Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä MindW
#98804
Cloud Cityn idealistinen megastruktuuri lämmittää mieltä.
Kuva
Tekijänä Pyöröovi
#98805
Siistii! Osa näistä on todella omaan makuuni, vaikka toki mukana on kummallisuuksia ja aika pelottavia hahmotelmia. Annan gaalamaisesti palkinnot kategorioittain:

Parhaan havainnekuvan palkinnon saa… EAST-POLE
Ehdotus on muutoinkin yksi suosikeistani. Suunnitelma näyttää oikeasti vievän Helsinkiä uudenlaista muotoa ja suunnittelua kohti jäämättä pohtimaan nykytilanteen pikku ongelmia liikoja.
Kuva

Parhaan dystopiakuvan palkinnon saa… HELSINKI EAST VILLAGE
Toivottavasti Helsinki pysyttelee kaukana Espoon trendistä rakentaa moottoriteiden varrelle jättimäisiä torniviritelmiä. Tuolta pysyisin visusti poissa.
Kuva

Parhaan taidemuseon palkinnon saa… ICE CUBES
Mukana oli yllättävän monta erilaista kulttuurikeskusta ja museota, joista ICE CUBESin muotoilu oli kieltämättä kiehtova. Muutoin ehdotuksesta puuttui kaipaamani innokkuus viedä Itäkeskusta suurta kaupunkikeskusta kohti.
Kuva

Parhaan julkisen tilan palkinnon saa… HELSINKI CENTRAL PARK
Pidin tästä ehdotuksesta paljon, tiiviit ja silti kovin vivahteikkaat pikku tornit luovat omalaatuisen kylämäisen rakenteen. Ehkä olen hieman vain kyllästynyt laatikkomaisuuteen, lopputulos näyttäisi aika paljon Sompasaarelta.
Kuva

Parhaan kokonaisuuden palkinnon saa... ITIS SITI
Hauska nimi ja todella vaihtelevat muodot tuovat ehdotukselle todella omanlaisen identiteetin. Tornikortteli muodostaisi selkeän maamerkin, kun taas muut alueet ovat oivan tiiviitä kortteleita hyvine yhteyksineen.
Kuva
TurkuCubed, JiiWee, veka peukuttivat tätä
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8