Mikä on Taloforum?

tekijänä Punavuori
#96503
Ihan kivannäköinen talo ulkoa - mutta yllättävän heikkotasoinen suunnitelma sisältä.

Kerrospohjien perusteella rakennuksen kustannuksia yritetään painaa alas. Jokainen porraskuilu hisseineen tuo kustannuksia ja vähentää myytävien neliöiden määrää. Tavallisesti tuollainen talo tehtäisiin nelirappuisena siten, että yhdessä rapussa olisi kuusi asuntoa. Raput siis menisivät "poikki" kummallisten väliovien kohdalta.

Kun kerrostasossa on 12 asuntoa, tulee hissin käytössä ongelmia. Ovet kolisevat, käytävät likaantuvat herkemmin suuremman käyttäjämäärän takia, ja kokonaisuudesta tulee herkästi opiskelija-asuntolan tai vuokrakasarmin oloinen. Pienissä huoneistoissa (24m2) invamitoitettu kylpyhuone syö turhan paljon neliöitä. Uskallan spekuloida, että nuo pienimmät kodit tuntuvat asujalleen "neliöitään pienemmältä".

Ylimmän kerroksen kattohuoneistot vaikuttavat ihan kivoilta, joskin turhaa käytävätilaa on runsaasti.
tekijänä JamoL
#96738
järvellä nukkuva kirjoitti:Ei jäänyt mieleen, mutta kyllähän Jätkäsaaressa on ihan tarkoituksella paljon kirkkaita värejä. Miksei sitten tuonväristäkin.


Kamera on tainnut hiukan ylikorjata, luonnossa se on aikalailla perustartanin värinen, ehkä vähän aniliinin suuntaan.
tekijänä hmikko
#96745
Hesarin juttu väreistä ja Jätkäsaaresta. Tähän on näemmä taas otsikkotoimittaja turauttanut pakollisen provokaation. Jutun teksti on ihan asiallista. Opin muun muassa, että Hietalahden telakkahallin sininen on taiteilijan valitsema, tarkoituksena pienentää jättimäisen koon vaikutelmaa.

HS: Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89