Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
47
41%
Ei
48
41%
En osaa sanoa
21
18%
Avatar
tekijänä Kantti
#104639
Varsinaisen torialueen kivimateriaalista käytiin ainakin nettikeskusteluissa ja fasen Turku-ryhmissä kiivailua jossa osassa vaadittiin vanhaa torikiveä käytettäväksi edelleen. Perusteluina historiallisen ulottuvuuden säilyttäminen osana uutta toria, osin kustannusten säästämiseksi. Käytännössä kivet eivät vuosikymmenissä ole kuluneet lähes lainkaan, joten uusiokäytölle on hyvä käytännöllinen peruste. Tämä on helppo ymmärtää.
Vanhan torin epätasaisuutta kritisoineet olisivat halunneet pinnalta sahatun tasaisen kiven uuden torin pintaan siksi, että kulku siinä on helpompaa liikuntaesteisille, rollaattorilla liikkuville ja huonojalkaisille. Tämä on niin ikään validi ja pätevä perustelu.
Koska Turussa on muutamat projektit menneet viime vuosina luvalla sanoen kustannusten osalta perseelleen, kaupungin päättäjien on ollut pakko ryhtyä osoittamaan kustannustietoisuutta, joka on helpottanut päätöstä vanhan kiven takaisin latoamiseksi varsinaiselle torin kauppa-alueelle. Sitähän oli olemassa jo valmiiksi ja sitä oli luvattu käyttää. Parjattua Kiinan kiveä joka on sileää ja helppokulkuista kaikille, (vanha torikivi ei kovin muhkuraista ole) on loput kivetystä alueesta. Tässä on ratkaistu kiista ikäänkuin puoliksi. Mutta, ei se mitään auta, ratkaisua tullaan arvostelemaan jatkossakin, kaikkia ei saa koskaan tyytyväiseksi, se on ainoa varma asia. :D

Torin alueelle tuleva esiintymis/tapahtumakoroke vaiheessa eilen.
Kuva

Myös Aurakadun puoleinen paviljonki avautuu asiakkaille perjantaina. Kaikki paviljongit on siis otettu käyttöön, Eerikinkadun puoleinen vain osittain.
Kuva

Kuva

Eerikinkadun paviljongin Kauppiaskadun puoleiseen päätyyn avattiin Kahvila Tori-Otava noin pari viikkoa sitten.
Kuva

Kuva
veka, Tlahti, TurkuCubed ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104684
Videonpätkä toriprojektista tänään. Hyvää vauhtia torilla on pidetty, sitä kyllä vaaditaankin kun torialue pitäisi valmistua Turun päivään mennessä. Positiivisin mielin eteenpäin.

veka, hmikko tykkää tästä
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27