Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Tande
#91225
Jep. Nimenomaan Metsäläntien varteen sopisi komea rivi tornitaloja. (umpikorttelirakenteessa luonnolisesti) Asunnoista avautuisi upea näköala yli keskuspuiston ja talot olisivat toimineet selkeänä rajana luonnon ja rakennetun kaupungin välillä. Tähän nähden edelleen vähän turhan varovainen suunnitelma, ei katastrofi kuitenkaan.
Tekijänä Sam33
#92597
Ilmalan studioiden kaavaa ollaan päivittämässä. Kaksi isoa toimistorakennusta menossa matalaksi ja tilalle suunnitteilla asuntoja. Toisessa majailee tällä hetkellä ainakin Suomen Olympiakomitea sekä muita urheilutoimijoita. Lisäksi YLE rakentamassa jotain uusia studiotiloja, joskaan ei vielä selviä miksi, kun ollaan jo useampi vuosi yritetty tiloista päästä eroon.

OAS löytyy karttapalvelusta

Hyvää edistystä molemmin puolin Ilmalan asemaa. MTV:n toimitilojen paikalla valmiteillä oleva iso asuntokaava sen sijaan ei ole edennyt pariin vuoteen.
Tekijänä hmikko
#98037
Uutta Helsinkiä: Postipuiston rakentaminen aloittaa nauhakaupungin synnyn Pasilaan

Pasilan pohjoisosaan Keskuspuiston ja Ilmalan ratapihan lähelle on alkanut uuden asuinalueen, Postipuiston, rakentaminen. Koteja rakennetaan 5 700 asukkaalle, ja vuonna 2019 on käynnistymässä noin 850 asunnon toteutus. Tulossa on myös päiväkoteja, alakoulu, kaupallisia palveluita sekä yhteistila asukkaille.

Rakentaminen on käynnistynyt katu- ja infrarakentamisella Postiljooninkadulla, Lavakadulla ja Kuormakadulla. Kunnallisteknisten liittymien rakentaminen saattaa häiritä liikennettä ajoittain Metsäläntiellä.

[...]

Kuva
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#98040
Vaikka Postipuiston kaava ei ihan 10/10 olekaan, on urbaaniudessa menty paljon eteenpäin, mikäli vertaa naapurissa, 400 metrin päässä keskuspuistokaistaleen toisella puolella olevaan Maunulaan. Postipuiston taloissa saisi joo olla kerros pari enemmän ja muutama kunnon torni lisää, sekä kauttaaltaan umpinainen korttelirakenne, mutta Maunulassa matalat kerrostalot ovat sikin sokin harvaan sijoiteltuina jonkinlaisessa sekametsän ja puiston välimuodossa. Kyseessä on luonnollisesti aikansa lapsi, eikä todellakaan Helsingin ankeimpia lähiöitä, mutta jotain tehdään kaupunkisuunnittelussa nykyään jos ei oikein, niin ainakin paremmin. Vielä pari vaihdetta silmään, niin kelpaa.
Avatar
Tekijänä veka
#98060
Esittelytekstistä löytyy kiinnostava lause: "Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden keskipinta-ala on vähintään 80 neliötä." Nimittäin, sattuneesta syystä aika pitkään on jo haluttu toimia vallan toisin eli juuri tämä kokoluokka on lähinnä loistanut poisaolollaan. Kuinkahan tavoitteeseen meinataan päästä, sillä rakennusfirmat saattavat edelleen pyrkiä pysymään nykyisillä itselleen paremmin sopivilla raiteilla.
Tekijänä jusa-masa
#98070
veka kirjoitti: 02.07.19 19:20 Esittelytekstistä löytyy kiinnostava lause: "Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden keskipinta-ala on vähintään 80 neliötä." Nimittäin, sattuneesta syystä aika pitkään on jo haluttu toimia vallan toisin eli juuri tämä kokoluokka on lähinnä loistanut poisaolollaan. Kuinkahan tavoitteeseen meinataan päästä, sillä rakennusfirmat saattavat edelleen pyrkiä pysymään nykyisillä itselleen paremmin sopivilla raiteilla.
Rakennetaan niitä 80-85m2 saunallisia tai todennäköisemmin saunattomia ”perhe”neliöitä, joissa tilaa on juuri ja juuri elää, mutta jotka muuten on sitten liian kalliita 5000-7000€+/m2 hinnoiltaan eli rahat pois tyhmiltä. Toimii myös hieman pienemmillä hinnoilla seuraavaksi suurimmissa kaupungeissa... eli tavoite täytetty kaupungin ja gryndereiden toimesta. Aina löytyy joku, joka on tarpeeksi tyhmä laittamaan viimeiset roposet asuntoon tuolta seudulta tai vaikka sitten hyvänä ”sijoituksena” opiskelijoilta kelan kautta pumpaten jos ei muuten. 👍🏼
Avatar
Tekijänä Clepe
#98329
veka kirjoitti: 02.07.19 19:20 Esittelytekstistä löytyy kiinnostava lause: "Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden keskipinta-ala on vähintään 80 neliötä." Nimittäin, sattuneesta syystä aika pitkään on jo haluttu toimia vallan toisin eli juuri tämä kokoluokka on lähinnä loistanut poisaolollaan. Kuinkahan tavoitteeseen meinataan päästä, sillä rakennusfirmat saattavat edelleen pyrkiä pysymään nykyisillä itselleen paremmin sopivilla raiteilla.
Ennen säädeltiin asuntojen keskikokoa mihin rakennusyhtiöt reagoivat tekemällä mahdollisimman paljon yksiöitä ja sitten muutama todella suuri kämppä. Nyt säätelyä on muutettu niin että osa (puolet?) pinta-alasta on oltava perheastuntoja, jolloin perheasunnotkin ovat pienempiä.
Tekijänä hmikko
#101402
Hesarin klikkiotsikko Postipuiston rakentumisesta: Keskelle Helsinkiä nousi vaivihkaa uusi asuinalue – Ensimmäisiä asukkaita odottaa ”kylätunnelman” karu puoli: kaikki palvelut ovat kaukana

Välillä tuntuu, että Hesarin otsikoissa kaikki rakentaminen tapahtuu 'vaivihkaa'. Valtakunnan ykköslehti on hyvä ja uutisoi kaavoittamista niin ei pääse yllättämään... No joo, klikkiotsikoitahan nuo.

Teemu Pyyluoman LKH-ryhmään postaama kuva:

Kuva
Pyöröovi peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#101403
Niin onhan Postipuiston kaavoituksesta käyty keskustelua säännöllisesti ainakin viisi vuotta, että todellakin lainausmerkeissä tuo vaivihkaan, vaikka ohitse ajavalle tai junan ikkunasta tiirailevalle alueen rakentuminen on alkanut näkyä vasta tänä vuonna.

Palvelujen viivästyminen ja alkuun suppeat julkiset yhteydet ovat asukkaiden kannalta luonnollisesti ikävä asia, mutta ei uskoisi tulevan juuri kenellekään yllätyksenä, vaikka juhlapuheissa ja rakennusfirmojen mainoksissa lupaillaan sitä sun tätä. Onneksi alue on kuitenkin kaavoitettu sen verran tehokkaasti, että ainakin yhden pienen ruokakaupan luulisi kannattavan.