Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Pyöröovi
#99774
Käsittääkseni kirjoitin asian todennäköisesti korjaantuvan tulevaisuudessa. Kaavoitus on kuitenkin harmillisesti edennyt Jätkäsaaressa niin hajanaisesti, ettei liiketoimintaa ole voitu vieläkään keskittää ja odotus jatkuu pitkään keskuskorttelin parissa. Jätkäsaari on niin iso alue, että se ei saisi mielestäni keskittyä vain yhden keskuskorttelin varaan, vaan se kaipaisi tarkkaan suunniteltua jalankulkuympäristöä laajoine liiketoimintoineen. En tiedä käsitystäsi "viriilistä", mutta aika vähän tekemistä Jätkäsaaressa on muualla asuvien näkökulmasta.
Tekijänä Punavuori
#99783
Hyviä huomioita.

Jätkäsaaren onnistumista puoltavat monet tekijät. Korkea ja verraten tiivis kantakaupunkimainen rakentaminen ja hotellit tuovat asiakasvirtaa kivijalkojen liiketiloihin. Kunhan rakennukset vaan joskus valmistuisivat.

Kesällä 2020 (ehkä) valmistuva Hyväntoivonpuiston pohjoisosa nivoo tällä hetkellä Länsisatamankadun pohjoispuolen korttelit yhteen ja vilkastuttanee Verkkokaupan viereisiä kortteleita.

Vanhan sanonnan mukaan ”keskeneräistä työtä ei sovi arvostella”. Jätkäsaaren ongelma on juuri nyt se, että keskeneräisestä uhkaa tulla uusi pysyvä. Hiekkakenttien keskelle kauas palveluista valmistuvat yksittäiset talorykelmät eivät ole kovin onnistunut kaupunkisuunnittelun suoritus.
Avatar
Tekijänä Tande
#99784
Joo ei tietenkään täysiä pisteitä voi ihan antaa. -Liiketiloja olisin lisännyt jonkin verran, silläkin uhalla, että hipsterikauppojen/ravintoloiden sijaan ne olisivat alkuun toimineet taloyhtiöiden "kerhotiloina" tai parhaimmillaan jonain tilintarkastustoimistoina.

Bunkkerin tilanne aika valitettava.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97