Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä TurkuCubed
#104725
Kantti kirjoitti: 01.09.22 21:18Hulevesiväylällä näyttäisi olevan myös betonitunneliosuus. Kirstinpuiston itäreunan kärjessä takana, kohoaa 12 kerroksinen vuokratalo.
Hieno reportaasi jälleen Kantilta! En osaa ihan tuosta kuvakulmasta sanoa missä kohtiin tuo betonitunneli kulkee, mutta Kirstinpuiston olemukseen kuuluu oleellisesti keskeltä läpi kulkeva raitiotie jos ja kun sellainen on tulossa. Mitenköhän paljon maanrakennuksessa on varauduttu raitiotien tuloon? Voisiko tuo betoni olla osa sitä? Noin muuten täytyy sanoa että ihan tyylikäs alue on Kirstinpuistosta tulossa, erityisesti viheralueiden osalta. Arkkitehtuurin puolesta olisi tietysti toivonut hieman enemmän rohkeutta, kuten esimerkiksi Pihlajaniemessä. Toivottavasti rohkeutta on löytynyt hieman lisää kun aletaan kaavoittamaan alueen loppuja vanhoja teollisuustontteja, sekä Vaasanpuistoa.
Avatar
tekijänä Kantti
#104727
Kaavapiirroksen mukaan se menee juuri tämän hulevesilinjan eteläreunassa, Portsan puolella sitä siis.
Kuva
Avatar
tekijänä suberb
#105621
Nyt tulee Kirsintpuisto-megapostaus. Mielestäni Kirstinpuistossa on toivoa. Tässä on mahdollisuus luoda kantakaupungin jatkoa. Alueesta tekee mielenkiintoisen vanhempi puutalorakennuskanta Artturinkadulla, sekä alueelle jäävä liiketoiminta mm. Jaakkoo-Taaran peltihallit ja muu hieman erilaisempi liiketoiminta. Bonavan rakennuttamat talot ovat surkeaa lähiörakentamista, mutta vastapainona Ruissalontiestä on kehkeytymässä suht urbaani pääkatu.

Kuva
Tässä kuva Ruissalontieltä, joka suljetaan läpiajoliikenteeltä.

Kyseinen rakentuva rakennus on osa Sigge-arkkitehtitoimiston "Duo"-suunnitelmaa. Kahden korttelin väliin muodostuu Kirstinpuiston keskus: Artturinaukio, jonka ympärille sijoittuu alueen tärkeimmät palvelut. Laskin, että liiketiloja tulee aukiolle vähintään kahdeksan (8) kappaletta! Liiketilat ovat kaikenkokoisia, joten toivottavasti yrittäjät löytävät paikalle. Kaikki liiketilat sijoittuvat lähekkäin aukion ympärille kahden korttelin kivijalkaan.

Kuva
Kuva melkein valmiista Peabin korttelista.

Korttelin erikoisuutena on rakennuksiin kiinni rakentava parkkihalli. Parkkihallit ovat aina rumia, mutta jotenki tämä tyyli rakentaa se rakennuksiin kiinni minimoi sen vaikutuksen ympäristöön. Verrattuna Herttuankulmaan, jossa parkkitalo suorastaan tuhoaa kaupunginosan viihtyvyyden massiivisuudellaan.

Kuva
Parkkihalli alueelle rakentuvan Kirstinpuiston toisesta päästä.

Kuva

Peabin melkein valmis kohde. Näiden kahden rakennuksen väliin rakentuu suuri liiketila supermarketille. Artturinaukiosta ja Artturinkadusta tulee myös joukkoliikenteen tärkein pysäkki Kirstinpuiston alueelle. Puitteet ovat siis asiakasvirralle ja lämpimälle kaupunkitilalle hyvät.

Kuva

Artturinaukiota rakennetaan parhaillaan kovaa vauhtia. Aukion ominaispiirre ovat hulevettä keräävät altaat. Seuraavassa kuvassa melkein valmis hulevesiallas ja pyöräparkkeja.

Kuva

Alun skeptisyyden jälkeen näen Kirstinpuistossa toivoa. Aluetta kaavoitetaan myös hyvin kävely- ja pyöräpainotteiseksi. Esimerkiksi alueella pitäisi olla vähemmän kadunvarsipaikoitusta. Kirstinpuistosta näyttää rakentuvan kaunis pitkä puistoalue sekä jalankulun ja pyöräilyn reitti alueelle.
OssiS, TurkuCubed, Tlahti ja 6 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#105858
Kierros Kirstinpuistossa. Monella tavalla näyttää hyvältä.

Kirstinpuiston halkaisee puistoalueeksi merkattu viherlinjaus joka on tarkoitettu huleveden kerääntymisalueeksi. Tämä tekee Kirstinpuiston erilaiseksi kuin muut viime aikoina tehdyt rakennusprojektit.

Viherväylä valmiista länsipäästä lähtien.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Hulevedet alittavat Artturinkadun, alituksiin on rakennettu mielenkiintoisia allasrakennelmia.
Kuva

Kuva

Kuva

Viherväylän itäinen pää on vielä alkutekijöissään.
Kuva

Artturinkatu on ainoa katu Ruissalontien mentyä kiinni, josta Kirstinpuiston alueelle Tukholmankadulta pääsee. Sen reunaan on tehty aukiorakentamisen tyyppistä laadukasta kivettyä levennystä penkkeineen ja puuistutuksineen. Kivetylle alueelle on rakennettu eri muotoisia mukavan näköisiä sadeveden kerääntymisaltaita.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Portsalaista puutaloarkkitehtuuria rakentui hippasen Iso-Heikkilän puolellekin kun Portsaa rakennettiin 1900-luvun alkupuolella. Mainiota kaupunkikuvallista kerroksellisuutta on säilynyt!
Kuva

Parkkitalo on sijoitettu suoraan asuintalon päätyyn kiinni. Pääseeköhän seinän takana olevista asunnoista suoraan parkkitaloon? Kätevää... :)
Kuva

Kuva

Kuva
veka, Tlahti, Biosphere ja 4 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#106255
On jäänyt kuvia vahingossa huomaamatta Kirstinpuistossa. Kun ne löysin, niin laitetaan esille. Elokuun puolessa välissä kävin katsastamassa aluetta. Näen erittäin miellyttävänä vihreyden jota siellä on nähtävillä. Vihreä ilme liittyy suuresti hulevesiin ja alueen halkaisevaan imeytys- / keräilyalueeseen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Ruissalontie
Kuva

Kuva
Tlahti, hmikko, Lurkkeri ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#106918
Kun lumet ovat sulaneet ja sataa vettä reippaalla kädellä, hyppäsin ulos autosta Kirstinpuiston läpi mennessäni ja katselin miten alueen halkaiseva hulevesiväylä toimii. Näytti asialliselta. Vesi liikkuu ja odotettua pienmpi määrä kulttuuriroskia lipuu hitaasti kulkevan veden mukana.Artturinkadun läntisellä osuudella näyttää olevan imeytysalue ja toimivankin. Mielenkiinnolla odotan miten tämä mahdollisesti tästä vihertyy ja puhkeaa kukkaansa. Minusta hieno juttu!
Kuva
TurkuCubed, veka, Tlahti ja 5 muuta tykkää tästä