Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä TurkuCubed
#88246
Hansakortteli uudistuu 10 miljoonalla, Schauman Arkkitehdit Oy:n ja Suunnittelutoimisto Amerikka Oy:n johdolla.
Hansakortteli uudistaa julkisivunsa - myös Hansatori uudistuu
Kuva
Hansakorttelia remontoidaan. Uudistus toteutetaan vaiheittain, ja se valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 aikana. Työt aloitetaan toukokuun aikana kauppakeskuksen julkisivuista, sisääntuloista sekä uudesta yleisö-wc:stä. Hansakortteli uudistuu vuosina 2017–2019. Uudistustyöt toteutetaan vaiheittain, joten kauppakeskus palvelee normaalisti uudistustöiden ajan.

Työt käynnistyvät toukokuussa Hansatorin ympäristöstä toisesta kerroksesta, jossa testataan Hansakortteliin uudistukseen valittuja materiaaleja. Toiseen kerrokseen valmistuu asiakkaiden toivoma uusi, viihtyisä yleisö-wc.
Tänä vuonna uutta ulkoasua saavat lisäksi muun muassa sisääntulokäytävät. Katujulkisivujen valomainokset uudistetaan, ja niissä hyödynnetään uutta, energiatehokasta teknologiaa.
- Kokeilemme uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa muun muassa Hansakortteliin valittuja lattia-, seinä- ja kattomateriaaleja. Luomme myös valaistuksen avulla uudenlaista asiakaskokemusta. Saadun palautteen ja kokemusten perusteella tarkennamme tarvittaessa suunnitelmiamme, Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo.

Syksyn aikana Hansakortteli uudistaa Kristiinankadun ja Eerikinkadun puoleisten kauppakäytävien katot ja valaistuksen. Tämän jälkeen siirrytään Eerikinkadun ja Aurakadun suuntaan, missä muutetaan muun muassa käytävälinjauksia, hissiyhteyksiä ja porrasrakennelmia

Hansatori saa uuden ulkoasun vuoden 2018 aikana. Uudistustyöt jatkuvat vaiheittain vuoteen 2019 asti. Hansakortteli investoi uudistukseen yli 10 miljoonaa euroa. Suunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit Oy yhdessä Suunnittelutoimisto Amerikka Oy:n kanssa.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/508 ... i-uudistuu
Hyvä että saadaan freesimpää ilmettä Suomen rakastetuimpaan kauppakeskukseen! Toivottavasti Aurakadun kulahtaneet julkisivut saavat myös laadukkaan rempan; eikä sitten mitään Wiklundin kaltaista laattahöttöä mikä on niin suosittua tämän aikakauden kerrostalojen julkisivurempoissa.
Avatar
tekijänä MindW
#88247
Mikä tuossa julkisivussa on vikana? Näyttävät streetviewstä katsellen asialliselta aikansa julkisivulta. Plussaa korkeista ikkunoista.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#88249
MindW kirjoitti:Mikä tuossa julkisivussa on vikana? Näyttävät streetviewstä katsellen asialliselta aikansa julkisivulta. Plussaa korkeista ikkunoista.

Kuvat on jo melkeen viisi vuotta vanhoja ja aurinko avittaa varmaan kuvassa myös. Omasta mielestä etenkin tuo vakoinen on aika ruma nykypäivänä. Tietysti löytyy aikakaudelta pahempiakin, ja torinkin varrella olisi vielä paljon parannettavaa.

Tuossa vähän eri kohdasta ja eri vuodelta kuva.
Avatar
tekijänä MindW
#88250
Itse viittasin viereiseen, tummaan, julkisivuun, joka ainakin kuuluu kauppakeskukseen. Ilmakuvasta ja streetviewstä ei saa sellaista kuvaa, että tuo valkoinen kuuluisi, mutta totuus voi olla toinen. Valkoinen kaipaisi vähintään puhdistusta.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#88252
No juu se tumma on aikakauteen nähden aika hyvä, mutta kaipaisi silti mielestäni vähän kasvojen kohotusta. Ja tosiaan se valkoinen ei kuulu itse kauppakeskukseen.
tekijänä hmikko
#88256
"Se tumma" on Kultatalo, jonka peruskorjaus valmistui keväällä 2013. Rempan aikana julkisivukin oli paketissa. Tuolloin julkisivun ilme säilytettiin. En tiedä, onko sitä erikseen suojeltu, mutta luulen, että näkyvät muutokset eivät ainakaan ihan heittämälle menisi läpi.
tekijänä Hwaaw
#88257
Se tumma(kultatalo) remontoitiin muutama vuosi sitten joten ei sille enää mitään tehtäisi. Kyseinen talo näyttää muutenkin melko hyvältä, ei siitä parempaa tulisi ilman mittavia muutoksia. Valkoinen versio on kyllä melko ruma ja sen voisi päivittää samalla tavoin kuin tumman.
Avatar
tekijänä Kantti
#88258
Kultatalo on kuparijulkisivultaan alkuperäinen. En näe että siihen pitäisi mitään erityistä kasvojen kohotusta kohdistaa, kuvastaa tuollaisena omaa aikaansa (1959) oikein hyvin! Sen sijaan Danske Bankin talo Yliopistonkadun ja Aurakadun kulmassa kaipaisi ronskia ilmeen uudistamista kalpeassa mitättömässä lasijulkisivussaan. Danske Bankin talo tosin ei kuulu Hansakorttelin kauppakeskukseen.
tekijänä paavali
#88284
Typerää ettei Danske Bankin talo kuulu kauppakeskukseen, koko taloon saisi nimittäin koko kaupungin ehkä arvokkainta liiketilaa, sijainnin vuoksi. Suoraan bussien pysähtymispaikan edessä ja tuossa kävelykadun kulmassa. Ainakin alakerran liiketilat ovat melko kulahtaneita ja vanhanaikaisia. Myöskään noita vaatekauppoja ei enää rakennuksessa ole vaan vissiin joku pukuliike ja jotakin muuta vähemmän vilkasta, vissiin jotain toimistoa. Myös Danske Bankin talon vieressä oleva talo Yliopistonkadun puolella on aika kuluneen näköinen ja tarvitsisi ainakin kunnon ehostusta julkisivuunsa.
tekijänä paavali
#88285
Laitetaan tämä nyt vielä tännekin:
Turku kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea mittavalla juhlapäätöskokonaisuudella, josta Turun kaupunginvaltuuston juhlaistunto päättää 18. huhtikuuta. Yksi neljästä hankkeesta on Aurajokivarren vetovoiman ympärivuotisuuden vahvistaminen, mikä tarkoittaa valaistujen alueiden laajentamista Koroisista Turun linnalle sekä historialliseen Turun vanhakaupunkiin.

Aurajokivarren kehittäminen käynnistyi 1980-luvulla ja rakennusten, muurien ja puuston valaiseminen 1990-luvulla, mutta yhä on useita alueita, joissa on paljon kehittämisen tarvetta, muistuttaa kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen.

– Juhlapäätös on ikään kuin jatkoa Satusilloille, joka oli viime joulunajan suuri hitti, mutta nyt haemme pitempikestoista, pimeän vuosipuoliskon elävöittämistä äänillä, valoilla ja tapahtumilla. Pysyvien ratkaisujen tekeminen on halvempaakin kuin yksittäisten tapahtumien, Hintsanen sanoo.

Hänen toiveensa on, että valaistujen kohteiden, julkisten rakennusten, yksityisten kiinteistöjen ja yleisesti jokivarren, määrä vähintään tuplaantuu.

Juhlapäätöksen toinen tärkeä puoli on Turun kaupallisen keskustan vetovoiman parantaminen ja sen liittäminen Aurajokivarteen valaistuksin. Hintsanen nostaa siinä merkittävään rooliin Kauppiaskadun sekä Aurakadun kehittämisen.

– Kauppatorin ympäristössä voi hyödyntää led-tekniikkaa, joka mahdollistaa kekseliäitä ratkaisuja.

– Tämä vaatii tietysti yhteistyötä keskustan elinkeinoelämän kanssa, mutta sieltä on osoitettu vahvaa tahtotilaa.

Valaistuksen, äänen ja kuvallisen elävöittämisen lisäksi kehittämisen piiriin liittyvät Aurajoen rantarakenteiden ja -muurien kunnostaminen ja jatkaminen sekä laadukas ympäristö- ja viherrakentaminen.

– Merkittävä ja toivottu kohde on jokirannan itäpuolen kulkureitistön katkeamisen poistaminen arkkipiispan talon kohdalta. Tulevaisuudessa itärantaa voi siis kävellä aina Halisiin asti, Timo Hintsanen kertoo.

Esitettävän hankkeen ensimmäinen valaistus- ja äänipainotteinen vaihe on tarkoitus toteuttaa marraskuusta 2017 maaliskuulle 2018 ulottuvalla aikavälillä.

Alueet kuuluvat olennaisilta osiltaan Turun kansalliseen kaupunkipuistoon, jonka perustamisesta tulee 2018 kuluneeksi viisi vuotta.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/508 ... ntaan-myos

Jos nämä asiat toteutuisivat mitä tässä nyt sanotaan tämä olisi kaupunkikuvallisesti erittäin merkittävä asia. Jos pengerrystä jatkettaisiin Tuomaansillalle tai jopa Koroisiin asti, tällä olisi suuri vaikutus alueen ulkonäköön. Toivon että koko joki valaistaan. Toisaalta Gezeliuksenkatu/Kirjastosilta väliä ei tarvitsisi valaista koska välillä on hienot valaisimet jotka tuovat valoa.
tekijänä hmikko
#88286
paavali kirjoitti: Jos pengerrystä jatkettaisiin Tuomaansillalle tai jopa Koroisiin asti, tällä olisi suuri vaikutus alueen ulkonäköön.


Yhteys puuttuu nyt 130 metrin pätkältä. Siinä on arkkipiispan virka-asunnon takapihan aidattu puisto ja yksi puutalokortteli. En usko, että sen pidemmältä matkalta tehtäisiin muutoksia missään tapauksessa. Kävelyreittihän on jo valmiiksi aivan hyvä. Jokikadun kohdalla rantapöpelikkö on näköjään kartassa merkitty Jokipuistoksi. Ylioppilaskylän kohdalla jokirannan näkymiä on pyritty suojelemaan.

Jos johonkin tuolla on laittaa rahaa, niin pistettäköön kevyen liikenteen siltaan. Rautatiesillan kyhätyllä jalankulkukaistalla todella on ruuhkaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#88462
Kävelykadulta katsellessa Yliopistonkatua pitkin sataman suuntaan, näkyy kolmen työmaan nosturit!
Kuva
hmikko, vl tykkäsi tästä
  • 1
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • 238