Sivu 1/3

Ratinan toimistotalo

Lähetetty: 03.05.12 10:11
Kirjoittaja henkka
Linja-autoaseman eteläpuolelle, Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteykseen on nousemassa Suomessa tornitaloksi laskettava rakennus. Kaavaluonnos on nyt nähtävillä. Tarkkaa kerroslukua ei ole ilmoitettu mutta kaavaluonnoksessa räystäskorkeudeksi on ilmoitettu 140 metriä korkeammalle osalle ja 106 metriä matalemmalle osalle. Vertailun vuoksi Hatanpään valtatien ja Vuolteenkadun kulmauksessa räystäskorkeus on myös 106 metriä (7 kerrosta).

Kaavaluonnoksen dokumentit löytyvät osoitteesta: http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8093

Kaavaluonnoksen ilmakuva
Kuva

Valmisteluvaiheen havainnekuvat
Kuva
Kuva

Itse pidän enemmän tuosta pyöreäkulmaisesta vaihtoehdosta, joka tosin taitaa olla luonnoksessa jätetty pois.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 11:27
Kirjoittaja albertobroccoli
siis whatta??

taas näitä espoometrejä just just...

ehdin jo kiljasta.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 11:54
Kirjoittaja zeizei
No voi jeesus tuota korkeusmäärittelyä. :D

Ymmärrän sen vielä suoraan meren rannalla, mutta että sisämaassa.. Jossain Tiibetissä voisi yhtä hyvin olla kaikki talot alkaen 4km korkeita.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 13:32
Kirjoittaja Krio
Ehdin toivoa, että Tähtitornin suunnitelmat on kaivettu uudelleen esille, mutta sitten saadaankin 12-13 kerroksinen nysä. :cry:

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 13:33
Kirjoittaja McLeod
henkka kirjoitti: Itse pidän enemmän tuosta pyöreäkulmaisesta vaihtoehdosta, joka tosin taitaa olla luonnoksessa jätetty pois.
Aina olen ajatellut, että tuohon nousevan rakennuksen kulman täytyy olla pyöreä. Ja ihan hyvältä se näyttääkin - selvästi paremmalta kuin toinen. Tietenkään se ei sitten toteudu. Grrrr...

Olisihan tuohon muutama kerros sopinut lisääkin.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 14:04
Kirjoittaja grendy
Joutuu kyllä pistään palautetta että pyöreä versio kiitos!

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 19:24
Kirjoittaja Luukie
Linja-autoasema on sellainen paikka mihin torni sopii hyvin. Toinen versio parempi, mikä nyt hämäävästi näyttää toista massiivisemmalta. Numerot saivat jo innostumaan. Olishan se kai tietää niitä oikeitakin korkeuksia vaikkei 13-kerroksinen mikään kauhea hirmu voikkaan olla.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 22:16
Kirjoittaja 16valve
Heh, täytyy myöntää että meinasi tulla joku shokki tälläkin suunnalla. Vai että yli sata metristä suunnitellaan!? Ei siinä, kyllä 12krs rakennus on erittäin tervetullut tälle paikalle. Olisiko tälle toimistotornille enemmän ottajia kuin Tampellan Fenixiin, jota ei ikinä rakennettu? Se jää nähtäväksi.

Ps. Kävin itsekin antamassa mielipiteeni ja "siunaukseni" pyöreälle kulmalle :smt023

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 23:35
Kirjoittaja Janne_H
Meikä kyllä tykkää tuosta kulmikkaasta ja lasisemmasta enemmän. Kaareva näyttää katkaistulta Sitran tornilta. Kyllähän tuo kaarevakin menisi, mutta pinta saisi olla kirkkaan lasinen ilman tummoista metalliritilähässäkkää.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 03.05.12 23:40
Kirjoittaja huopa
eittämättä paikka olisi sopiva tornille ja tuohon kävisi ihan hyvin joku 25 kerroksinenkin, mutta kai se vähän toiveajattelua on kaikkien liebeskindin tornien nupiksi tässä. ihan mukiin menevä tuo pyöreämpi versiokin on, joskin mitään tajuntaa räjäyttävää siitä ei tällä hahmotelmalla kyllä tule. katsotaan...

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 04.05.12 05:10
Kirjoittaja Klazu
Höh höh, ai että nyt Tampereellekin pitäisi saada joka kulmaan 25-kerroksinen torni. :D Kyllä tuohon juuri 12-kerroksinen rakennus sopii oikein hyvin. Toivon mukaan pyöreällä kulmalla varustettu versio pääsee toteutukseen saakka.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 04.05.12 11:48
Kirjoittaja ÄmJii
Taas punatiilestä (onko?)... Tulee mieleen, että se on aina helppo ratkaisu, kun halutaan antaa Tampereen rakentamiselle paikallinen leima ja luovuus ei riitä pidemmälle. Punatiili menee siellä täällä muun seassa, mutta vallitsevana materiaalina en perusta. Miksi sen pitää leimata koko kaupunkia, jos se lähtökohtaisesti kuuluu lähinnä joen varren vanhoihin teollisuusrakennuksiin?

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 05.05.12 13:57
Kirjoittaja TommiM
Minä en halua Klazuksi Klazun paikalle, mutta onkohan tähän rakennukseen riittävästi vuokralaisia tarjolla? Toimistotilasta kun ei taida olla pulaa nykyiselläänkään ja uutta rakennetaan jatkuvasti lisää.

Re: Linja-autoaseman torni

Lähetetty: 05.05.12 15:21
Kirjoittaja ktpama
Saapa nähdä. Catellan kevään markkinakatsauksen mukaan Tampesterin toimistotilojen vajaakäyttöaste oli 6.3 prosenttia (pääkaupunkiseudulla 10.6 prosenttia), mutta kyllähän tuo tuosta varmasti nousee Ratinankaaren ja Yliopistonrinteen kakkososan myötä. Eikä Nokiakaan ole varmasti lisätiloja Tampereelta haikailemassa, päinvastoin.

Re: Linja-autoaseman torni, Tampere

Lähetetty: 09.05.12 15:08
Kirjoittaja ultrix
Yksi palaute lähti taas funkispyöreyden puolesta \o/