoo Riitta Birkstedt, kampus- ja tiedepuisto -kärkihankkeen projektipäällikkö Turun kaupungilta.

Palkintoina jaossa 8000 euroa
ilpailu käydään SparkUpin tiloissa ICT-talolla 29.9. - 1.10.2017. Viikonlopun mittaisen tapahtuman aikana kehitettävä kilpailutyö voi olla esimerkiksi sovellus, konsepti tai liiketoimintasuunnitelma.

Parhaat kilpailutyöt palkitaan yhteensä 8000 eurolla. Hackathon-tapahtuman lisäksi voittajille varataan mahdollisuus esitellä ratkaisuaan Turun vierailu- ja innovaatiokeskuksen avajaisissa 7.12.2017.

– Kaupungistuminen ja digitalisaatio ovat globaaleja ilmiöitä, jotka tarjoavat valtavia, aivan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia. Haluamme kutsua alueen yritykset ja muut kehittämisestä kiinnostuneet tahot mukaan luomaan tulevaisuuden kaupunginosaa sekä uusia tuote- ja palveluideoita kansainväliselle markkinoille, haastaa Marko Puhtila, Turku Science Park Oy:n kasvu- ja kehittämispalveluiden johtaja.

Mittatarkka 3D-kaupunkimalli ideoinnin pohjana
Turun kaupunki avaa kilpailua varten Turun kampus- ja tiedepuistoalueen 3D-kaupunkimallin, jota tulee hyödyntää kilpailutyössä. Lisäksi kilpailussa voi hyödyntää kaikkia mahdollisia tietolähteitä ja tarjolla olevaa avointa dataa, esimerkiksi kaupungin kartta-aineistojen ja joukkoliikenteen rajapintoja.

Kilpailijat voivat myös hyödyntää eri tahojen asiantuntemusta, viikonlopun aikana paikalla on mm. kaupunkisuunnittelun, avoimen datan ja paikkatiedon asiantuntijoita, sekä Turun kaupungin, Turku Science Parkin ja Elisan edustajia.

– Digitalisoitumisen uusimpien mahdollisuuksien hyödyntäminen vaati rohkeaa kokeilukulttuuria. Elisa on vuosia yhteistyössä startup-yritysten kanssa innovoinut uusia digitaalisia palveluita ja tuotteita markkinoille. Hackathonissa käytettävä Elisa IoT-tuotekehitysalusta mahdollista uusien palveluiden kehittämisen jopa kilpailun aikana. Tämä yhdistettynä Turun kaupungin edistykselliseen 3D-kaupunkimalliin antaa osallistujille ainutlaatuisen tavan kokeilla uusien innovaatioiden toimivuutta ilman fyysisen maailman hidasteita, kertoo Elisan startup-yhteistyöstä ja tutkimuksesta vastaava kehitysjohtaja Kimmo Pentikäinen.

http://www.turku.fi/uutinen/2017-08-22_ ... istoalueen
tekijänä derRohe
#90399
Kantti kirjoitti:Tämä talo tulee nyt lautakuntakäsittelyyn.

Tämä talo tulee nyt lautakuntakäsittelyyn
Kuva
Entisen Suomen pankin rakennuksen ja tontin omistaa Kansallis Oy.

Turun kaupunki- ja ympäristösuunnittelulautakunta käsittelee 12.4. kokouksessaan rakennusta, jota pohditaan osoitteeseen Kristiinankatu 2. Hankkeen taustalla on Kansallis Oy.

Suunnittelualueella sijaitsee vuonna 1914 valmistunut arkkitehti Gustav Nyströmin suunnittelema entinen Suomen Pankin rakennus. Suomen Pankki luopui kiinteistöstä vuonna 2007, jolloin se siirtyi yksityisomistukseen. Rakennus peruskorjattiin ja osittain entisöitiin vuosina 2008-2009.

Asemakaavan muutoksessa tutkitaan mahdollisuutta sijoittaa uusi asuin- ja liikerakennus tontin kaakkoisrajalle nykyiselle pysäköintialueelle, sekä laajentaa entisen pankkirakennuksen ullakkokerroksen asuntoja ullakkotilaan.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/381 ... asittelyyn

Turkulaisittain poikkeava ja mielenkiintoinen porrastalo!
ASEMAKAAVANMUUTOS ”Kristiinankatu 2 - Suomen pankki”

Kysymys kuuluu, ketkä valittaa?


Rakennuslautakunta hyväksyi Kristiinankatu 2 uudisrakennuksen:

http://ah.turku.fi/raklk/2017/0824015t/3585343.htm
hmikko, Kantti, Ruutukaava ja 1 muut tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#90409
derRohe kirjoitti:Rakennuslautakunta hyväksyi Kristiinankatu 2 uudisrakennuksen:

http://ah.turku.fi/raklk/2017/0824015t/3585343.htm

Hyvä! Jännä nähdä millainen pintamateriaali rakennukseen tulee? Ja tuskin tulee Turun halvimmat asunnot myyntiin siitä :)

Asiasta toiseen. Tämän päivän Turun Sanomissa:
Visio ja entäs sitten?

Elokuun 14. päivänä julkistetun Turun keskusta -visiomme huikean positiivinen vastaanotto on ollut meille tekijöille miellyttävä yllätys. Sitä tunnetta eivät ole täysin saaneet huuhdottua pois muutama päivä julkistuksen jälkeen seuranneet traagiset tapahtumat. Päinvastoin: yhä määrätietoisemmin meidän on nyt suunnattava voimavaramme ihmiskeskeisemmän keskustan kehittämiseen.

Tässä lehdessä on julkistuksen jälkeen nähty paljon kysymyksiä ja kommentteja visioon liittyen. Yritän seuraavassa paneutua muutamiin tärkeimpiin. Me tulemme myös lähitulevaisuudessa julkaisemaan kirjan, jossa kerromme hieman tarkemmin visiostamme.

Monet ovat ymmärtäneet, että vision mukaan kiellämme kaiken yksityisliikenteen keskustan alueelta. Emme aivan tällaista ole ehdottamassa. Mutta kuten niin monet älykkäät kaupungit nykyään, me haluamme karsia pois turhan läpiajoliikenteen ja lisätä sen sijaan kävelijöille ja pyöräilijöille varatun katutilan volyymia. Pakollinen ammattiliikenne keskustassa on toki turvattava.

On ymmärrettävä, että ehdottamamme isot toimenpiteet ovat aivan välttämätöntä keskustan elävöittämiseksi. Myös julkinen liikenne järjestetään siten, että bussien määrää Kauppatorin ympärillä saadaan vähennettyä, kun sitä siirretään läheisiin terminaaleihin. Kun itse Kauppatoria jäsennetään ja elävöitetään ehdottamallamme tavalla, saamme ihmisiä sinne muutenkin kuin kauniina kesäpäivinä.

Monet kulttuuritoimijat ovat esittäneet huolensa siitä, löytyykö meidän visiossa tilaa muullekin kuin kaupalliselle tai jo vahvasti institutionalisoituneelle kulttuurille. Ehdoton vastauksemme on kyllä.

Suunnitelmastamme löytyy kuva, joka näyttää kulttuurihybridirakennuksen itärannalle, jota kutsumme visiossamme kulttuurirannaksi. Ajatuksemme on se, että tämä rakennus muodostuisi vapaan kulttuuritoiminnan keskukseksi Turussa. Luonnollisesti se edellyttää, että hintojen on oltava sellaisia, että eri toimijoilla on sitä varaa käyttää.

Haluamme ylipäänsä laajentaa huomattavasti kaupunkilaisille ja vierailijoille osoitettua julkista tilaa. Samalla halusimme visiollamme nimenomaan osoittaa, kuinka saaristo eli sen vahvat luontoelementit pitää tuoda myös keskustaan yhä uusilla tavoilla. Myös itse joelle on saatava uutta toimintaa: uima-altaita, saunoja, esiintymistiloja.

Lopulta on tietysti myös kysymys rahasta. Mistä tulee pääomat uudistuksille? Me visioimme yksistään keskustan alueelle 20 000 uutta asukasta ja 15 000 uutta työpaikkaa. Uusia erityisesti asuntorakentamisen rakennuskohteita keskustan alueella syntyy erityisesti Aninkaisten sekä Aurajoen itäpuolelle.

Samalla kun monilla muilla keinoilla lisätään keskustan vetovoimaa, tuo tämä kaikki runsaasti lisätuloja kaupungille jolla kehitystyö kaupungin osaltaan kustannetaan. Haluamme myös monilla keinoilla saada investorit liikkeelle. Tavoitteenamme on luoda ainakin 150 000 neliötä uutta liiketilaa. Summaten: Raha syntyy siitä kasvusta, jonka visiomme toteuttaminen tuo mukanaan.

Kaikkiaan olemme tarkastelleet kaupunkia kokonaisuutena. Uudessa visiossa on huolellisesti mietitty, miten Turun eri osat nivelletään yhteen samalla kun keskusta kokee melkoisen päivityksen tämän vuosisadan maailmaan.

Moni on myös epäillyt, jäävätkö visiot pölyttymään mappiin Ö. Voin kertoa, että esitellessämme visiotamme Turun kaupunginhallitukselle tunnelma salissa oli innostunut. Tarkoitus on, että visio voitaisiin mahdollisimman nopeasti sen näyttämän suunnan osalta adoptoida kaupungin poliittisesti ohjaavaksi visioksi. Olemme nyt jo saaneet niin paljon myönteisiä kommentteja kaikilta poliittisilta ryhmiltä, että uskon sen olevan aivan mahdollista.

Visiota ei saada juurrutettua toiminnallisiksi päätöksiksi ilman kaupunkilaisten voimakasta tukea ja aktiivisuutta. Meidän on luotava keskustan alueelle uudenlaista vuorovaikutusta eri toimijoiden välille. Kaupungin on tultava yhä joustavammaksi alustaksi ihmisille toimia ja uudentyyppisiä foorumeita tarvitaan. Nopea reagointi ja proaktiivinen toiminta voivat olla tulevaisuudessa Turun vahvuuksia.

Kiitän minulle ja työryhmälle virranneista lukuisista kommenteista ja kysymyksistä. Nyt suunta tiukasti tulevaisuuteen!

Markku Wilenius
Visiotyöryhmän puheenjohtaja ja Turun yliopiston tulevaisuudentutkimuksen professori.
http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta ... tas+sitten

Hyvää puhetta. Ja alla vielä havainnekuva tekstissä mainitusta kulttuurirannsta
Kuva
tekijänä Läntinen pitkä
#90410
Auratum on aloittanut Itäisen Pitkäkadun ja Kaivokadun risteyksen kulmatalon ennakkomarkkinoinnin. Kohtuullista täydennysrakentamista huolimatta sisäänvedetystä pohjakerroksesta ja ulkonevista parvekkeista. Ei ainakaan pilaa Itäistä Pitkäkatua joka IMO on kaupungin rumin katu. Katujen puoli tulee alakerroksen osalta olemaan pelkkää liiketilaa, mistä myös iso plussa. Kokonaisuuteen kuuluu myös Kupittaanpuiston reunalle kulmatalon taakse sijoittuva talo, joka ilmeisesti toteutetaan samaan syssyyn.
Kuva
Ruutukaava tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#90416
Läntinen pitkä kirjoitti:Auratum on aloittanut Itäisen Pitkäkadun ja Kaivokadun risteyksen kulmatalon ennakkomarkkinoinnin. Kohtuullista täydennysrakentamista huolimatta sisäänvedetystä pohjakerroksesta ja ulkonevista parvekkeista. Ei ainakaan pilaa Itäistä Pitkäkatua joka IMO on kaupungin rumin katu. Katujen puoli tulee alakerroksen osalta olemaan pelkkää liiketilaa, mistä myös iso plussa. Kokonaisuuteen kuuluu myös Kupittaanpuiston reunalle kulmatalon taakse sijoittuva talo, joka ilmeisesti toteutetaan samaan syssyyn.
Kuva

Liiketiloista ehdottomasti plussaa. En tässä kohtaan pitäisi sisään vedettyä pohjakerrosta varsinaisesti huonona asiana. Tällä tyylillä saadaan yhtenäistettyä katukuvaa PharmaCityn kanssa, jossa on myös sisäänvedetty kerros. Koko rakennus muutenkin sijoittuu linjaan PharmaCityn kanssa, joten kevyen liikenteen väylä saadaan suoraksi (ja levennettyä), myös autoliikenteen meno helpottuu. Ihan kelpo ratkaisu mielestäni.
Avatar
tekijänä Kantti
#90429
Suomen Pankin tontin projektia odotan erityisellä kiinnostuksella! Poikkeaa täysin kaikesta tähän asti Turkuun rakennetusta ja näyttää hienolta.
Avatar
tekijänä Kantti
#90602
Turunmaan sairaalan laajentamiseen liittyvältä Itäisen Pitkäkadun reunaan yltävältä tontinosalta on purettu siellä ollut kylmäasema. Tontilla ei muilta osin tapahtunut mitään, paitsi Kaskenkadun varren vanhan puutalon, jota peruskunnostetaan. Onko tähän lähiaikoina jotakin tulossa, koska kylmäasema on purettu pois alta? Taustalla näkyy Alexander Nyströmin piirtämä kaksikerroksinen iso puutalo edelleen samass asennosssa.
Kuva
tekijänä Nalle
#90606
Kaava mahdollistaa kuusikerroksisen sairaalarakennuksen rakentamisen, mutta muistelen ettei sairaanhoitopiiri aikonut rahoittaa Turunmaan sairaalan uudisrakennusta. Tuskinpa siihen hakevat uutta kaavaa, vaan antavat tontin olla odottamassa parempia aikoja.
Avatar
tekijänä Kantti
#90614
Kaupunginteatterin korjaus on edennyt ja Itäinen Rantakatu jalkakäytävineen on avattu. Sunnuntaina, Turun päivänä, rakennukseen pääsee katsomaan. Tulee varmasti olemaan täyttä!

Kuva

Kuva

Kuva

Teatterin takapuoli ja Pietari Waldinkatu josta autoliikenne loppuu ja katu jää pelkästään kevyen liikenteen käyttöön. Katu on vielä suljettu.
Kuva

Virastotalon päädyssä ollut monttu. Teatterirakennus on laajentunut ja Itsenäisyydenkadusta on jäänyt kadunpätkä jonka nimi nyt on Itsenäisyydenaukio. Corten teräksellä verhoiltu seinä on lämpimän oranssi saatuaan jo tarpeeksi raikasta ulkoilmaa.
Kuva
TurkuCubed, hmikko, Ruutukaava ja 2 muut tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#90630
Samppalinnan Setlementtiasunnot nousee. Itäisen Pitkäkadun puolelle tulee joku kivijalkatila/siipi. Tällaisia kadunvarren toimitiloja ei Itäisellä kadulla kovin paljoa olekaan. Ihan positiivista!
Kuva
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#90656
HK:n vanha rakennus päällisin puolin jo matalana, mutta vielä on tekemistä
Kuva
Kuva
BioCity:n sisäpihalle rakentuva innovaatiokeskus saanut lasia seinään
Kuva
Kuva
OP:n sairaala
Kuva
Kuva
Kuva
Kalevan tiellä on saatu rappausta ja tiiltä seinään sekä lasia parvekkeisiin
Kuva
Kuva
Kuva
Palloiluhalli myös edistynyt
Kuva
Kuva
hmikko, Tlahti, jfo ja 1 muut tykkäsi tästä
  • 1
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 238