Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102215
Hippoksentiellä Lumon omistamien 60-lukulaisten kerrostalojen vajoaminen jatkuu ja nyt pääsee järjestyksessä kolmas purkuun. Lienee todennäköistä että loputkin saavat purkutuomiot jossain kohtaan. En muista nähneeni täällä kuvaa siitä viime vuonna valmistuneesta talosta, mutta ei tainnut hääppöinen tulla? Turun Sanomien kuvissa näkyykin se ensimmäinen puretun tilalle valmistunut rakennus.
Savimaahan vajoava kerrostalo puretaan jälleen Hippoksentiellä

Kuva

Savimaalle 1960-luvulla rakennettu kerrostalo pistetään jälleen jyrän alle Turun Kupittaalla. Muuttoaikaa Hippoksentie 33:n talon asukkaille on annettu lokakuuhun asti. Irtisanomisilmoitukset Lumo Vuokratalot jakoi viime viikolla.

Kuva

Nyt purettava talo kuuluu samaan taloryppääseen, josta kaksi purettiin painumisen ja kallistumisen vuoksi vuonna 2019 ja 2008. Kaikki kerrostalot on aikanaan perustettu savimaalle puisten kitkapaalujen varaan. Viimeisimpänä puretun Hippoksentie 31 C:n nurkka ehti painua vuodessa peräti kymmenen senttiä. Sen tilalle rakennettiin uusi kahdeksankerroksinen talo, joka valmistui viime vuonna.

Purkamisen jälkeen Hippoksentielle jää vielä kolme puupaalujen varassa lepäävää kerrostaloa. Lumo Vuokratalot on kertonut pitävänsä talot jatkuvassa seurannassa (TS 13.12.2018).

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... ksentiella
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 26.04.21 13:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
highrisejonne, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#102248
Aivan Turun ydinkeskustassa ollaan korottamassa 1955 valmistunutta ns. Kestilänkulman liikerakennusta parilla kerroksella ja lisäksi osoitetaan 8-kerroksinen uudisrakennus korttelin keskelle.
Maankäyttösuunnitelma: https://ah.turku.fi/kylk/2021/0504011l/ ... 959738.pdf

Kuva
Kuva
Kuva

Lisäksi Kupittaalla on valmistunut esiselvitys merkittävästä rakentamisen määrästä K-Citymarketin ympärillä. Lisäksi marketille osoitettaisiin laajennusta.
Esiselvitys: https://ah.turku.fi/kylk/2021/0504011l/ ... 962829.pdf

Kuva
hmikko, Tlahti tykkää tästä
tekijänä Samsam
#102271
Hienoa, että Kestilänkulmaa uudistetaan, joskin ei olisi ollut suuri menetys purkaa koko hökötys samantien pois. Tuo Cittari kun vielä tuosta laajenee niin muodostaa jo oman kaupunginosansa.
tekijänä hmikko
#102273
^ Juu, tajusin vasta toisella katsomalla, että Sittariin on piirretty laajennus. Laitos on jo nykyään semmoinen, että sinne ei todellakaan tee mieli mennä minkään puuttuvan vessapaperin takia. Sisällä tulee puolen kilometrin kävelylenkki. Mihin tarkoitukseen mahtavat lisää tilaa haluta... vaatteille ja rautakauppatavaralle varmaan voi aina olla enemmän lääniä. Tuossa esiselvityksessä ei mainita mitään laajennuksen alle jäävien parkkipaikkojen korvaamisesta. Varmaan maan alle tulisi lisää luolaa.

Itsekin ihmettelin tuota Kestilän talon renderiä, kun siinä ei ole tehty mitään vanhalle julkisivulle. Ehkä ei ole vaan tehty kuvamanipulaatiota. Jonkun pesun/maalin/rappauksen se ehdottomasti tarvitsisi.
  • 1
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267