Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä paavali
#102951
^Ja eiköhän Logomon uuden asuinalueen valmistumisen ja ratapihalle tulevien talojen ja matkakeskuksen myötä tuo näkymä menetetä toiselta puolelta rataa katsottuna. Matkakeskus alueelle varmasti joskus tulee jossakin muodossa, koska linja-autoaseman alue on hyvin vajaalla käytöllä ja ollut vähän heittiöllä jo pitkään. Matkahuollon rakennus varmasti tuosta lähtee lähitulevaisuudessa.
tekijänä hmikko
#102953
^ Saa muuten nähdä, mihin tilaan bussien kaukoliikenne päätyy pandemian jälkeen. Tulin tässä itsekin vasta nyt huomanneeksi kantapään kautta, miten laajasti se on ajettu alas. Osaltaan tämä on lentoliikenteen romahtamisen seurausta. Suomen vilkkain kaukoliikenteen bussiasema ennen pandemiaa oli ilmeisesti Helsinki-Vantaa. Se kun on jäänyt lähes pois pelistä, niin esim. Tampere-Helsinki ja Turku-Helsinki -välit ovat hiljentyneet todella rajusti.
tekijänä jfo
#102987
Turun Sanomat uutisoi tänään: Kauppahalli laajentumassa ulkosalle – Turku ryhtyy uudistamaan koko korttelia yhteistyössä JKMM Arkkitehtien kanssa (maksumuurin takana)

Uutisen alussa viitataan Turun kaupunginhallituksen ensi viikon esityslistaan, jossa esitetään hyväksyttäväksi "Kauppahallin korttelin kehittämisen strategisia tavoitteita ja kehittämisprosessiin liittyvän innovaatiokumppanuussopimuksen hyväksymistä JKMM Arkkitehdit Oy:n kanssa".

Tässä homman pihvi:
Tavoitteeksi esitettävä Kauppahallin säilyttäminen aitona ja perinteisenä kauppahallina on arvovalinta. Kauppahalleja on monenlaisia ja niiden profiili on pitkälti kiinni niistä valinnoista, joita omistajat, perinteisesti kaupungit, ovat vuosien saatossa tehneet. Puhtaasti turistinähtävyyksiksi ja yleisiksi markkinapaikoiksi tai ravintoloiksi muuttuneet kauppahallit voivat olla eläviä ja vetovoimaisia paikkoja, mutta niiden funktio osana keskustaa on siirtynyt kauaksi perinteisestä, laadukkaasta elintarvikekaupasta, jota usein paikalliset asukkaat arvostavat kauppahalleissa. Turun kauppahallin vahvuus on sen pitkät perinteet laadukkaan ja asiantuntevan elintarvikemyynnin paikkana.

Laadukkuus sekä asiantuntijuus syntyvät kauppahallin toimijoiden, ensisijaisesti kala- ja lihakaupan, osaamisen kautta mikä käytännössä tarkoittaa koko tuotantoketjun hallintaa. Tuotantoketju alkaa lihan- ja kalanjalostuksesta tuotantotiloissa ja päättyy valmiiden elintarvikkeiden kuten makkaroiden ja valmisannosten myyntiin. Tuotantoketju mahdollistaa myös vähemmän jalostettujen sekä tilaustuotteiden valmistuksen ja myynnin. Kun toiminnanharjoittajien myyntivolyymit sekä loppukuluttajamarkkinassa että elintarvikkeiden jatkojalostajien eli ravintoloiden suhteen on korkea, saavutetaan ainutlaatuinen ja kestävä ketju alkutuotannosta loppukuluttajalle. Tuotantotilojen sijainti keskeisellä paikalla osaltaan varmistaa kauppahallin aseman merkittävänä kauppapaikkana sekä nykyisille että tuleville kuluttajille ja ravintoloille.

Loppujen lopuksi kyse on pitkän aikavälin panostuksesta Turun kaupallisen keskustan elinvoimaisuuteen ja kilpailukykyyn. Kauppahallin toiminta on ollut yli vuosisadan pitkälti hallin seinien sisällä ja korttelin kehittämisen myötä tulee luonnollisesti tutkittavaksi miten kauppahallin toiminnot voisivat myös laajentua ulos, muun muassa kauppahallin kujanteelle tai sisäpihalle. Tämä nostaisi kauppahallin tunnettuutta ja kiinnostavuutta entisestään.
Kieltämättä kauppahallin ympäristö on nykyisellään hieman joutomaan oloista ja on hyvä jos tiiliseinien sisällä tapahtuva toiminta näkyisi enemmän ulospäin. Varmasti JKMM:ltä tulee hyvä ehdotus tähän.

Ihmettelen kyllä miten tuossa yllä olevassa katkelmassa nostetaan samanaikaisesti kauppahallin vahvuudeksi sen elintarvikemyynti ja pidetään ravintolatoimintaa toissijaisena toimintona, vaikka varmasti ravintolatoiminta on juuri se mikä tulee näkymään ulkopuolella terassien ym. muodossa.
TurkuCubed, hmikko, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#103080
Universum (melko suureellinen nimi) Yliopistonkadulla on noussut lopulliseen korkeuteensa.

Kuva

Tontin toiselle reunalle, Nahkurinkujalle rakentunut matalampi talo on jo väritettu okran punaiseksi. Hyvä väri!
Kuva
TurkuCubed, Tlahti tykkää tästä
  • 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270