Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä 16valve
#101117
Tamperelainen kirjoitti:Rakentamispäätös tehty: Kannen toinen torni Opaali alkaa kohota – 148 asuntoa, suurimmissa kuusi huonetta

Kuva

Tampereen Kannen toisen asuintornitalon, Opaalin, rakentaminen alkaa. Kohde valmistuu syksyllä 2022. Rakennusyhtiö SRV tiedotti asiasta tänään.

– On hienoa, että pääsemme nyt aloittamaan Tampereen Kannen ensimmäisen vaiheen viimeisen rakennuksen rakentamisen. Opaalin myötä koko kannen etelänpuoleinen alue on nyt rakenteilla ja eri osat valmistuvat vuosien 2021 ja 2022 aikana. Opaalin valmistuminen vuoden 2022 syksyllä viimeistelee tämän ainutlaatuisen kokonaisuuden. Kannen toisen vaiheen eli pohjoispuolen osalta suunnittelua jatketaan ja päätökset rakentamisen aloituksista tehdään myöhemmin, kertoo SRV:n hankejohtaja Henrik Eklund tiedotteeksi.

OPAALIN 148 ASUNTOA vaihtelevat yksiöistä kaksikerroksiseen 5–6 huoneen asuntoon.

Huoneistoissa on asuntokohtaisesti säädettävä vesikiertoinen lattialämmitys ja kesähelteillä helpottava lattiaviilennys. Opaaliin asunnot alkavat sen kolmannesta kerroksesta ja kahteen alimpaan kerrokseen tulee liike- ja toimistotiloja.

Opaalin perustuksia ja valmistelevia töitä on tehty jo kannen rakentamisen yhteydessä ja nyt rakentaminen päästään käynnistämään täysimittaisesti rakennuksen toisesta kerroksesta ylöspäin.

TAMPEREEN KANSI on kaupungin keskustaan, junaradan päälle, rakentuva elämysten keskus, josta löytyy Uros Live -areena, Veikkauksen kasino, Lapland Hotelsin hotelli, liike- ja toimistotiloja, harjoitushalli sekä Kannen alainen pysäköintihalli. Kannen yhteyteen tulee kaksi asuintornitaloa, Opaali ja Topaasi, joissa molemmissa on 16 kerrosta.

Opaalin tilaajana on Tampereen Tornit Ky, jonka omistajina ovat Tampereen Kannen sijoittajayhtiöt (OP, Lähi-Tapiola, Ilmarinen ja SRV) ja pääurakoitsijana toimii SRV.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/3147055
hmikko, thencv, Kantti ja 2 muut peukuttivat tätä
Tekijänä Juspep
#101120
Olisi tosi hienoa jos tornin julkisivumateriaali olisi tosiaan havainnekuvan mukaisesti metallisempaa (heijastavampaa, harjattua, teräksenharmaata) kuin Topaasin matampi valkoinen. Ihan kivalta sekin näyttää, mutta tuo kiiltävämpi toisi hienoista vaihtelua.
thencv, grendy, wab ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä huopa
#101137
Tässä ollut varmaan kyse rakentamisen ajankohdan päättämisestä ennemmin kuin varsinaisesta rakennetaan/ei-rakenneta päätöksestä. Hyvä että lähtee liikkeelle!
Tekijänä thencv
#101184
Onko kukaan havainnut Kannen virallisen livekameran (melko merkittävääkin) siirtymistä?

Nyt kamera löytyy Topaasin (T2) katolta kerroksen 14 tasolta.

Kyseisestä paikasta tulee olemaan huomattavasti parempi näkymä Opaalin (T1) rakennustyömaata ajatellen.

Missäköhän vaiheessa havainnekuvissa olevat porrashuoneiden vinot kapseloidut julkisivut oikein ovat? Itselläni ei ole kuvamateriaalin lähdettä edellä mainitun siirron vuoksi.
Avatar
Tekijänä henkka
#101240
thencv kirjoitti: 24.11.20 08:17Missäköhän vaiheessa havainnekuvissa olevat porrashuoneiden vinot kapseloidut julkisivut oikein ovat? Itselläni ei ole kuvamateriaalin lähdettä edellä mainitun siirron vuoksi.
Tarkoitat varmaan Keskusareenan porraskäytäviä? Tällainen tilanne oli marraskuun seitsemäs.

Kuva
Kuva
Biosphere, thencv, Hipardus ja 1 muut peukuttivat tätä
Tekijänä thencv
#101345
Voisikohan joku kertoa mitä ihmettä tuon hotellin päällä olevan katoksen sisällä oikein tapahtuu?

Ja jos jotakuta kiinnostaa, voin yrittää kuvata dronellani videon työmaasta.
Avatar
Tekijänä henkka
#101346
thencv kirjoitti: 16.12.20 09:50 Voisikohan joku kertoa mitä ihmettä tuon hotellin päällä olevan katoksen sisällä oikein tapahtuu?

Ja jos jotakuta kiinnostaa, voin yrittää kuvata dronellani videon työmaasta.
Siellä rakennetaan näköalasaunoja ja kattoterassia. Jotka täällä ovat saaneet lisänimen "hyppyri".

https://www.tampere.fi/material/attachm ... neisto.pdf
Hipardus, 16valve peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä henkka
#101423
Ratapihankadun varressa on väliaikainen videoskriini mutta siitä toimii vain neljäsosa, joten en tiedä mitä siinä näytetään. Ratapihankadun puolella asennetaan myös seinän ensimmäistä, mustaa verhoilukerrosta.

Kuva
Kuva

Opaalissa on osittain sääsuojat neljännen kerroksen lattian suojana. Sääsuojat näkyvät myös As Oy Sorinahteen katon takaa.

Kuva
Kuva

Koska Wallesmanni alkaa olla muuttovalmis, sinne voi muuttaa ja sitä varten täytyy päästä kulkemaan rappuihin. Se onnistuu Kannelle rajattua väylää myöten. Kannelle pääsee sekä portaita poliisiaseman takaa että hissillä Kansikujalta.

Kuva

Kuva

Täytyy sanoa, että Kannella ei ole paljoa avointa tilaa. On mielenkiintoista nähdä millainen väenpaljous siellä viihtyy tapahtumien aikaan tai kuinka tiiviisti. Wallesmannin ja Keskusareenan välissä asennettiin uloimpaa verhoilua jo silloin kun työmaakamera oli vielä Wallesmannin seinässä. Ulompi verhoilu ei ole hirveän peittävää mutta eihän tätäkään taideteosta ole tehty läheltä tarkasteltavaksi, vaan lentokoneesta.

Kuva
Kuva
hmikko, TurkuCubed, jfo ja 4 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68