Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Pyöröovi
#97651
Parhaana pitämäni voitti kerrankin. Joo aina vois olla tehoja enemmän siellä sun täällä, mutta kolmen kilometrin päässä keskustasta näyttävät tornit upean aukion kera on hyvin harvinaista herkkua. Tuosta taitaa tulla myös koko Suomen laajin viherkatto toteutuessaan, tälleen näppituntumaveikkauksella.
Avatar
Tekijänä grendy
#97653
Prismatorni. Jos toteutuisi yhtään tuon näköisenä niin olisin tyytyväinen, mutta voipi olla että todellisuus on taas aika kaukana tuosta :D
Tekijänä Heikki K
#97654
Hyvä voittaja yleisesti. Pidin tässä myös kaarista, joista tuli heti mielleyhtymä Asemakeskuksen suunnitelmiin, siellä muutama kilometri ratikkalinjaa keskustaan päin. Itseäni kiinnostavissa pyöräilyn ja jalankulun reiteissä tämä oli heikommasta päästä, mutta toivon sen johtuvan vain siitä, että niihin ei oltu kunnolla paneuduttu (tähän viittaa sekin, että eri piirustuksissa on keskenään ristiriitaisuuksia).

On toki syytä pelätä, että suunnitelma vielä vesittyy monella tapaa. Arviointidokumentissa esimerkiks vihjataan jo tornin madaltamisella ja viherkatot on tampereella karsittu kaavoituksvaiheessa pois.
Korkeimmassa tornissa on 22 kerrosta ja se on sijoitettu Sammonkadun keskiakselinäkymästä
hieman sivuun. Korkein torni voi olla ongelmallinen, sillä se saattaa kilpailla keskustan korkean
rakentamisen kanssa kaukonäkymissä. Esitetty torni voi olla nykytilanteeseen ylimitoitettu.
(pitäisikö tälle muuten olla oma topikki? aika iso hanke)
Pyöröovi, AQ peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä henkka
#98474
Kuninkaankatu 24:n vanha rakennus on purettu katutasoon asti. Sisäpihan pysäköintitason kulma näkyy kuvan keskellä. Näyttäisi siltä ettei vanhaa rakennusta purettaisi kellariin asti, ennen kuin uutta aletaan rakentaa, sillä uuden rakennuksen pylväiltä on alettu rakentaa. En tiedä jääkö olemassa oleva kellari paikoilleen vai puretaanko sitä samaan aikaan kun uutta rakennetaan ylöspäin.

Kuva
Kupe, highrisejonne peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä henkka
#98615
Joitain vanhempia projekteja on taas heräämässä henkiin.

Tässä vanha klassikko vuodelta 2015 (jonka asemakaavan valtuusto on hyväksynyt vuonna 2017). Asemakaava on nyt tullut voimaan.

henkka kirjoitti: 22.10.15 14:31 Kolmantena on Satamakadulla oleva täydennysrakennuskohde, josta täälläkin on joskus puhuttu ja luulin että kaava oli jo olemassa. Ilmeisesti ei ollut. Uudisrakennuksen tieltä puretaan yksikerroksinen liikerakennus ja uudisrakennuksessa tulee olemaan 7 ja 8 kerrosta. Myös tontilla, Hämeenpuiston laidalla olevan rakennuksen ullakko muutetaan asuinkäyttöön, jolloin kaavan mukainen kerrosmäärä olisi 9.

Kuva
BST Arkkitehdit

http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8584
Toinen on Puuvillatehtaankadun ja Näsilinnankadun kulmauksessa oleva kortteli, josta puretaan neljä taloa ja tilalle rakennetaan viisi taloa. Tässä on nyt rakennuslupahakemus vireillä.

https://www.tampere.fi/tampereen-kaupun ... 019_1.html

henkka kirjoitti: 05.03.15 10:05 Tuntuu jo vähän hassulta mutta näköjään on taas yksi täydennysrakennusprojekti valmisteilla. Tämäkin on kosken länsipuolella. Näsijärvenkadun, Näsilinnankadun, Puuvillatehtaankadun ja Hämeenpuiston rajaamassa korttelissa osa taloista on huonossa kunnossa ja rakennetaan uudet tilalle, maanalaisella pysäköinnillä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan koskee seuraavaa aluetta:

Kuva
Fonecta
Hakijoiden tavoitteena on korvata tonttien 6-1 ja 6-2 nykyinen rakennuskanta uusilla asuinkerrostaloilla. Rakennukset olisivat laajan peruskorjauksen tarpeessa, mutta niiden kunnostamista ei pidetä teknisistä ja taloudellisista syistä johtuen järkevänä. Uudisrakentamisen yhteydessä suurin osa autopaikoista on tarkoitus siirtää alueelle rakennettaviin maanalaisiin pysäköintitiloihin, joiden ajoyhteys on ajateltu järjestettäväksi Näsijärvenkadulle sijoittuvan tontin 6-42 uuden tonttiliittymän kautta. Tontin 6-42 rakennus säilytetään, mutta maanalaiset pysäköintitilat sijoittuvat osittain sen alueelle.
Tontit 6-1 ja 6-2 ovat nuo pohjois-eteläsuuntaiset talot.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään yleisötilaisuus Galleria Nottbeckissä 10.3. klo 14 - 17:30, jos joku pääsee käymään.

http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8503
  • 1
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143