Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#94080
Agoralle yksi ääni täältäkin. Tai jos ei kelpaa tamperelaisille, niin lähettäkää se Helsinkiin. Eiköhän sille paikka keksitä. Siis jos Agora tosiaan voittaa ja toteutetaan, niin jo sen ja Libeskindin ansiosta Tampere löydetään maailmankartalta.
#94082
Itse en juurikaan lämpene Agoralle. Tuo kadun puoleinen osa ei mielestäni istu tuohon paikalle tai muutenkaan näytä hirveän hyvältä, ja väristä tulee mieleen lähinnä se Porin 16-kerroksinen talo josta en hirveämmin pidä

Kuva


Oma suosikkini näistä on varmaankin kaikessa yksinkertaisuudessaan tuo Tulli Open Air. Se sopii luontevasti noiden kahden muun tiilitalon väliin, ja näyttää myös hyvältä tuon asemarakennuksen yläpuolella, vaikka tuo näkymä nyt sitten ehkä jonkun 30 vuoden päästä peittyykin. Värisävy tietenkin todellisuudessa olisi muutaman pykälän tummempi. Normaaleissa riveissä olevat ikkunat ovat suorastaan eksoottisia tänä päivänä

Kuva
AQ, hmikko, Pyöröovi tykkäsi tästä
#94084
Tuo havainnekuva Hämeenkadulta on muuten hyvä pointti. Rakennus tulee näkymän päätteeksi ilmeisesti pidemmälle suoralle kuin Luminary, joka on Hämeenkadun linjasta vähän sivussa. Toki sekin on nyt jo aika hallitseva aseman edustalla.

(Ja olen siis samaa mieltä töntsön kanssa Agorasta - muodot varsin vieraita tuossa ympäristössä. Aiempi heittoni vaan viittasi siihen, että tuommoisilla kurveilla on ollut tapana muuttua suoriksi kulmiksi jatkosuunnittelussa.)
#94191
Tullin torni tulee tosiaan peittymään jos Asemakeskuksen rakennusten paikat ja korkeudet ovat edes lähellä selvitysaineiston vastaavia. Asemakeskuksen Ukko-Pekan kiinteistön tilalle tuleva torni on myös huomattavasti Tulli Open Airin tornia massiivisempi tai sitten perspektiivit ja projektiot saavat pääni sekaisin.

Kuva

Muista projekteista Metsonkulma on saanut tiiliverhoilunsa ja se on punainen, todella punainen. Näyttää luonnossa vielä punaisemmalta kuin kuvissa.

Kuva

Tampereen Keitaassa ei juuri näy muutoksia ulospäin, kattoterassia lukuunottamatta mutta saman korttelin Vanha Painotalo kasvaa vielä korkeutta.

Kuva
Kuva
hmikko, veka tykkäsi tästä
#94210
LeBaron kirjoitti:Tullin alueen eteläreunaan osoitteeseen Kalevantie 3 on myös tiedossa lähivuosina uusi rakennus, jonka tieltä nykyinen vanhentunut punatiilimörskä jyrätään. Kohteeseen kaavaillaan toimitilojen lisäksi myös asuntoja.

https://www.google.com/maps/@61.4948608 ... 312!8i6656


Onko tästä jossain jotain julkaisukelpoista infoa?
#94228
grendy kirjoitti:Onko tästä jossain jotain julkaisukelpoista infoa?


Ei ole vielä. Tiloissa toimivan organisaation vuokrasopimus päättyy kuitenkin ensi vuonna eikä huonokuntoisten tilojen remontointi ole järkevää.
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139