Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Samsam
#107124
Kyllä se kalliiksi tulee, mutta luultavasti muista kuin arkkitehtoonisista syistä.

Ainakaan se ei ole susiruma, niin kai sekin on jo puoli voittoa.
tekijänä Tipi
#107125
Hmm. Melko nopeasti fiilis kääntyi positiiviseksi :smt023
Vähän tuli kilpailukattausta selattua niin ei tiedä mitä optioita menetettiin ;)

Turku saisi tästä oman ”Makasiinirantansa”. Aika vahva assosiaatio muotokielessä saariston rantavajojen rivistöihin. Omaleimainen ja tunnistettava, hyvä vierailukohde yhdessä linnan kanssa.

Myös mereen laskeutuvat monumentaaliportaat on mieleen, jotain samaa tunnelmaa kuin Oslon mereen viettävässä oopperatalossa.
Squama tarkoittanee suomua? Suomumainen verhoilu vaikuttaa paljon kokonaisuuden laatuvaikutelmaan, ainakin lähtökohtaisesti jännittävä/elävä pinta.

Historian ja tulevaisuuden museon konseptissa mietityttää miten tulevaisuutta ”esitellään” museossa? Ja miten lienee hankkeen toteutumisen kanssa? Tulee mieleen moni vastaavan tyyppinen kuopattu hanke. Toivottavasti tällä kertaa toteutuu…
tekijänä hmikko
#107126
Tipi kirjoitti: 17.06.24 21:34 Squama tarkoittanee suomua? Suomumainen verhoilu vaikuttaa paljon kokonaisuuden laatuvaikutelmaan, ainakin lähtökohtaisesti jännittävä/elävä pinta.
Kilpailuehdotuksessa julkisivu on kuparipaanuja. Vastaavia on toteutettu Suomessa julkisissa rakennuksissa lähihistoriassa, mm. Seinäjoen kaupunginkirjaston uudisrakennuksessa (JKMM, 2012).

Ja miten lienee hankkeen toteutumisen kanssa? Tulee mieleen moni vastaavan tyyppinen kuopattu hanke. Toivottavasti tällä kertaa toteutuu…
Kaupungin viestintä ja aktiivisuus asiassa näyttää ainakin omaan silmääni siltä, että se on tämänhetkisen johdon tärkeysjärjestyksessä suht korkealla. Tulee mieleen se tapa, jolla uusi konserttitalo junailtiin päätöksenteossa läpi - On Sovittu hoiti sen lähestulkoon kabinettipäätöksenä. Mutta kenpä näitä osaa ennustaa - ensi vuonna on kuntavaalit, ja julkinen talous on paraikaa tukehtumassa sote-menoihin suunnilleen joka paikassa.

Puisto näyttää noissa kuvissa todella kivalta. Tiettyi uusien asuintalojen toteutumiseen menee aikaa, kun museo on laitettu järjestyksessä ensimmäiseksi. Jos kokonaisuus jonain päivänä saadaan tuota visiota vastaavaan tilaan, niin muutos on melkoinen nykyiseen autolastauskenttään verrattuna.
aamiaispulla, Tipi, Kantti tykkää tästä
tekijänä aamiaispulla
#107127
Nämä on näitä hankkeita, joiden edes raitiotietä on raivattu kauemmas tulevaisuuteen. Juurikin näitä "ON SOVITTU" juttuja tapahtuu Turussa suhteellisen ennustettavasti. Hirveästi ei tämä museo herätä intohimoja ulkonäöllään. Tulee kun tulee. Vähän huvittuneena katsoin tuota voittanutta ehdotusta, mutta kai siinä on painanut aika paljon se, ettei linna jää paitsioon. Vaan onko pakko laittaa vieretysten kahta monumenttia?