Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä TurkuCubed
#105395
2019 purkutuomion saanut Åbo Akademin Gadolinia on menossa hyvää vauhtia matalaksi. Tämän kuun alussa Svenska Yle käynyt kuvaamassa purkutyömaata ja tänään TS uutisoi uuden rakennuksen nimikilpailusta ja samassa uutisessa havainnekuva korvaavasta rakennuksesta. Uusi rakennus näyttää aikalailla nykypäivän versiolta vanhasta Gadoliniasta, osin siksi että "Gadolinian vanha kahvilaosa ja ulkoterassi säilytetään Turun museokeskuksen toiveen mukaisesti. Kahvilaosa yhdistetään uuteen kiinteistöön, ja se toimii jatkossakin kahvilana tai ravintolana." Taloon tulevat muuttamaan ÅA:n yhteiskuntatieteiden, kauppatieteiden ja oikeustieteiden tiedekunnat. Rakennuksen on suunnitellut Sigge Arkkitehtien Pekka Mäki.

Oma kuvani Gadoliniasta 2019 marraskuulta

KuvaPB010306 by TurkuCubed, on Flickr

Svenska Ylen uutisesta, linkki: https://svenska.yle.fi/a/7-10027717

Kuva

Havainnekuva TS:n uutisesta, linkki https://www.ts.fi/uutiset/5909254

Kuva
Tlahti, veka, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#105404
Tässä Gadolinian tilalle tuleva rakennus Siggen sivuilta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Uusi Kampus Turun sydämessä


Åbo Akademin säätiö, Stiftelsen för Åbo Akademi, rakennuttaa uuden upean kampuskiinteistön Stjärnan-kortteliin. Uusi rakennus sitoo yhteen Stjärnan-korttelissa sijaitsevan Boktornetin, Handelshögskolanin sekä säilytettävän Gadolinian aula-, auditorio- ja kahvilaosan. Nyt sisäpihalla sijaitsevat autot sijoitetaan maan alle ja sisäpihan kattava uudisrakennus luo lämpimän sisäyhteyden rakennusten välillä.

Uudisrakennukseen tulee Åbo Akademin opetus-, tutkimus- ja toimistotiloja. Uudisrakennuksen saavutettavuus on hyvä korttelin eri puolilta. Korttelin keskelle muodostuu kampuksen sydän, jossa auditoriot, pääopetustilat, oleskelutilat ja ravintola elävöittävät koko korttelia ja luovat kaivatun yhteyden rakennusten välille.

Uudisrakennus sopeutuu massoittelun, julkisivujen ja aukotuksen osalta arvokkaaseen vanhaan ympäristöön. Materiaalit ovat ajattomia, tyylikkäitä ja sopivat arvokorttelin tunnelmaan. Pääasiallinen julksivumateriaali on käsinlyöty tiili.

Pinta-alaltaan 10 200 neliömetrin rakennuksesta vastuullisuus huomioidaan läpi rakennusprosessin. Rakennukselle tavoitellaan korkeaa neljän tähden RTS-ympäristösertifikaattia. Hiilijalanjälki minimoidaan rakentamisessa, ja hankkeen osapuolet sitoutuvat hiilineutraaleihin ratkaisuihin koko hankkeen aikana.

Rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 alussa. Käynnissä on nimikilpailu, jossa voit ehdottaa nimeä Åbo Akademin kampuksen uudisrakennukselle. Kilpailu on käynnissä 15.2.–15.3.2023. https://stiftelsenabo.fi/fi/ehdota-nime ... nnukselle/
TurkuCubed, Tlahti, suberb ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Ukilainen
#105410
Kirstinpuistossa kovan rahan (vähätkin) projektit on lyöty jäihin, mutta rakennuslupaa pukkaa. Kenties rahoittajana joku iso sijoitusyhtiö? Joka tapauksessa kovin vuokra-asumiseen keskittyvältä näyttää Kirstinpuiston tulevaisuus.

Kuva
Kirstinpuiston Selene 1 (Akselintie 6a)
hmikko, wab, suberb tykkää tästä
Avatar
tekijänä suberb
#105412
Itsellä oli suuret odotukset Kirstinpuiston suhteen mutta ei nämä tusinalaatikot sommiteltuna kortteliin oikein sytytä. Nyt näistä taloista on tiputettu vielä väritkin pois. Tietty plussaa siitä että tulevat katuun kiinni ja voivat saada jonkinlaista keskustamaista tunnelmaa kaupunginosaan. Alueena potentiaalia olisi ollut vaikka mihin, joten vähän mahalaskulta tämä tuntuu.
Kervolainen tykkää tästä
tekijänä hmikko
#105446
HS: Turun pormestari haluaa valtion apuun Varissuon tilanteeseen: Puhunut jo ministeriöille

Turun pormestari Minna Arven mielestä Varissuolta voitaisiin purkaa vanhoja vuokrakerrostaloja. Omistusasujia voitaisiin puolestaan houkutella halvoilla kodeilla.
Jos olisin ministeriö, niin mulla saattais olla kiusaus vastata, että voi voi. Turku on jättänyt Varissuon kehittämättä sen verran huolellisesti, että se vaikuttaa tarkoitukselliselta. Nyt huudellaan valtiota apuun.
Avatar
tekijänä suberb
#105454
Raunistulan maamerkki, vanha Alfa-sokeritehdas joka vaihtui 1906 Barkerin kutomoksi muuntuu loftiksi ja valmista pitäisi olla vuonna 2025. Lujatalo Oy peruskorjaa koko rakennuksen ja tehdaskokonaisuuteen tulee ilmeisesti erikokoisia loft-asuntoja, joita Turussa on rakennettu menestyksekkäästi viime aikoina.

Kuva

Kuva

Nimeksi tulee Asunto Oy Turun Barker Ateljee. Hienoa että arvokas tehdasmiljöö jatkaa elämäänsä samalla kun toinen puretaan. Viittaan tietenkin Pukkilan 110-vuotiaaseen massalaitokseen joka sai purkutuomion. https://www.ts.fi/uutiset/5922379

Kuva

Kuva

Lopuksi vielä linkki Lujatalon sivuille kohteesta. https://lujakoti.fi/kohteet/asunto-oy-t ... r-ateljee/

Linkin takaa löytyi myös havainnollistava YouTube-video kohteesta: https://www.youtube.com/watch?v=1EwR4aujb70&t=1s
hmikko, TurkuCubed, veka ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Luukie
#105473
https://samppalinna.info/ tuol ois keskiviikkona esittely klo 13-15 jos joku haluaa mennä, itse en kerkeä.

Edit: ainiin, olishan tohon torni sopinut täydellisesti :) joku 14 kerrosta ois ollut passeli. Koskakohan seuraava tornitalo turkuun?
Avatar
tekijänä suberb
#105519
Laptin rakentama As oy Turun Puolalan Helmi nousee komeasti tiivistämään Läntisen Pitkäkadun jo urbaania tunnelmaa. Hauskasti Lapti markkinoi Puolalan Helmeä Puolalanmäkeen ja Puolalanpuistoon rakentuvana kohteena eikä niinkään Läntisen Pitkäkadun varrelle nousevana talona. Läntisen Pitkän hieman rosoinen tunnelma ja Private Show-kivijalkaliikkeet eivät ehkä ole yhtä myyviä kuin "Puolalanpuiston vehreys takapihallasi".

Kuva

Oivallisesta markkinoinnista huolimatta yllättävänkin moni asunto edelleen myymättä, mitä tarkastelin tilannetta Laptin sivuilta. En ollut ennen tajunnutkaan että Puolalan Helmi ylettää aina Turun Metsänkävijöiden taloon asti (matalampi talo oikealla) ja tilkitsee katunäkymästä yhden aukon lisää.

Kuva
TurkuCubed, Tlahti, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#105520
suberb kirjoitti: 16.03.23 09:54 Oivallisesta markkinoinnista huolimatta yllättävänkin moni asunto edelleen myymättä, mitä tarkastelin tilannetta Laptin sivuilta.
Pohjakuvien mukaan näkyy olevan vain yksi porraskuilu ja asunnot sisäkäytävän varrella. Ei läpitalon asuntoja, ei edes suurin, kahden kerroksen korkuinen, 100 neliön kolmio. Suuri valtaosa asunnoista pieniä. Tähän asti tuommoiset lienevät menneet noilla hinnoilla sijoittajille, mutta sijoittajat taitavat olla tauolla korkojen pompattua.
Avatar
tekijänä suberb
#105545
Matintalona tunnettu vuodesta 2014 tyhjillään seissyt talo Turun ydinkeskustassa on tulossa tiensä päähän. Uuden kaavan pitäisi olla kohta hyväksyttynä ja 2 560 neliön tontille on tulossa 7 400 kerrosalaneliön rakennusoikeus. Yhdeksänkerroksisen talon katutasoon tulee sijoittaa liike-, palvelu- ja toimistotilaa kahteen kerrokseen. Havainnekuvan perusteella rakennuksen massoittelu katutasoon nähden tulee olemaan samankaltainen Matintalon kanssa. Rakennus ei herätä intohimoa suuntaan tai toiseen, tärkeintä tietty että keskeiselle paikalle saadaan taas uutta toimintaa asumisen ja työpaikkojen muodossa. Toivottavasti pääsevät pian rakentamaan!

Kuva
hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279