Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä TurkuCubed
#89923
Pari pienempää projektia.
Itäharjun Lidl:in takaa purettujen rakennusten tontilla näyttää tapahtuvan jotain, mutta kaavakartta ei ainakaan kerro mitä tontille olisi tulossa. Tien viereen tehty iso kasa kaivuujätettä.
Kuva
Kuva

Tammitien ja Hämeentien nurkkaan (jossa näytti ennen tältä) on ilmestynyt kuoppa. Paikalle on tulossa uusi K-supermarket. Vielä kun alueen pienkerrostaloprojekti saadaan joskus käyntiin, niin löytyy varmasti asiakkaita.
Kuva
Edit: Kuvalinkit korjattu
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 20.04.18 21:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Sisu
#89927
TurkuCubed kirjoitti:Pari pienempää projektia.
Itäharjun Lidl:in takaa purettujen rakennusten tontilla näyttää tapahtuvan jotain, mutta kaavakartta ei ainakaan kerro mitä tontille olisi tulossa. Tien viereen tehty iso kasa kaivuujätettä.

Torin pystykahvilassa tiedettiin kertoa että ei ole tulossa mitään, on vain väliaikaista varastointia.
Avatar
tekijänä Kantti
#89928
Itäharjun teollisuusaluetta on vähin erin raivattu ja vanhaa rupaista talokantaa on lanattu tasaiseksi. Niin tuo entinen Sarokkaan tontti kuin Ruolan entisen elementtitehtaankin tontti - viewtopic.php?f=9&t=31&start=82 - joka nykyisin on hyyyyvin tasainen. Veljet Suomisen Konepajasta ei ole mitään jälellä,tontti on tasoitettu Tyksin tulevaksi parkkipaikaksi. Seuraavanksi lyötänee maahan Rauno Puolimatkan omistamalla tontilla oleva 1955 tehty teollisuusrakennus?
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Ukilainen
#89930
Itäharjulla valmistaudutaan tosiaan pikkuhiljaa alueen täydelliseen muodonmuutokseen purkamalla käytöstä pois jääneitä teollisuusrakennuksia. Kaupungin teettämässä alustavassa masterplanissa alueen tuleva massoittelu voisi näyttää vaikka tältä: Kuva

Muutos alkaisi Joukahaisenkadulta Helsingintien yli vedettävällä joukkoliikennekannella ja etenisi alueen länsiosasta kohti itää. Alueen kehittämistä hankaloittavat teollisen toiminnan aiheuttama maaperän pilaantuneisuus ja pinnan alla piilossa lepäävät vanhat kaatopaikat.
Avatar
tekijänä Kantti
#90026
Pyöräillessäni eilen, torstaina, synagoogan tontin ohitse Brahenkadulla, totesin siellä olleen lisärakennuksen puretuksi jo maan tasalle.
Kuva
Kännykuva.
hmikko tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#90050
Turunmaan sairaalan laajennustontilla oleva vanha puurakennus, joka piti purkaa, on kuitenkin korjattavana. Ellen väärin muista, taloa saneerataan Turun ammattikoulun rakennuspuolen toimesta pikkuhiljaa?

Lahonneita seinähirsiä paikkaillaan laittamalla väliin tervettä puuta. Tältä seinustalta on purettu eteispömpeli. Laudoituksen alta on paljastunut pätkä palanutta seinää.
Kuva

Kuva

Eteisosa on purettu myös päädystä. Sisätontin iso Alexander Nyströmin piirtämä rakennus on ollut samassa asennossa kylmillään asukkaiden sieltä lähdettyä.
Kuva

Hiiltynyttä seinää on paljastunut tästäkin.
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#90051
Itäinen Pitkäkatu 64/Kupittaankatu 61 tontilla alkaa olla talo pystyssä. Perustalo, ei muuta.
Kivenhakkaajankadulta, Itäisenkadun puolelta siis.
Kuva

Kupittaankadun puoli.
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#90071
Kuva
(Esityslista)
Tämä on kyllä (omasta mielestäni) tärkeä projekti Turun kaupunkisuunnittelun tulevaisuuden kannalta. Ollaan rakentamassa sellaiselle paikalle, jossa voidaan näyttää että Turkuunkin uskalletaan rakentaa rohkeaa ja tyylikästä, mutta samalla ympäristöään kunnioittavaa.
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 20.04.18 21:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Ruutukaava
#90084
Linnankadun puutalojen tilalle odottaisi jotakin hienoa ja erikoista, kuten pääkirjastokin on. Pitää varoa, ettei tule mitään tavallista ja keskinkertaista. Mitä hienompaa taloa purkaa, sitä hienompaa tarvitaan tilalle. Teerenpelin viereiset puutalot saa kyllä lähteä, sillä ei niistä juuri kunnostamallakaan kovinkaan hienoja saisi. Historiansa on tosin niilläkin, sillä empire puutaloja on harvassa.
Avatar
tekijänä Kantti
#90196
Kiersin muutama päivä sitten Tys Aitiopaikan rakennustyömaan ympäri.

Kuva

Kuva

Kuva

Pari kuvaa Ikituurin opiskelijalabyrintin puolelta.
Kuva

Kuva

Kuva

Iso ja tyhjä tontti vielä tässä vaiheessa.
hmikko tykkäsi tästä
tekijänä derRohe
#90205
"Tältä tulevaisuuden Turussa voisi näyttää – viimeistään vuonna 2050. Mahtipontiset suunnitelmat ovat vain pintaraapaisu kaupungin tulevaisuuskuvaa syksystä lähtien työstäneen työryhmän visioista. Suunnitelmat julkistettiin tänään." TS.fi
Kuva
Kuva
Kuva

Eipä näissä juurikaan mitään kovin mahtipohtista ole. Itse lähtisin suunnitelmissa liikkeelle siitä että Suurtorin ja Tuomiokirkon välinen alue muutettaisiin kävelyalueeksi ja liikenne ohjattaisiin muualle. Tämä mahdollistaisi alueen täysimittaisen kehittämisen turismia ajatellen (vrt. esim Tallinna). Rakennuksiin pieniä hotelleja, ravintoloita yms.

Samoin Eerikinkadun pätkän välilä Aurakatu - Kristiinankatu voisi muuttaa kävelykaduksi.
hmikko, veka tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#90206
EDIT: en ehtinytkään huomaamaan että derRohe ehti postaamaan samasta aiheesta ensin, mutta annan nyt olla

No nyt on
Tulevaisuuden Turku satsaa täl puol jokke – keskusta laajenee, vanhastakaupungista keidas
"Turun keskusta tulee tulevaisuudessa laajentumaan suistoalueelle ja satamaan."
Kuva
Turun kauppatorin ympäristöstä Aurajokirantaan ulottuva ydinkeskusta kuhisee kävijöitä. Kauppatorista on kouliintunut käytännöllinen ja viihtyisä kohtaamispaikka. Eurooppalaiseksi keitaaksi kuoriutunut vanhakaupunki sekä rantapromenadina tunnettu ilta-aurinkoon avautuva itäranta houkuttelevat matkailijoita läheltä ja kaukaa. Käyskentely suositussa matkailukaupungissa sujuu ongelmitta: koko keskusta on pääsääntöisesti rauhoitettu kävelijöille sekä kevyelle ja julkiselle liikenteelle.
Tältä tulevaisuuden Turussa voisi näyttää – viimeistään vuonna 2050. Mahtipontiset suunnitelmat ovat vain pintaraapaisu kaupungin tulevaisuuskuvaa syksystä lähtien työstäneen työryhmän visioista. Suunnitelmat julkistettiin tänään.

– Ihmislähtöinen kaupunkirakenne, josta parhaat eurooppalaiset kaupungit nauttivat, vaatii kokonaisvaltaista suunnittelua ja uudenlaista tasapainoa eri liikkumismuotojen välillä. Ydinkeskustan pitäisi pääsääntöisesti olla rauhoitettu kävelijöille sekä kevyelle ja julkiselle liikenteelle. Kaupunkiin tuleville pitää tarjota liikkumismuodosta riippumatta mahdollisuus päästä vaivattomasti ydinkeskustaan. Tämä on ollut vahvasti tulevaisuushakuisen suunnitelmamme lähtökohta. Ihmisläheisessä kaupungissa on hyvä elää, se on taloudellisesti vahva ja kansainvälisesti kytkeytynyt, työryhmää luotsannut tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius avaa kaupungin tiedotteessa.

Wileniuksen maalaamassa kuvassa tulevaisuuden Turku on kaupunki, jota tullaan ihailemaan ympäri maailman.

– Kuten kaikki muutkin kehittyneet satamakaupungit, Kööpenhamina ja Hampuri esimerkkeinä, myös Turun keskusta tulee tulevaisuudessa laajentumaan suistoalueelle ja satamaan. Tulevaisuuden Turku levittäytyy yhä monitahoisemmin saaristoon samalla kun sen ydinkeskusta muuttuu yhä saaristomaisemmaksi. Vesielementit, puurakentaminen ja erilaiset viherratkaisut yhdistävät luonnon ja kulttuurin ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, jota tullaan ympäri maailmaa ihailemaan.
Kuva
Visioiden mukaan sekä keskustan saavutettavuutta että keskustan sisällä tapahtuvaa liikkumista sujuvoitetaan muun muassa liikennejärjestelmää ja katutilan käyttöä selkeyttämällä.

– Uudet joukkoliikenteen kaupunkiterminaalit elävöittävät keskustan solmukohtia ja ohjaavat ihmisvirtoja nykyistä laajemmalle alueelle, jolloin keskustan kaupallinen ydin laajenee. Uusia katuosuuksia muutetaan kansainvälisten trendien ja kaupunkien menestystarinoiden mukaisesti asteittain kävely- ja pyöräilypainotteisiksi, kaupunki listaa.

Yhtenä konkreettisena esimerkkinä kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen mainitsee Linnankadun.

– Esimerkiksi Linnankatu muuttuu aikaa myöten kokonaan kävelykaduksi Vähätorilta aina Martinsillalle saakka. Keskustan saavutettavuus kaikilla liikennemuodoilla säilyy, mutta keskustan vetovoimaa heikentävä läpiajoliikenne ohjataan keskustaa sivuaville väylille.
Kuva
Turun vanhakaupunki nostetaan visioissa arvoiseensa asemaan: vetovoimaisena matkailukohteena ja eurooppalaisena olohuoneena monipuolistamalla alueen palvelutarjontaa ja rajoittamalla alueen läpi suuntautuvaa liikennettä.

– Suurtorin yhdistetty puisto ja paviljongit luovat vihreän keitaan ja yhdistävät alueen yhdeksi kokonaisuudeksi. Uusien kävelysiltojen kautta vanhakaupunki, yliopistot ja itäranta linkittyvät tiiviimmin läntiseen keskustaan, arkkitehti Eero Lundén kuvailee.

– Hämeenkadusta tehdään yliopistoväen ja Kupittaan kehittäjäyhteisöjen yhteinen kaupunkibulevardi, joka luo samalla viihtyisän kulkuväylän vanhaankaupunkiin ja edelleen ydinkeskustaan, Wilenius jatkaa.

Hintsanen katsoo visiotyön avanneen paljon uudenlaisia kehittämisen mahdollisuuksia.

– Tärkein havainto on, että hallitulla vision mukaisella isollakin kasvulla keskusta pystyy lisäämään vetovoimaisuuttaan ja parantamaan toimivuuttaan. Yksi tärkeistä oivalluksista on myös se, että keskusta kehittyy ja laajenee jatkossa myös täl’ puol’ jokke.

Tänään julkistettu, vuoteen 2050 yltävä visiotyö tehtiin osana Turun kaupunginvaltuuston viime vuonna asettamaa neljää kärkihanketta. Kaupunginhallituksen asettaman työryhmän ajatuksia arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun ja toiminnallisuuden osalta oli kehittämässä arkkitehti Eero Lundén toimistoineen. Työn pohjana toimi Turku 2029 -kaupunkistrategiaan kirjatut keskustan kehittämistä koskevat painopisteet.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/36 ... sta+keidas

Turkulaisen jutussa oli paljon lisää kuvia, en nyt ihan kaikkia kehtaa pölliä, loput voi käydä katsomassa täältä ja varsinaisen uutisen täältä
Eerikinkatu
Kuva
Hämeenkadun visio näyttää hyvältä
Kuva
Kävelysillat eivät lopu kesken
Kuva
Kauppatori
Kuva
Kaupunkiterminaali
Kuva
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 14.08.17 17:35. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
hmikko, veka tykkäsi tästä
  • 1
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 240