Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Risumies
#99359
Siis tän on pakko olla yksi Stadin rummimmista uusista rakennuksista. En tiedä että mitä on liikkunu päässä kun tätä on suunniteltu, varmaan katsottu edellisenä iltana Star Wars: New hope. Saatu näin vähän inspiraatioita.
Avatar
Tekijänä Tande
#99368
pallo kirjoitti: 13.01.20 17:53 Star Wars-fanina menenkin mieluusti katsomaan tätä rakennusta kunhan pääsen taas pääkaupungin humuun.
Nyt vaan kunnolla brändäämään kemikaalivirastoa nimenomaan leikkimielisenä Star Wars-kohteena ja varmasti muutama kansainvälinen verkkojulkaisu/youtubekanava nappaa täkyn. :)
Tekijänä Pyöröovi
#99369
Risumies kirjoitti: 13.01.20 15:53 Siis tän on pakko olla yksi Stadin rummimmista uusista rakennuksista. En tiedä että mitä on liikkunu päässä kun tätä on suunniteltu, varmaan katsottu edellisenä iltana Star Wars: New hope. Saatu näin vähän inspiraatioita.
Oho, kuinka eri mieltä joku voi olla. Henkilökohtaisesti pidän rakennuksen arkkitehtuuria vuoden parhaimmistossa Suomessa, vastaavaa innovaatiota usein ihailen muissa Pohjoismaissa. Rakennus on näyttävä, mutta ei kuitenkaan mitenkään turhan räikeä, vaan sopii erinomaisesti naapuriensa jatkoksi. Samaa ei voi sanoa viereen suunnitelluista kopiotorneista, jotka vähät välittävät näyttävän sijaintinsa merkityksestä kaupunkikuvalle.
hellakoukku, jfo, tuomas peukuttivat tätä
Tekijänä Punavuori
#99373
Samoilla linjoilla Pyöröoven kanssa.

Kävin ihmettelemässä rakennusta paikanpäällä. Virastotalo avautuu paremmin etelästä päin tullessa: korkea ja avoin lasiaula ottaa mielestäni hyvin kantaa katutilaan. Yläkerroksiin olisi sallinut rohkeampaakin ikkunointia; toisaalta rakennusrivistön valmistuessa sivuikkunoiden puute ei niin haittaa. Inspiraatiota on selvästi haettu Rööperin teollisuuskortteleista, ja lopputulos on kaikkea muuta kuin virastomainen.

Aikaisemmin Telakkakatu välitti kulkijalleen Kaurismäen elokuvatuotannostakin tuttuja laitakaupungin satama-alue -viboja: https://www.google.com/maps/@60.1588238 ... 312!8i6656 .

Surullista kyllä, Telakkaranta puhkesi loistoons vasta ennen purkamistaan Beergerin, pop up -ravintoloiden ja "kävelybaanan" myötä. Rosoinen ja nuorekas fiilis lienee uudisrakentamisen myötä tiessään. Toivottavasti rantabulevardi jossain kohtaa avautuu joutomaasta kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksi.
jfo peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#99657
Se on nyt sitten sen lorun loppu. Legendaarisen Nosturin purkaminen on jo hyvässä vauhdissa. Samalla siinä haudataan ELMUn tarina tällä alueella. Alun perinhän tarkoitus oli siirtää ELMUn konserttitoiminnot alueen vanhoista rakennuksista kookkaimpaan, Konepajahalliin, joka olisikin soveltunut erinomaisesti tähän käyttöön. Erinäisten käänteiden jälkeen näin ei sitten käynytkään, ja nythän Konepajahalli on EU:n kemikaaliviraston hallussa ja näin poistunut julkisesta käytöstä.

Kuva
Avatar
Tekijänä Tande
#99659
Useita lämpimiä muistoja myös allekirjoittaneella Nosturin keikoilta, mutta en usko itse rakennusta tulevan varsinaisesti ikävä. Luonnollisesti harmillista, että korvaavan fasiliteetin etsintä ELMU:lla edelleen kesken.