Mikä on Taloforum?

#96329
Onpa raikas suunnitelma toi Kuninkaankatu 22, toivottavasti ylempi on uudempi havainnekuva. Mukaan on siinä tuotu kivaa vaihtelua väreissä ja massoittelussa, jotta rakennus kytkeytyisi paremmin naapureihinsa. Samoin poissa ovat kömpelöt periskoopit. Hieno homma, hyvä Tammerfors!
grendy tykkäsi tästä
#96383
1908 valmistunut Pispalan haulitorni puretaan huhti-toukokuussa 2019 ja palautetaan restauroituna paikalleen saman vuoden lokakuussa.

Aamulehti kirjoitti:Tältä 110-vuotiaassa Pispalan Haulitornissa näyttää nyt – Torni puretaan, mutta se palaa paikalleen ensi syksynä

Tampereen Pispalan Haulitorni puretaan. Tampereen kaupunki on todennut, että tornin teräs- ja betonirakenteet vaativat kunnostusta. Kesällä tehdyn tarkastuksen perusteella on todettu, että torni on järkevämpää purkaa ja koota osien kunnostuksen jälkeen uudestaan.

Torni puretaan toukokuussa 2019 ja se palaa paikalleen lokakuussa.

Remontin kustannusarvio on noin 1,3 miljoonaa euroa. Korjaussuunnitelma koskee vain tornia, ei haulitehtaan rakennusta. Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta vahvistaa remonttipäätöklsen ensi keskiviikkona.

Haulitornin rakensi Oy K. Hjorth Oy vuonna 1908 Pispalanharjun pohjoisrinteeseen. Se on nykyään ainoa Suomessa jäljellä oleva haulien valmistukseen käytetty torni. Teollinen toiminta siellä loppui jo vuonna 1972. Rakennus siirtyi Tampereen kaupungin hallintaan seuraavana vuonna.

Nykyään tornin ja haulitehtaan vuokralaisena toimii Pispalan Moreeni ry.

Haulitornin remontista kertoi ensimmäisenä Yle.

Kuva


https://www.aamulehti.fi/a/201308203
grendy, AQ, Janne76 ja 3 muut tykkäsi tästä
#96608
16valve kirjoitti:Suttuinen kuva Jankasta Sammontorista. Vanha ostari purettiin ja Janka / Ristinarkku saa uutta "keskustaansa". Kivijalkaliikkeitä ja puolittain umpikorttelimaista ajattelua. Arkkitehtuuriltaan tylsä, mutta huomattavasti parempi mitä vanha.


Hyvää kehitystä alueelle kuitenkin. Kerroksia olisin voinut nähdä yhden enemmänkin Sammon valtatien puolelle. Eniten ihmettelen nimeä Sammontori tuosta kadunnimestä huolimatta. Nimi viittaa selkeästi Kalevan kaupunginosan kokonaisuuksiin, eikä sovi tuohon.

Tuossa havainnekuvassa näkyvien muiden kerrostalojen rakentaminen nykyisten kaksikerroksisten luhtitalojen tilalle ei ole liikahtanut vielä mitenkään. Luhtitaloissa asutaan yhä.

Mielestäni joissain alkuperäisissä kaavoituskuvissa oli myös Sammon valtatien toiselle puolelle rakennuksia, mutta näissä havainnekuvissa ei ole niistä mitään.

Vastaavasti olisi mielenkiintoista tietää Ristinarkuntien toisen puolen eli Aikalisän rakennuksen suunnitelmat. Kovin hyvällä kunnossapidolla rakennus ei näytä olevan rapistuneine kattomaaleineen. Paikalle sopisi yhtä lailla korkeampi ja kaupunkimaisempi rakennus. Mitään suunnitelmia en ole nähnyt.
tekijänä AQ
#96620
Elmslie kirjoitti:Mielestäni joissain alkuperäisissä kaavoituskuvissa oli myös Sammon valtatien toiselle puolelle rakennuksia, mutta näissä havainnekuvissa ei ole niistä mitään.

Jankan kartanon tontti kuuluu eri hankkeeseen, joka on vielä kaavoitusvaiheessa. https://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8646
Elmslie kirjoitti:Vastaavasti olisi mielenkiintoista tietää Ristinarkuntien toisen puolen eli Aikalisän rakennuksen suunnitelmat. Kovin hyvällä kunnossapidolla rakennus ei näytä olevan rapistuneine kattomaaleineen. Paikalle sopisi yhtä lailla korkeampi ja kaupunkimaisempi rakennus. Mitään suunnitelmia en ole nähnyt.

Toivottavasti ei, Aikalisä on kaupungin paras baari, ja paikalla sijaitsee oma vanha eskari :D Mutta katon voisi maalata kyllä uudestaan.
hamppari tykkäsi tästä
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141