Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#88358
Valmistuvan As Oy Mathildanpuiston viereen on alkanut rakentua toinen tontille tuleva talo. As Oy Turun Korkeavuori. Arvioitu valmistuminen 2/2018.
Kuva

Länsisellin kiviaidan eteen, sataman puolelle, ensimmäinen tekeillä oleva kaareva rivari on tässä vaiheessa nyt.
Kuva

Jatkopala alkanee tuosta?
Kuva

Pieni pätkä ulkokaarretta.
Kuva

Länsiselliin päätyihin on ilmestynyt parvekkeen tukirakennelmat jo jokin aika sitten.
Kuva

Kakolan rivieran kentälle on ilmestynyt erilaista rakennustarviketta. Enteilee toiminnan alkamista lähikuukausina? Kova tuuli heittänyt styrokseja uimapaikalle veteen!
Kuva

Hartelan Kakolankallion työmaa vähän kauempaa ympäristöstä vaihteeksi.
Kuva

Kuvattu Kakolankadun ahteesta naapuritontin läpi
Kuva

Portsasta, Sofiankadun ja Korkeavuorenkadun kulmasta. Kesällä tiheä puusto estää rakennusten näkymisen näin lähelle.
Kuva
hmikko tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#88702
Lauantaina oli nätti päivä. Aamupäivä. Kakola tällä hetkellä.

As Oy Linnanrinne. Linnankadun puoleinen sivu. Luonto ja kasvusto etelärinteellä nostaa päätään vaikka on koleaa.
Kuva

Kuva

Linnankadulta nousevaan rinteeseen oli porattu sarja reikiä. Liittynee tulevaan funikulaarin linjaukseen? Osuu lähes Pop Up ravintola Kakolan Ruusun ovelle. kakolan Ruusu tosin on väliaikaisissa tiloissa, siksi on pop up.
Kuva

Kakolan Ruusun ovi. Ravintolatilat näyttivät olevan vasemmalla.
Kuva

Rivari, Turun Linnanhuippu. 5h , avok , s. 106,0 m². 3 734,91 € / m²
Kuva

Toinen osa lähtee tuosta. Varmaan nopeassa aikataulussa?
Kuva

Ensimmäisen kerroksen parvekepotero.
Kuva

Sisäänkäyntipuoli on rapattu vaaleaksi.
Kuva

Mathildanpuisto on valmistunut ja asukkaita on muuttanut koteihinsa.
Kuva

Viereen, pihan vastakkaiselle puolelle on rakentumassa As Oy Turun Korkeavuori.
Peabin sivun mukaan siitä tulee tällainen.
Kuva

Nyt se on vielä tällainen.
Kuva

Hartelan työmaan Kakolankallio 2. Viisi kerrosta
Kuva

Kakolankallio 2 on vuokratalo. Tätä pidän erinomaisena asiana. Tasapainoisen asukasrakenteen pitämiseksi kaupungin keskustassa, on vuokra- ja omistusasuntoja oltava sopivasti toistensa lomaan sekoittuneena. Asunnon sijainti ja status Kakolanmäellä saattaa näkyä vuokrissa?
Kuva
hmikko, Sisu tykkäsi tästä
tekijänä Nalle
#88714
Mietinkin Funikulaarin tilannetta. Ilmeisesti valituksia ei ole tullut rakennusluvasta ja homma pääsee käyntiin vihdoinkin.
Avatar
tekijänä Kantti
#88924
Länsisellin pihalle louhitulle parkkihallin pohjalle tullee kohta pohjavalu?
Kuva

Nostolavamiehet asentelevat tuleville parvekkeille avautuvia ovia. Melkoisen syvä monttu Länsisellin päätyyn on porattu!
Kuva
hmikko tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#89625
Tässä kulma johon Kakolan tornia kaavailtiin. Kaavailu typistyi 5-kerroksiseksi taloksi. Tässä huomion kiinnnitti konki joka oli puhkaistu talon läpi pihalle. Mikä on sen tarkoitus jos rakennus kuitenkin puretaan? Väliaikainen kulku Anneksenpolulta Kakolan pihalle?
Kuva

Aukko on puhkaistu jonkin huoneen läpi?
Kuva

As Oy Mathildanpuistoa vastapäätä samalla pihalla nousee As Oy Turun Korkeavuori.
Kuva

Tämä kuva maksoi nilkan nyrjähtämisen Kakolan kallioilla. Lisäksi kamera räsähti kiveeen kaatuessani, onneksi säpäleiksi meni vain vastavalosuoja! Pelkäsin jo että tulee asiaa JAS-kamerahuoltoon Maariankadulle. Nilkka on kuitenkin turvoksissa ja tukisiteessä. :|
Kuva

Rakennuksen pitäisi valmistua esitteen mukaan 2/2018.
Kuva
https://peabkoti.fi/asunnot/turku/asunt ... rkeavuori/

Ensimmäinen kaaren muotoinen rivitalo. Ulko-ovien eteen on tulossa katokset, istutuksia on tehty ja piha asfaltoitu
Kuva

Vaikka rakennus on kaksi kerroksinen, näkyy sieltä ainakin sataman suuntaan melko kivasti veikkaan.
Kuva

Kakolan länsisellin pitkälle sivulle on asennettu jo muutamia parvekkeita. Melkoinen kuoppa vielä tuo parkkihalliaihio!
Kuva

Entisen vankilamyymälärakennuksen tilalle tuleva rakennus, alarinteen puolelta jo 3-kerrosta. Itse vankilarakennukseen on jo avautunut Ravintola Kakolanruusun pop up -tilat. Sisällä ei ole tullut vielä käytyä. Pihallakin pitäisi olla terassi auki. Täytyy käydä tarkastamassa
Kuva

Pihan terassi taitaa löytyä tummuneiden graniittiseinien varjosta, näiltä main? 8 vuotta sitten dokumentoitu exteriööri.
Kuva
hmikko, Ukilainen, veka tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#89840
Vähän erilainen näkökulma Kakolanmäen projektiin. Kuva on otettu Aurajoen toiselta puolelta Vilkkilänmäen kallioilta.

Vaihteeksi hivenen isokokoisempi kuva.
Kuva
Ukilainen, zeizei tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#89887
Käydessäni eilen, tai siis keskiviikkona testaamassa Kakolan Ruusun popup-ravintolan terassin (joka oli melko luonnikas), Kakolan ikkunoista sahattiin parhaillaan kaltereita irti. Kysymys kuuluukin, onko Kakolan kaltereilla itseisarvoa kaupallisesti, historiansa vuoksi, vai meneeko samalla kilohinnalla sulattoon kuin u-palkit ja kulmaraudat? Edes osaksi?

Kännykuva ohikulkiessa.
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#89950
derRohe kirjoitti:Graniittilinnan markkinointi aloitettu:

http://www.kakola.fi/graniittilinna/

http://www.kakola.fi/wp-content/themes/ ... ilinna.jpg]

Olli Ojala itse seisoskeli tänään Förin edustalla jakaen jotakin, varmaan näitä Graniittilinnan mainoksia? Kovasti eräälle henkilölle siinä kehuskeli Kakolan faciliteetteja, ohi mennessäni vain kuulin.

Kakolan länsisellin kanssakin on vielä jonkin aikaa tekemistä ennen kuin sinne kukaan muuttaa, aikaisessa vaiheessa Ojala siis on liikkeella markkinoinnissa. Tai ehkä juuri oikeaan aikaan?

Parvekkeet länsisellissä on jo, Parkkiluolan teko on pahan kerran vielä kesken, on sinne kuitenkin elementtejä ja tukipalkkeja jo pystytetty, joiden mukaan kerroksia parkkiluolassa olisi kaksi?
Kuva

Valmistumassa olevan rivitalon pihalta länsiselli parvekkeineen näyttää tältä.
Kuva

Valmistuva rivitalo, Turun Linnan huippu kävi läpi loppusiivouksia, käydessäni nämä kuvat ottamassa viikko takaperin.
Kuva

Kuva

Kuva

Peabin toinen talo Mathildanpuiston lisäksi, Oy Turun Korkeavuori, näyttää sopivasta kohdasta tarkasteltuna lähinnä kallioon upotetulta. Mitä se onkin!
Kuva

Portsan suuntaan rakennus kyllä hallitsee vahvasti matalaa muuta ympäristöään korkeampana.
Kuva

Kallioon upottamisen vuoksi takaseinään lienee tehty vain porraskäytävätiloja? Maisemat nimittäin eivät hätkähdytä vaikka Turun korkeimpiin kuuluvalla mäellä ollaankin!
Kuva

Vankilan entisen myymälärakennuksen tilalle rakentuva talo.
Kuva
veka tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#89956
:shock: noille Länsisellin parvekkeille. Silloin joskus, kun luemma vaadittiin jotain rakennukseen sopivaa, kuvittelin mielessäni takorautaisia tms. Nuo näyttävät karanneen jonkun aaltopeltihallin kyljestä.
tekijänä paavali
#89962
Nuo lasittomat parvekkeetko olivat niin "välttämättömät" noille tuolla asuville ihmisille? Noin pienellä parvekkeella ei mahdu kuin ehkä yksi ihminen kahvittelemaan, ja minä en tuolla parvekkeella jos tuossa asuisin paljoakaan aikaa viettäisi. Ihan kuin Eerikinkadun alun kerrostalojen kyljestä.
Avatar
tekijänä Juha
#89973
En usko, että ovat liian aikaisin liikkeellä Graniittilinnan ennakkomyynnissä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa asunnon ostaa, sitä enemmän voi itse vaikuttaa kalustukseen ja pieneltä osin jopa asunnon pohjapiirustukseenkin.

Meidän asuntomme Länsisellissä valmistuu parhaillaan, ja rakennuttaja on hyvin kuunnellut toiveitamme ja toteuttanut niitä mahdollisuuksien mukaan. Meillä tehtiin itse asiassa pieni väliseinämuutos, jotta saatiin etätyötä varten pieni alkovi. Puustellille sai mennä suunnittelemaan muutoksia keittiöön. Ja mitä tulee noihin kalteriparvekkeisiin, niin ovathan ne askeettiset. Kaksi metriä siinä taitaa olla leveyttä, joten kyllä siihen oven pieleen pitäisi ihan pieni pöytä ja kaksi tuolia mahtua. Parvekkeet poistavat rakennuksesta vankilamaisuutta. Muistuma vanhaan on toki vahva, mutta parvekkeiden ansiosta jo kaukaakin näkee, että se ei enää ole vankilarakennus. Välttämätöntä... kyllä mielestäni.
Avatar
tekijänä Kantti
#89980
Juha kirjoitti:Meidän asuntomme Länsisellissä valmistuu parhaillaan, ja rakennuttaja on hyvin kuunnellut toiveitamme ja toteuttanut niitä mahdollisuuksien mukaan. Meillä tehtiin itse asiassa pieni väliseinämuutos, jotta saatiin etätyötä varten pieni alkovi. Puustellille sai mennä suunnittelemaan muutoksia keittiöön. Ja mitä tulee noihin kalteriparvekkeisiin, niin ovathan ne askeettiset. Kaksi metriä siinä taitaa olla leveyttä, joten kyllä siihen oven pieleen pitäisi ihan pieni pöytä ja kaksi tuolia mahtua. Parvekkeet poistavat rakennuksesta vankilamaisuutta. Muistuma vanhaan on toki vahva, mutta parvekkeiden ansiosta jo kaukaakin näkee, että se ei enää ole vankilarakennus. Välttämätöntä... kyllä mielestäni.

Ei omastakaan mielestä ne parvekkeet siellä mitenkään mahdottoman näköisia ole vanhassa vankilarakennuksessa. Makuasia tietenkin tämä myös.

Onko Sinulla tietoa paljonko länsisellissä on vielä vapaita asuntoja? Ei toki niin, että itsellä olisi edellytyksiä sieltä harkita asuntoa, ;) uteliaisuuttani vain kyselen, ja vielä, minkä kokoisen "sellin" sieltä hankit, näköala satamaan?

Näkötornin lysähtäminen kaivelee vielä myös, mitä mieltä itse olisit ollut jos Ojala olisi torninsa Kakolanmäkeen saanut rakentaa, hyvä vai huono?
tekijänä hmikko
#89981
Siis kuvittelin päässäni jotain tämmöistä parvekkeiksi, tietty yksityiskohdat rakennuksen tyylilajin mukaan:

Kuva

Kuva
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 22