Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä veka
#97296
HCB kirjoitti: 07.03.19 22:00 Tammikuun kantakaupunkimessuilla törmäsin tällaiseen kuvaan. Tietääkö joku, mistä on kyse? Näyttäisi ympäristöön suhteutettuna n. 25 - 30 kerroksiselta tornilta aivan Länsiterminaalin vieressä.

Kuva, on Flickr

Tällä alueella on seikkaillut jo vuosia "terminaalialueen hotelli", ja tämä saattaa olla se. Tai sitten ei. Vuonna 2015 jossain kaupungin tiedotteessa hotellin mainittiin olevan 15-kerroksinen. Sittemmin tästä tönöstä on näkynyt hahmotelmia lähinnä aluetta kuvaavissa kokonaisnäkymissä. Tuoreimmat ovat Hernesaaren uunituoreessa asemakaavasuunnitelmassa. Kaavallisesti ollaan alueella Jätkäsaari, matkustajasatama pohjoinen, asemakaavanumero 2012-014333. Tuoreimmat tiedot siitä ovat vuodelta 2014. En tiedä yhtään, kuka näitä kuvia muualle hahmottelee ja millä eväillä. Rakennus näyttää kasvavan ajan mittaan, nyt se tosiaan näyttää jo 30-kerroksiselta. Mutta onkohan tämä sittenkään sama 'hotelli' vai jotain ihan muuta? On mitä on, kyllähän uljas torni upealla paikalla rytmittää kaiken aikaa korkeammaksi kasvavaa Jätkäsaarta hienosti. Ja kertoo laivoilla saapuville, että tullaan metropoliin. Omasta puolestani saa kasvaa vieläkin lisää, kunhan huolehditaan näkyvälle paikalle tulevan tornin ulkoasusta viimeisen päälle.

Hernesaaren osayleiskaavan 2017 kuvassa Jätkäsaaren 'hotelli' oli tämän näköinen.Kuva

Uudessa 2019 Hernesaaaren asemakaavan kuvassa T2:n vieressä on tiilinen ristin muotoinen korkea rakennus.Kuva

Sama 2019 Hernesaaren asemakaavakuvassa näkyvä ruskea torni toisesta kulmasta. Tämän kuvan oikeassa alakulmassa laivan vieressä näkyy toinen tornipari rannassa. Oliskohan tämä sittenkin se 'hotelli', onhan korkeutta sentään ainakin Clarionin verran. Mutta mikä on silloin tuo reilusti korkeampi ruskea tornipari etelämpänä?Kuva
Avatar
Tekijänä Tande
#97300
veka kirjoitti: 11.03.19 10:36 Rakennus näyttää kasvavan ajan mittaan, nyt se tosiaan näyttää jo 30-kerroksiselta. Mutta onkohan tämä sittenkään sama 'hotelli' vai jotain ihan muuta? On mitä on, kyllähän uljas torni upealla paikalla rytmittää kaiken aikaa korkeammaksi kasvavaa Jätkäsaarta hienosti. Ja kertoo laivoilla saapuville, että tullaan metropoliin. Omasta puolestani saa kasvaa vieläkin lisää, kunhan huolehditaan näkyvälle paikalle tulevan tornin ulkoasusta viimeisen päälle.
Samaa mieltä! Itse asiassa tuohon voisi sopia useampikin, kuin yksi torni ja inspiraatiota lähtisin hakemaan Rotterdamin Kop van Zuidista, mikä on Jätkäsaaren tapaan entinen satama-alue ja erinomainen osoitus, miten oikeasti korkeat pilvenpiirtäjät tyylikkäästi toteutettuina sopivat myös Eurooppalaiseen kontekstiin ihan keskustan tuntumassa:

Kuva

Kuva

Kuva

Jätkäsaari on todellakin parantunut, mitä pidemmälle alueen rakentaminen on edennyt. Vielä on kuitenkin mahdollista iskeä vaihde -pari silmään.
apollonkatu peukuttivat tätä
Tekijänä JamoL
#97304
Sijainnin puolesta "punainen torni" kuuluisi Royal Areena-hankkeelle, josta HS kertoi syyskuussa 2017 seuraavaa:

Jätkäsaareen suunnitellaan uutta kylpylähotellia. Hotelliin tulisi noin 350–400 huonetta. Asiakkaita kylpylähotelliin tulisi rakennuttajan arvion mukaan noin 200 000 vuodessa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee hanketta puuhaavan Royal Areena Oy:n tekemää aluevaraushakemusta tiistaina.

Kaksiosaisen hankkeen ensimmäisessä vaiheessa ei kuitenkaan rakennettaisi kylpylähotellia vaan 22 000 neliömetrin urheilukeskus sekä pysäköintitalo 300–400 autolle. Urheiluareenassa voisi harrastaa ainakin luistelua, tennistä ja padelia. Areena työllistäisi hankkeen suunnittelijoiden mukaan noin sata ihmistä.

Urheilukeskuksen rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2019 lopussa.

Kylpylähotellin rakentamisen aikataulu ei ole vielä selvillä, sillä se on tarkoitus rakentaa osittain uudelle täyttömaalle ja on riippuvainen siitä, koska maapohja valmistuu.

Varaus tehdään sillä periaatteella, että varaaja on tietoinen siitä, ettei alue ole vielä rakentamiskelpoinen. Helsingin kaupunki tekee alueen esirakentamisen oman aikataulunsa mukaisesti.

Hankkeen kokonaispinta-ala olisi noin 51 000 kerrosneliömetriä. Investoinnin suuruus on 110 miljoonaa euroa, jonka rahoitus tulee yksityisiltä toimijoilta, ei esimerkiksi valtiolta tai kaupungilta.

Royal Areena haluaisi rakentaa hankkeensa Jätkäsaaren Ahdinaltaan viereen, eli uuden Länsiterminaali 2:n tuntumaan
.

En muista nähneeni mitään päivityksiä tuon jälkeen.
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#97305
Tuo Rotterdamin punavalkoinen kaunotar (M, Montevideo) on pääosin asuintalo, ja jotain parvekkeiden tapaisia näyttäisi olevan myös Jätkän punaruskeassa rantatornissa (asuintalo, hotelli?). Minusta tuolle paikalle sopisi mainiosti premium-luokan asuintalo tai jonkin sortin hybridi. Saarella ei ole ollenkaan rahakkaimmille tarkoitettuja asuntoja, mikä on kyllä aika kummallista. Mutta ei rantatornin kuitenkaan pidä olla tuommoinen tummahko möhkäle. Se on laivoilla tuleville Helsingin käyntikortti. Koostaan huolimatta se voisi olla siro ja valkoinen ja muodoltaan jotain muuta kuin laatikkomainen. Ja kertoa maasta, jossa osataan muutakin kuin elementtirakentaminen ja tiilimuuraaminen. Kansainvälisen suunnittelukilpailun paikka? Royal Areenan hankkeesta en ole erityisen innostunut. Toivottavasti se raukeaa, jos tavoitetaso on ruskean möhkäleen luokkaa.
Tekijänä hmikko
#97306
veka kirjoitti: 11.03.19 17:39 Tuo Rotterdamin punavalkoinen kaunotar (M, Montevideo)
Nätti kuin sika pienenä... Tuon lajin kauneutta Jätkäsaaressa on jo liian kanssa, sanon.

Minäkään en järin innostu tuosta Jätkäsaaren renderissä näkyvästä punaruskeasta loodasta, tai välttämättä tornista tuolla paikalla ylipäätään. Jälleen tulee mieleen, että millä tasolla mahtaa olla hotellikysynnän maksimi Helsingissä... Tällä hetkellä on rakenteilla tai varmistuneena luokkaa 2000 hotellihuonetta lisää. No, edelleen luotan siihen, että markkinoiden toimijat osaavat laskea, kannattaako. Ja varmaan toisesta päästä jotain kapasiteettia poistuukin.
Avatar
Tekijänä veka
#97420
Ramboll Finland Oy on taas julkaissut uuden setin hienoja ilmakuvia Jätkäsaaresta. Nämä ovat tuoreita näkymiä tämän kuun alkupuolelta. Kuvista näkee hyvin, miten rakentamisen painopiste on nyt lähestymässä saaren länsirantaa. Ja wau! Nyt alkavat myös jättiläismäiset sorakasat saada kyytiä. Jokohan on alkamassa massojen kärrääminen Hernesaaren puolelle meritäyttöjen tarpeisiin? Vai kyetäänkö nämä kasat sittenkin käyttämään Jätkäsaaressa jollain tapaa?

https://www.flickr.com/photos/140831694 ... 7803026384
hmikko, OssiS peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#97476
700 metriä pitkä Saukonkanava saaren länsireunalla alkaa jo löytää linjaustaan. Paikalla ollut keltaliivinen kypäräpää kertoi, että kanava kaivetaan lopulta kohtaan, jossa kuorma-autojen käyttämä väliaikainen tie nyt kulkee. Paalutukset ja raudoitukset sen sivuilla liittyvät kanavan rantojen rakenteisiin. Kuva on perjantailta Hartelan tonttien kohdalta. Kännykän laajakulmaisen kakkulan takia hiekkakasa ja Lauttasaaren ranta taustalla näyttävät olevan todellista kauempana.

Kuva
Pyöröovi, Tlahti, hmikko peukuttivat tätä
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91