Mikä on Taloforum?

tekijänä JTunkki
#96772
pallo kirjoitti:Jos ei mahdu niin lisää kerroksia. Mikä siinä on vaikeaa? Estääkö metroasema lisäkerroksien tekemisen vai?


Metroasema on tiukasti kalliossa kiinni, mutta tuossa on noita bussien maanalaisia reittejä ym. joiden päälle ei ihan noin vaan rakenneta.
tekijänä Punavuori
#96804
Ainakin havainnekuvien perusteella kiinnostavan näköinen rakennus. Rakennuksen korkeutta mietittäessä on varmaan huomioitu Aallon Sähkötalo. Nykyisellään Kampin metroaseman ympäristö taksitolppineen on varsin nuhjuinen ja jopa turvaton. Uusi, massiivinen rakennus tekisi katutilasta jäsentyneemmän. Erityisbonus siitä, että kunnallisia palveluita suunniteltaessa on mietitty saavutettavuutta. Monet tulevat terveysasemalle julkisilla, ja kaikki eivät jaksa tai pysty kävelemään pitkää matkaa.

Entäs riskit? Rakennus voi toteutua aivan toisenlaisena kuin havainnekuvissa, jolloin lopputuloksena olisi katutilan kolkoksi tekevä 2020-luvun tulkinta Autotalosta. Lisäksi kantakaupungin työmaajärjestelyt ovat viime aikoina päässeet vahvasti retuperälle. Jalkakäytävien ja pyöräteiden blokkaaminen rakennustyömaiden varastotiloiksi ja jopa urakoitsijoiden ilmaisiksi parkkipaikoiksi on tullut tavaksi mm. Bulevardia, Erottajalla ja Yrjönkadulla. Turhan usein jalkakäytävät ovat säilyneet katkaistuna pitkän aikaa töiden valmistumisenkin jälkeen. Toivottavasti edes Kampissa muistettaisiin tai viitsittäisiin huomioida jalankulku ja ihmisten päivittäinen liikkuminen.
Avatar
tekijänä veka
#96827
Hesarin mielipidesivuilla on lääkärin aika kertova kirjoitus suurten ja keskitettyjen terveysasemien ongelmista.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005941982.html

Mielipide | Lukijan mielipide
Lääkärikato Kalasatamassa uhkaa jo potilas­turvallisuutta
Lääkärit eivät uskalla hakea keskukseen töihin, koska he pelkäävät lääkäripulan vuoksi joutuvansa tekemään töitä monen edestä.

Julkaistu: 27.12. 2:00 , Päivitetty: 27.12. 6:20

Olen työskennellyt lääkärin tehtävissä Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen psykiatrian poliklinikalla. Kyseessä on vastuualueeltaan ja henkilökunnaltaan Suomen suurin poliklinikka.

Ennen Kalasatamaan muuttoa sinne siirtyneillä Kivelän ja Sturenkadun psykiatrian poliklinikoilla sekä päihdepoliklinikalla potilastyytyväisyys ja henkilökunnan työhyvinvointi olivat aluepoliklinikoiden kärkeä. Keskuksen auettua helmikuussa on poliklinikalta lopettanut tai jäänyt virkavapaalle jo kymmenen erikoislääkäriä. Myös erikoistuvien lääkäreiden tarjonta on vähentynyt tai he ovat hakeutuneet kaupungin muille poliklinikoille. Lopettaville lääkäreille ei ole löytynyt jatkajia.

Lääkärit eivät uskalla hakea keskukseen töihin, koska he pelkäävät lääkäripulan vuoksi joutuvansa tekemään töitä monen edestä. Myös muiden ammattiryhmien edustajia on ollut aikaisempaa vaikeampi saada töihin.

...
hmikko tykkäsi tästä
tekijänä kaupunkilainen
#96842
Punavuori kirjoitti:Erityisbonus siitä, että kunnallisia palveluita suunniteltaessa on mietitty saavutettavuutta. Monet tulevat terveysasemalle julkisilla, ja kaikki eivät jaksa tai pysty kävelemään pitkää matkaa.


Saavutettavuus ei tule paranemaan, kun lähiterveysasemat lakkautetaan tuon jättiyksikön tieltä.

Toivottavasti Kalasataman huonot kokemukset saavat päättäjät lopettamaan tuon lakkautusvimman.

Toivon tuolle tontille täydennysrakentamista, mutten jättiterveysasemaa.
tekijänä Pyöröovi
#96843
kaupunkilainen kirjoitti:
Punavuori kirjoitti:Erityisbonus siitä, että kunnallisia palveluita suunniteltaessa on mietitty saavutettavuutta. Monet tulevat terveysasemalle julkisilla, ja kaikki eivät jaksa tai pysty kävelemään pitkää matkaa.


Saavutettavuus ei tule paranemaan, kun lähiterveysasemat lakkautetaan tuon jättiyksikön tieltä.

Tietämättä sen enempää asiasta, ovatko päättäjät siis aikeissa lakkauttaa lähistöllä olevia terveysasemia vai oletatko sen vain olevan väistämätön kehityksen kulku? Kampin suunnitelma ei minusta vaikuta poikkeuksellisen jättimäiseltä verrattuna moniin vanhempiin terveysasemiin, mutta voin olla väärässä.
tekijänä hmikko
#96844
Pyöröovi kirjoitti: ovatko päättäjät siis aikeissa lakkauttaa lähistöllä olevia terveysasemia


Ovat. Keskittäminen on Helsingissä ihan ääneen lausuttu tavoite, jota on toteutettu. Sote-uudistus sitten vielä ihan luku sinänsä, se kun uhkaa romauttaa rahoituksen tason Helsingissä, mistä syystä Vapaavuori on ryhtynyt kapinaan oman puolueensa sisälläkin.

Maallikkona luulis, että keskittämisestä voisi olla saatavissa ihan käytännön etuja, mutta ainakin Kalasataman keskuksesta näkyy aika paljon kansalaisten valitusta. Tyytyväiset eivät tietysti kehu sitä vauhtia kuin tyytymättömät valittavat, mutta silti. Kalasataman keskus on arkkitehtonisena ratkaisuna uutta tyyppiä (ikkunattomat vastaanottohuoneet keskellä runkoa), joka ei näytä käytännössä ihan voittoisalta.
tekijänä Keane
#96875
Niemenmäessä Luuvaniementiellä on kaavoitettu täydennysrakentamista kahdelle pistetalolle. Tontin omistaa ilmeisesti HUS ja kaava on kyväksytty 2016. Onko näiden talojen rakentamisen aloituksista mitään tietoa?
Avatar
tekijänä MindW
#96903
Keane kirjoitti:Niemenmäessä Luuvaniementiellä on kaavoitettu täydennysrakentamista kahdelle pistetalolle. Tontin omistaa ilmeisesti HUS ja kaava on kyväksytty 2016. Onko näiden talojen rakentamisen aloituksista mitään tietoa?

Rakennuslupahakemus on kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostossa.
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160