Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä veka
#98679
Erinomaisen kiinnostava kirjoitus laadukkaan muuuraustyön arjesta Hesarissa. Kaverit selvästi arvostavat itsekin sitä, että pääsevät näyttämään osaamistaan.
Tekijänä sekovene
#98680
Hyvä artikkeli tosiaan. Puolivälin tienoilla aloin ihmetellä, miten syväluotaava kirjoitus, josta puuttuu toimittajan oma agenda, faktavirheet ja muu aivopiereskely, on voinut päätyä hesarin sivuille. No tietenkin siten, että kyseessä oli Rakennuslehden toimittajan kirjoittama artikkeli, johon hesari oli vain hankkinut oikeudet. En tiedä, kertooko tämä enemmän Rakennuslehden vai hesarin tasosta.
Tekijänä syksy
#98681
Masentavaa tässä on, että on jotenkin poikkeuksellisen ihmeellisen laaja muuraustyö, kun talon julkisivut muurataan kauttaaltaan. 100 vuotta sitten koko talo muurattiin,...
Avatar
Tekijänä veka
#99128
Eikä siinä vielä kaikki.
Kattoterassille on Ateljeesäätiön asiamiehen Tuula Paalimäen mukaan tulossa muun muassa istutuslaatikoita.

Yhteistilojen käyttöä varten pidettiin työpajoja, joissa yhdessä mietittiin, mitä talot voisivat tarjota sekä vanhoille että nuorille asukkailleen.

”Esimerkiksi kattoviljelystä innostuivat kaikki”, Paalimäki kertoo.
Kiva kiva, mutta. Jätkäsaaressa katolle levitetyt mullat kulkeutuivat ilmanvaihtojärjestelmiin tukkien suodattimet. Saapa nähdä osaavatko tehdä tämän paremmin Kalasatamassa. Kuka hoitaa, huoltaa, valistaa ja raportoi. Myös Kalasataman katoilla tuulee.
Tekijänä hmikko
#99220
Osastolta lisää paalulaattaa Helsinkiin: Timo Kantolan LKH-ryhmään postaama kuva, joka on ilmeisesti otettu Majakan 24. kerroksesta.

Luemma Kalasataman pohjoisosan / Verkkosaaren lammikot ovat syntyneet massanvaihtojen yhteydessä kun maata on kaivettu pois.

Tämä siis ei ole tarkoitettu miksikään kritiikiksi. Ihan hyvin on näemmä Arabianrannan rakennukset pysyneet pystyssä parikymmentä vuotta, ja tulvillekin on jätetty tarpeeksi tilaa niin että ovat pysyneet rantaniityn puolella.

Kuva
Tekijänä sekovene
#99222
^ Joo, aika isosta projektista on kyse. Hyväksytty urakkahinta on 72,5 miljoonaa euroa, eli jotakuinkin 500 €/m² maksaa tuon alueen esirakentaminen. Hanke on kaupungille silti plusmerkkinen, jos ja kun tontit menevät kaupaksi normaaliin hintaan.

Alueen maaperäolosuhteet ovat rakentamisen kannalta erittäin vaativat. Urakassa toteutetaan alueen pilaantuneen maaperän kunnostaminen, alueen pohjanvahvistukseksi tarvittavat paalulaatat, merialueen ruoppaus, rantamuurit, Verkkosaarenkanava, alueen kunnallistekniikan verkostot sekä alueen katujen rakenteet ensimmäiseen asfalttikerrokseen saakka.
Hienoa seurattavaa.
Avatar
Tekijänä Janne_H
#99227
Muutamat testikuvat iPhone 11 Pro:lla. Tuosta YIT:n Flatironista tulee kyllä hieno. Kolmion muoto tuo arkkitehtuuriin dynamiikkaa. Trigonia odotellessa..

Majakan ylimmän 35 kerroksen tuuletusparvekkeelta:
Kuva
Kuva

Kattoterassi 33 krs.
Kuva
Janne76, Purkki^, TurkuCubed ja 11 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55