Mikä on Taloforum?

tekijänä Punavuori
#96503
Ihan kivannäköinen talo ulkoa - mutta yllättävän heikkotasoinen suunnitelma sisältä.

Kerrospohjien perusteella rakennuksen kustannuksia yritetään painaa alas. Jokainen porraskuilu hisseineen tuo kustannuksia ja vähentää myytävien neliöiden määrää. Tavallisesti tuollainen talo tehtäisiin nelirappuisena siten, että yhdessä rapussa olisi kuusi asuntoa. Raput siis menisivät "poikki" kummallisten väliovien kohdalta.

Kun kerrostasossa on 12 asuntoa, tulee hissin käytössä ongelmia. Ovet kolisevat, käytävät likaantuvat herkemmin suuremman käyttäjämäärän takia, ja kokonaisuudesta tulee herkästi opiskelija-asuntolan tai vuokrakasarmin oloinen. Pienissä huoneistoissa (24m2) invamitoitettu kylpyhuone syö turhan paljon neliöitä. Uskallan spekuloida, että nuo pienimmät kodit tuntuvat asujalleen "neliöitään pienemmältä".

Ylimmän kerroksen kattohuoneistot vaikuttavat ihan kivoilta, joskin turhaa käytävätilaa on runsaasti.
tekijänä JamoL
#96738
järvellä nukkuva kirjoitti:Ei jäänyt mieleen, mutta kyllähän Jätkäsaaressa on ihan tarkoituksella paljon kirkkaita värejä. Miksei sitten tuonväristäkin.


Kamera on tainnut hiukan ylikorjata, luonnossa se on aikalailla perustartanin värinen, ehkä vähän aniliinin suuntaan.
tekijänä hmikko
#96745
Hesarin juttu väreistä ja Jätkäsaaresta. Tähän on näemmä taas otsikkotoimittaja turauttanut pakollisen provokaation. Jutun teksti on ihan asiallista. Opin muun muassa, että Hietalahden telakkahallin sininen on taiteilijan valitsema, tarkoituksena pienentää jättimäisen koon vaikutelmaa.

HS: Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi
Avatar
tekijänä veka
#96847
Nettiin on syksyn mittaan näköjään taas tupsahtanut uusi setti Ramboll Finland Oy:n tuottamia ilmakuvia Jätkäsaaresta. Kuvista näkee hyvin, miten uudisrakentamisen painopiste on vähitellen siirtynyt Saukonlaiturin suuntaan Atlantinkadun maisemiin. Kuvat ovat marraskuulta. Niiden tekninen laatu on taas vaikuttava. Suosittelen.

https://www.flickr.com/photos/140831694@N08/sets/72157675593260038/
Biosphere, Pyöröovi tykkäsi tästä
tekijänä tunppi
#96852
Hienoja kuvia. Rakentaminen on tosiaan siirtymässä kohti saaren kärkeä, tosin ihan Välimerenkadulla on vielä useampi tyhjä tontti. Ensimmäinen korkea (12 krs) talo on rakenteilla mutta ne oikeasti korkeat ovat vielä vailla lopullisia kuvia, kaavassa niitä on tulossa palvelukeskuksen kohdalle eli Välimerenkadun ja Länsisatamankadun risteykseen, jonka lähelle on tulossa terassitalo.

veka kirjoitti:Nettiin on syksyn mittaan näköjään taas tupsahtanut uusi setti Ramboll Finland Oy:n tuottamia ilmakuvia Jätkäsaaresta. Kuvista näkee hyvin, miten uudisrakentamisen painopiste on vähitellen siirtynyt Saukonlaiturin suuntaan Atlantinkadun maisemiin. Kuvat ovat marraskuulta. Niiden tekninen laatu on taas vaikuttava. Suosittelen.

https://www.flickr.com/photos/140831694@N08/sets/72157675593260038/
Avatar
tekijänä veka
#96853
Jep. Myös sen Peabin 12-kerroksisen viereen tuleva Hartelan 16-kerroksinen Pollari on näköjään jo rakenteilla. Valmistuttuaan se on eteläisen kantakaupungin korkein asuintalo. Nykyisen ratikoiden päätepysäkin paikalle rakennettavaan palvelukeskukseen on tosiaaan ehkä parin vuoden kuluttua tulossa kolme tornitaloa, joista korkein taitaa olla yli 20-kerrroksinen.
Avatar
tekijänä Tande
#96857
Odotan kyllä Jätkäsaaren keskuskorttelin tarkempien suunnitelmien julkistamista innolla. Odotukset ovat kirjaimellisesti korkeat, erityisesti kun lasikatto on alueen osalta rikottu. Satametrinenkään ei olisi puolestani liian korkea, erityisesti kun sijainti on Clarionia kauempana vanhasta keskustasta ja lähelle (myös Ruoholahden puolelle) on tulossa runsaasti korkeampaa rakentamista. -Ja onhan ihan naapurissa ollut vuosikymmenet 150-metrinen Salmisaari B.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89