Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä huopa
#100374
Tämmönen pieni tornitalohanke taas lähdössä liikkeelle. Tamperelaisessa mainostettiin että asunnot varattiin viime vuoden lopulla ennätysvauhtia. Ylhäältä varmaan ihan kivat näköalat ja jos vertaa esim kansiareenan Topaasin ja Opaalin neliöhintoihin (ylemmistä kerroksista 7-10k€/m2) niin tuo 5k€/m2 yläkerroksista on kohtuuhintainen näköalakämppä tulevan ratikan vierestä. Ihan peruskauralta näyttää, havainnekuvat nyt varmaan vähän silotellumpia kuin lopullinen, mutta katotaan kun etenee.

Kuva

Tamperelaisen artikkeli:
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/2258972

Pohjolarakennuksen sivut:
https://www.pohjolarakennus.fi/kodit/ta ... eva/karki/
grendy, highrisejonne peukuttivat tätä
Tekijänä ulkkari
#100423
Sammon valtatien, Linnainmaankadun ja Leinolankadun rajaamalla alueella on rakentaminen käynnissä.

Kuva
Kuva
Kuva

Vuosikymmeniä pajukkona olleen entisen pellon rakentaminen on hyvä juttu. Paikalle olisi sopinut hyvin puurakentaminen, mutta näin kaukana keskustasta ei voine odottaa liikoja. Nyt näyttäisi tulevan ihan peruslaatikkoja, jotka on monistettu jostain toisesta kohteesta. Ei kuitenkaan mitään, mikä varsinaisesti kirvelisi silmiä.
Viimeksi muokannut ulkkari, 08.07.20 08:11. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
AQ peukuttivat tätä
Tekijänä ulkkari
#100425
Jankassa Sammon valtatien ja Ristinarkuntien risteyksen uusi talo on valmis. Ihan mukiinmenevä talo ja selkeä parannus aikaisempaan. Jossakin vaiheessa vastaavaa on varmaaan tulossa Ristinarkuntien toiselle puolelle Aikalisän raakennuksen paikalle. Sammon valtatien toiselle puolelle Jankan kartanon pihaan taitaa olla samantyylinen suunnitelma jo olemassa. Kartanokokonaisuus on sen verran hieno, että mieluummin näkisin sille annettavan arvoisensa tila, mutta eihän sitä minulta kysytä.
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut ulkkari, 08.07.20 08:13. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
hmikko, AQ, veka peukuttivat tätä
Tekijänä ulkkari
#100426
Sammon valtatietä kaupunkiin päin matkatessa löytyy PEAB:n ja TOAS:n talojen muodostama uusi kompleksi, jonka ensimmäinen rakennus alkaa olla valmis. Arkkitehtuuri ei saa sukkia pyörimään jaloissa, mutta jonkinlaista perusboksista poikkeavaa yritystä on esimerkiksi kattolinjojen osalta. Kompleksi on ihan hyvä parannus paikalla sijainneisiin puhtaisiin 70-luvun neukkukuutioihin verrattuna.

Kuva
Kuva
Biosphere, hmikko, 16valve ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä ulkkari
#100438
ulkkari kirjoitti: 08.07.20 02:42 Sammon valtatien, Linnainmaankadun ja Leinolankadun rajaamalla alueella on rakentaminen käynnissä.
Tästä kohteesta on näemmä säästetty harjakatot pois. Oheinen kuva on kilpailun voittaneesta suunnitelmasta, joka miellyttää silmää toteutettavaa versiota enemmän:
Kuva

Kuvasta näkyy myös laajemmin, millainen alueesta on muodostumassa. Muut kilpailussa mukana olleet suunnitelmat löytyvät täältä: https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ympa ... pailu.html

Ylemmässä kuvassa esiteltävän alueen yläpuolella olevat harmaalla luonnostellut talot ovat myös uudisrakentamista samaiselle pellolle. En tiedä, missä vaiheessa tuon puolen suunnitelmat menevät.
Tekijänä jusa-masa
#100516
Tammelan Puistokadun työmaa on kyllä kieltämättä aika massiivinen jo tässä vaiheessa kun veivät jo 1,5 kaistaakin pois käytöstä, jotta rekkoja saadaan purun aikana lastattua ja rakennusvaiheen jälkeen lastit purettua.

Ja kuvassa ”keskellä” työmaan takanahan jo nököttää toi harmaantunut mustakattoinen Toas:n ruutuikkuna kompleksi, jonka tilalle pitäisi ensi vuonna alkaa rakentumaan sitten aiemmin esitelty torni eli vaikka ratikka valmistuu niin työt jatkuu uusien talojen myötä puistokatua pitkin osmonmäkeen asti seuraavat pari vuotta eteenpäin.
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146