Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#91066
grendy kirjoitti:Kuka ton kutsukilpailun järjesti siis, kaupunki? Jos VTS jne vasta neuvottelee tontista? :D

Lehdistötiedotteesta ja Vuokratalosäätiön vastauksesta saa sellaisen käsityksen, että kilpailun järjestivät VTS ja Kotilinnasäätiö. Lehdistötiedotteessahan sanotaan että nyt kilpailutettiin ainoastaan tontinkäyttösuunnitelma, josta taas saa sen käsityksen että lopullinen ulkomuotokin saattaa muuttua. Tontinkäyttösuunnitelman pohjalta sitten neuvotellaan kaupungin kanssa.
Avatar
tekijänä henkka
#91191
Osassa Näsinkeulan parvekkeista on kaiteet.

Kuva

Ykköspurjeessa on ensimmäinen kerros osittain pystyssä ja päädystä voi erottaa pienen palan tulevaa tiiliverhoilua. Se ei ole samanlainen kuin Näsinkeulassa, laastisaumat ovat tummemmat eivätkä tiilen pinnan tasossa. Myöskin tiilet vaikuttavat matalammilta. Samoin rantajulkisivun aukotus on erilainen kuin Näsinkeulassa. Eli vaikka rakennuttaja on sama ja julkisivuvaatimukset samat, niin jotain eroa rakennusten välille näyttäisi tulevan.

Kuva

Tampereen Försti on kolmannessa kerroksessa, takana oleva Styyri ei ole juuri kohonnut.

Kuva

Paasikivenkadun uusi linjaus laskeutuu Näsinsillalta alas kohti Verstaankadun ja Ranta-Tampellan kadun risteystä.

Kuva

Kanavanvahdin kansipihan reunalla olevat rivitalot ovat harjassa.

Kuva

Ahdinrännin pohjoisseinässä on näkyvissä Pakkalansillan ja Kiiskisaarensillan välille tulevan oleskelutason madallus. Oleskelutason reunaan on rantarakenteiden, kanavien ja siltojen yleissuunnitelman mukaan myös kelluva laituri.

Kuva

Kuva

Verstaansilta on kaiteita lukuunottamatta valmis, ainakin jos vertaa yleissuunnitelman kuviin. Ellei sitten suorassa rivissä olevia tankoja ole muutettu hieman vinksallaan oleviin.

Kuva

Kuva
hmikko, grendy, veka ja 1 muut tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä henkka
#91599
Näsinkeulan ja Ykköspurjeen välillä ei aukotuksessa ole rannan puolella juurikaan eroa.

Kuva

Ykköspurjeessa näyttäisi olevan kulkuaukko sisäpihalta Kiiskisaarenpuistoon.

Kuva

Tampereen Förstissä on jo useampia kerroksia ja se on selvästi erilainen jos verrataan Näsinkeulaan.

Kuva

Kanavanvahdissa on muurattu tiiliverhoilua.

Kuva

Paasikivenkadun linjaus Näsinsillalta Verstaankadun risteykseen on päällystetty mutta linjaus kulkee tällä hetkellä pohjoiselle Näsinsillalle. Pohjoiselle Näsinsillalle on suunnitelmien mukaan oleskelu- ja liikunta-alue, liikenne kulkee eteläistä Näsinsiltaa pitkin. Reitti on todennäköisesti väliaikainen, sillä länsipäässäkin pohjoiselle sillalle on tehty väliaikainen reitti eteläiseltä kaistalta. Järjestely johtunee eteläisen sillan saattamisesta liikennöitävään kuntoon.

Kuva
huopa tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä henkka
#91845
Tampereen Förstissä rakennetaan seitsemättä kerrosta. Muistaakseni on tähänkin tulee 9 kerrosta, kuten Näsinkeulaankin.

Kuva

Tampereen Ykköspurjeessa on puolestaan viisi kerrosta. Siihenkin tullee 9 kerrosta.

Kuva

Kanavanvahdissa muurataan tiiliverhoilua ja siihen on asennettu hätäpoistumistien kierreportaat.

Kuva

Yrjan käsittelyssä on tänään rakennuslupa osoitteeseen Koelaitoksenkatu 4, Kanavamestari, joka on Kanavanvahdin viereen nouseva talo. Mitään suurempia muutoksia kaavaan verrattuna ei rakennusluvassa ei ole:
Rakennustapaohjeesta poiketen radan suuntaisesti sijaitsevaa kaksikerroksista rakennusosaa ei ole suunniteltu luhtikäytävällisenä, julkisivujen pitkissä sivuissa ei ole suosittu vaaleita sävyjä ja parvekkeen etusivu ylittää julkisivupinnan yli kahdella metrillä.
Koppelo tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#91849
^ Alue on kyllä todella dystooppisen näköinen junan ikkunasta tällä hetkellä, kaamoksessa ja tihkusateessa. Näkymät tulevat tietysti muuttumaan täysin, mutta enpä taitaisi haluta olla ensimmäisten asukkaiden joukossa tuolla.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45