Mikä on Taloforum?

#96215
Materiaalimäärittelynä vastaa täysin Clarionin julkisivua, mutta aukotuksen puolesta näyttää aika ankealta nauhaikkunalta. Ankeutta särkee ainoastaan Liebskindille tuttu angstinen viiltely ja kulmikkuus.

Suoraan sanottuna en millään pysty pitämään tästä suunnitelmasta. Liebeskindin ahdistava tyyli sopii holokaustimuseeon, mutta näin merkittävänä kaupungin keskustahankkeena se on oikeasti todella ihmisvihamielistä.
hmikko tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#96217
Myös mun silmääni tuo edellä oleva materiaaleja esittävä renderi näyttää jostain syystä todella pahalta, myös aiempiin verrattuna. Johtunee osaltaan vaan kuvasta, eli perspektiivistä, valosta ja siitä, että suunnitelman ulkopuoliset rakennukset on esitetty tasaisen valkoisina.

Kuvassa on torneista vain kaksi matalinta, mistä syystä Libeskindin viistojen linjojen kokonaisuus ei näy. Tosiaan, viillot näyttävät pienenä annoksena lähinnä vahingolta. Tuollaisessa vaiheessa paikka tosin tulee vissiin olemaan todellisuudessakin jonkin aikaa.
Avatar
tekijänä grendy
#96220
Kuva

Pistetään sitten vähän hienompaa renderöintiä niin ei satu niin paljoa silmiin ;).. Jos tuota Clarioniin vertaa niin se on juuri Clarion mikä näyttää ankealta ja monotoniselta. Jopa nauhaikkunat toimii mielestäni tässä kun särmää löytyy muuten niin paljon.
kallelin, AQ tykkäsi tästä
tekijänä Pyöröovi
#96226
Helppo harakoiden on tuolla ilmassa lennellä ja ihailla arkkitehtuuria, mutta katutasossa viima vain lyö vasten kasvoja. Ihmiselle kyseessä on pitkä ja kylmä lasimuuri muutamine vahtitorneineen, kuten linnoituksissa kautta aikain. Ainoana erona kulmat ja seinämät ovat teräviä kuin veitsen kärki, kenties siitä joku voi löytää ihailtavaa särmikkyyttä.
Avatar
tekijänä Tande
#96241
Enköhän itse usko alueella viihtyväni, mikäli johonkin konserttiin joku päivä esim. eksyn. Oikein toteutettuna viihtyisän kaupungin ei tarvite olla katutasosta yksikerroksista kalastajakylä-/italialainenpikkukaupunki-tyyliä, vaan massiivisempikin toimii. Ainakin havainnekuvissa katutasoon on tulossa liiketiloja ja muutenkin Keskusareenan konsepti taannee sen, että alueella tulee olemaan elämää myös tapahtumaaikojen ulkopuolella, mikä yleensä on suuri haaste monitoimiareenoille ympäri maailman.
grendy tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä henkka
#96268
Kansielementtien tukipalkkien valumuotit ovat vieläkin valmiina odottamassa valua.

Kuva

En tiedä missä vaiheessa valaminen tapahtuu, sillä ensimmäiset kansielementit saapuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä. Nosturit ovat jo paikalla ja näkyvät työmaakamerassa: https://flycam.roundshot.com/kansijaareena/

Rakennuksen 1 itäisen kannenalaisen tukiseinän valumuottia rakennetaan kuvan keskellä. Rakennusten 1 ja 2 kulmat ovat tuossa kohdassa melko lähekkäin, varsinkin kun rakennusten uloimmat pystysuuntaiset elementit lähtevät suoraan tukiseinien päältä ylöspäin.

Kuva

Rakennus 1 on vasemmalla ja rakennus 2 oikealla. Sorinsilta kuvan yläreunassa.

Kuva
veka, AQ tykkäsi tästä
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58