Mikä on Taloforum?

tekijänä Nalle
#78540
Linnanfältin alueelle surullisia uutisia. YIT ja Peab ovat luopuneet osasta suunnitelluista kohteista. Peab ja NCC alueelle kyllä jotain rakentaa, mutta Peab ei kaikkea sitä mitä suunnitteltu. Tontin menevät nyt uudelleen jakoon. Ei ole puurakentamisen tilanne Turussa nyt kovinkaan hääppöinen.
Avatar
tekijänä Kantti
#85675
Pitkään tyhjää jauhanut PSJ Holdin Oy:n projekti Linnankatu 71-73:ssa on nytkähtänyt hitaaseen liikkeeseen. Mitään tietoa millaista taloa tontille ollaan aikeissa rakentaa, ei löydy? Epämääräiseltä vaikuttava PSJ Holding näyttää muuttuneen Hirviniemi Capital Oy:ksi jonka sivulle entinen nettisivuosoite, http://www.psj.fi ohjaa ja se on siinä. Vain mihinkään johtamaton etusivu.

Pari kaivuria pihalla kuitenkin tekee kuoppaa autoparkkihallille. Sinne tänne on upotettu betonipaaaluja. Vanhoille puurakennuksille ei ole tehty paljoakaan.
Kuva

Kaivurin kauha lohkoo paksuja siivuja tontin plinisavesta. Mistähän löytyy kova pohja?
Kuva

Savikuoppa on jo lähes kaivurin syvyinen. Ei niin löysää että kaivuri uppoaisi.
Kuva

Tontin takarajalla puut on kaadettu aivan aidanreunaa myöten.
Kuva

Kuva

Olisi hauska tietää millaisia taloja tähän on tulossa. Voisi kuvitella rahoittajan ja rakentajankin olevan kiinnostunut tulevien asuntojen markkinoinnista jo aikaisin?
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hmikko, Ukilainen tykkäsi tästä
tekijänä Nalle
#85677
Miten mä muistelen, että NCC:n piti aloittaa nyt syksyllä Linnanfältin rakentaminen. Liittyneeköhän tämä siihen?
Avatar
tekijänä Kantti
#85680
Nalle kirjoitti:Miten mä muistelen, että NCC:n piti aloittaa nyt syksyllä Linnanfältin rakentaminen. Liittyneeköhän tämä siihen?

Mitään kylttejä ei missään näkynyt! Normaalisti työmaan reunassa on plakaatti jossa kerrotaan kuka tontilla urakoi ja millaista taloa ollaan tekemässä. Melko vaatimatonta työmaan aktiviteetti oli, kaksi kaivuria, kuorma-auto ja muutama äijä suurella tontilla. Vaisuakin vaisumpaa, vaikka jotakin sentään ollaan tekemässä, ikäänkuin.
Avatar
tekijänä Kantti
#86290
PSJ Holding Ltd Oy, joka aikanaan hankki omistukseensa Linnankatu 71-73 tontin, on muuttanut nimeään. Tontin omistaa nykyisin Hirviniemi Capital Oy. Jotenkin ei vain tunnu yhtään sen vakuuttavammalta kuin aikaisempi. Omistaja takana lienee sama, vain firman nimi on muuttunut? Hirviniemi Capital Oy:llä on nettiosoite ja sivu. Pelkkä sivu siis ilman mitään tietoa mistään! http://hirviniemicapital.fi

Semmottis.
Onneksi jotakin sentään tapahtuu tontilla vähän kerrallaan. Kuvat eiliseltä sunnuntailta.
Pihalle on kaivettu iso autoparkkikuoppa. Runsaan kuukauden aikana se on laajentunut melko lähelle Turku Energian käytössä ollutta parkkialuetta takana.
Kuva

Puutalojen takana on Linnankatu.
Kuva

Monenmoista hirttä ja parrunpätkää kaivannosta on noussut pintaan. Arkeologisia kaivauksia tontilla en tiedä toimitetun?
Kuva

Linnankadun suuntaisten rakennusten seinät näyttävät maalatun pihan puolelta. Toivottavasti puuosia on samalla vaihdettu. Näyttivät melko huonokuntoisilta monilta osin ennen toimenpiteitä!
Kuva

Melko "maltillisesti" rakennustyöt näyttävät etenevän Hirviniemi Capital Oy: projektissa! Koskahan työt oikein kunnolla lähtevät käyntiin?
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Kantti
#86908
Linnanfältillä Linnankatu 71-73 tontilla hääräillyt hämäräfirma, PSJ Holding on ilmeisesti pelattu ulos tontilta? Töitä on alkanut tekemään NCC joka jossakin vaiheessa on saanut tontin haltuunsa ja myynyt sen OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle. Päivän TS:n erikoisliitteessä, Asuminen, oli tästä juttu. Tontilllaon rakenteilla As Oy Turun Puulinna jonka urakoi NCC.
Kuva

NCC myi As Oy Turun Puulinnan OP-Vuokratuotto-erikoissijoitusrahastolle
OP-Vuokratuotto on ostanut NCC:n perustaman As Oy Turun Puulinnan koko osakekannan. Yhtiö rakennuttaa NCC:llä uusia vuokra-asuntoja Linnanfältin modernille puukerrostaloalueelle. Kaupan arvo on 16,5 miljoonaa euroa.

Kerrostalohankkeen valmistelu on käynnissä ja varsinaiset rakennustyöt alkavat lokakuussa. Yhtiöön kuuluu kaksi kerrostaloa, joihin tulee 94 korkeatasoista vuokra-asuntoa ja pihakannen alle rakennettava autohalli. Puulinna valmistuu Linnanfältin kortteliin 56 keväällä 2018. Kaavan mukaisen puukerrostalon on suunnitellut Schauman Arkkitehdit Oy, pääsuunnittelija on Niklas Kronberg.

– Olemme kolmen viimeisen vuoden aikana käynnistäneet kymmeniä asuinrakennushankkeita, mutta Turun Puulinna on OP-Vuokratuoton ensimmäinen puurakenteinen kerrostalohanke. Pitkäaikainen yhteistyö NCC:n kanssa luo vahvat edellytykset hankkeen onnistuneelle toteutukselle. Laadukkaat asunnot tulevat vastaamaan yhä kasvavaan vuokra-asuntokysyntään Turussa, rahaston salkunhoitaja Antero Tenhunen OP Kiinteistösijoitus Oy:stä sanoo.

Linnanfältti suunniteltiin vuonna 2008
Linnanfältti on 8,5 hehtaarin puutaloalue Linnankadun varrella, Merikeskus Forum Marinumia vastapäätä. Turun kaupunki järjesti alueesta Moderni puukaupunki -kilpailun vuonna 2008, jonka NCC yhteistyökumppaninsa kanssa voitti, ja jonka pohjalta laadittiin asemakaavamuutos. Alueella on muutamia suojeltuja rakennuksia, joten korttelin uuteen ilmeeseen kuuluu uutta ja vanhaa.

– Linnanfältin monivaiheinen kehitystyö on saatu vihdoin päätökseen ja alueen rakentaminen saadaan nyt alkuun. Olemme erityisen iloisia, että saamme olla mukana tällaisessa merkittävässä kaupunkikehityshankkeessa, jossa rakennetaan kestävän kehityksen ajatuksella, NCC Buildingin Turun aluejohtaja Esa Lehmusvuori sanoo.

Kuva

Kuva

https://www.ncc.fi/media/pressrelease-c ... 1e16d8cd0/

Paalutukset ja parkkiluolan kaivaukset viime syksynä ovat siis olleet NCC:n töitä. Valmista pitäisi tulla noin vuoden päästä. Voi sanoa että oli jo aikakin!
Vuokrataloja pukkaa.
Ukilainen, hmikko tykkäsi tästä
tekijänä Nalle
#87649
Pieni kraana oli noussut NCC:n työmaalle. Fleminginkadun toiseltapuolelta, radan varresta, oli karsittu paljon puita. Josko siihenkin saatais taloja nousemaan pian.
Avatar
tekijänä Kantti
#87652
Nalle kirjoitti:Pieni kraana oli noussut NCC:n työmaalle. Fleminginkadun toiseltapuolelta, radan varresta, oli karsittu paljon puita. Josko siihenkin saatais taloja nousemaan pian.

Aivan oikein. Vajaan kahden viikon takaiset pari kuvaa Linnankatu 71-73 tontilta.
Valumuotteja kraanan vieressä odottelemassa. Nyt siellä voi jo olla jopa seinään pystyssä jossakin kohdassa autoparkin pohjavalua?
Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Kantti
#88280
Linnanfältin puukerrostaloprojekti alkaa koht' sillään päästä puurakentamiseen kiinni. Kellarista on jo osin noustu maanpinnan tasolle

Kuva

Kuva

Rakennus tullaan tekemään säältä suojassa teltan alla. Työmaan päälle, teltan sisään, on tulossa siltanosturi nostelemaan palikoita. Tavallista kraanaa ei voi käyttää työmaan päälle tulevan katon vuoksi
Kuva

Pätkä työmaan kattoa odottaakin jos paikalle nostamista.
Kuva
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:57. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
jfo tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#88357
Muutama kuva Linnanfältiltä tältä päivältä. Aidan yli Linnankadun puolelta talojen välistä.
Kuva

Voisi veikata tässä olevan tulevan talonrakentamisen tulevaisuudenkuva? Rakentaminen tapahtuu sateelta suojassa ja ehkä jatkossa täysin teltan sisällä. Koska Linnanfältin tulevat talot ovat puutaloja, sääsuojaus on erityisen merkittävää kaiken sen hometalokohun tuiskeissa, josta vuolaana jatkuvasti uutisoidaan.
Kuva

On aivan selvää rakentamisen aikaisen kosteudenhallinnan menevän jatkossa tähän suuntaan betonirakentamisen osaltakin. Hometaloista alkaa kaikki osapuolet olla saaneet tarpeekseen ja rakentamisen on muututtava!
Kuva
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Kantti
#88572
Linnanfältin ensimmäinen puutalo, toinen kerros nousussa.
Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Kantti, 21.04.18 11:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ukilainen, hmikko tykkäsi tästä
tekijänä paavali
#88573
Hienoja kuvia, onko mitään tietoa muuten että koska Linnankadun puutaloja aletaan kunnostaa, käsittääkseni ne on kuitenkin tarkoitus kunnostaa? Forum Marinumia vastapäätä olevat puutalot ( sekä yksi puu/kivitalo) ovat jo kunnostettu oikein hienoon kuntoon. Musta olisi kyllä kiva nähdä ehkä nuo puutalot erivärisinä, jotenkin tuo valko-ruskea väritys ei omaan silmään näytä kauhean hyvältä.
Avatar
tekijänä Kantti
#88574
Näitä Linnankatu 71-73 puutaloja edellinen yrittäjä vähän yritteli kunnostaa, mutta eihän siitäkään mitään tullut. Kyllä ne kuitenkin tullaan kunnostamaan. Värityksestä on vaikea sanoa mitään. Puutalojen kunnostus varmaan aloitetaan uusien rakennusten valmistuttua pihalla?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9