Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Tande
#97299
Siis tietäen Itiksen ongelmat, olikohan tuolle paikalle alkuunkaan kysyntää toiselle megakauppakeskukselle... Jos itse olisin päässyt suunnittelemaan aluetta, ratkaisuni olisi ollut tuttu muutama tehokas asuinkortteli tornitaloineen ja kivijalassa liiketilaa. Ei alkuunkaan realistista, mutta olisi varmasti toiminut.

Itäkeskuksen alueen "näivettymistä" on kyllä turhauttavaa seurata. Kaupungilla on tällä hetkellä paljon rautoja tulessa isojen hankkeiden suhteen, mutta jotain toivoisin silti tapahtuvan.
Naapurilähiö Myllypuro on onnistunut esimerkki täydennysrakentamisen positiivisesta efektistä, mutta miksi tätä ei ole tehty yhtään Puotinharjussa? Ja kun vielä puhutaan ihan metroaseman kävely-etäisyydestä. Edustanen radikaalia kantaa, mutta myös Puhoksen antaisin maistaa kauhakuormaajaa. -Tilalle tehokas asuinkortteli liiketiloineen. Turunlinnantie on jo itiksen sivulta mukavan kaupunkimainen, mutta toisella puolella olevat parkkikentät ja nuhjuinen ostari on masentava näky. Listaa voisi jatkaa sivukaupalla. Esim. Puotila on kokonaan unohtunut täydennysrakentamiselta, vaikka yhtä lailla kyseessä on metroaseman välitön lähiympäristö.

Joo. Mitä amatööriurbanistien on kiva fantasioida Google Earthilla lennellessä ei aina ole realistista tosi elämässä, mutta tietäen miten Helsinki on antanut ymmärtää, että raskasraideasemien ympäristöjä halutaan kehittää, ovat tulokset edelleen olleet vaisuja.
apollonkatu peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#97303
Tande kirjoitti: 11.03.19 14:40 Ei alkuunkaan realistista, mutta olisi varmasti toiminut.
No ei ehkä niinkään epärealistista. Noin olisi ihan hyvin voinut tapahtua, jos vanhan Sittarin kanssa olisi elelty esim. tähän asti, ja nyt kaavoitettaisiin uuden yleiskaavan ja kauppakeskusten ylitarjonnan aikana. Eastonin kaava on vuodelta 2011. Kaavaselostuksen mukaan silloisen Sittarin parkkipaikka oli asemakaavoittamatonta aluetta (!), ja kaupunki kaavoitti sen sitten Keskon aloitteesta kauppakeskukseksi. Ts. hommassa ei ollut mitään sen kummempaa ajatusta Itäkeskuksen kehittämisestä. Tänä päivänä toimittaisiin toisin, luulen ja toivon.
Tekijänä hmikko
#97326
Itä-Helsingin keskustasta kansainvälinen ideakilpailu (STT)

Itäkeskuksen alueen ja Puotilan metroaseman seudun suunnitteluun etsitään innostavia, innovatiivisia ja ilmastonmuutoksen hillintää tukevia ehdotuksia ideakilpailulla.

Kuva

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Itä-Helsingin keskustasta kansainvälinen ideakilpailu

15.3.2019 11:17:34 EET | Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Jaa

Itäkeskuksen alueen ja Puotilan metroaseman seudun suunnitteluun etsitään innostavia, innovatiivisia ja ilmastonmuutoksen hillintää tukevia ehdotuksia ideakilpailulla.
Ideakilpailun alustava suunnittelualue kattaa Itäkeskuksen ympäristön ja Puotilan metroaseman seudun.
Ideakilpailun alustava suunnittelualue kattaa Itäkeskuksen ympäristön ja Puotilan metroaseman seudun.

– Tavoitteena on luoda lisää urbaania kaupunkia Itä-Helsingin tärkeimpään joukkoliikenne- ja palvelukeskittymään ja muuttaa alue läpikulkukeskuksesta aamusta yöhön eloisaksi kaupunkikeskustaksi. Tavoitteen voi tiivistää sloganiin ”Itäkeskuksesta Itä-Helsingin keskusta”, kertoo arkkitehti Mikko Näveri Helsingin kaupungilta.
[...]
Avatar
Tekijänä Tande
#97327
Vaikuttaa varsin lupaavalta. Joskin toivoisin jotain konkreettistakin tapahtuvan jo ensi vuosikymmenellä. Itikseen kun on kaavailtu vaikka mitä koko kuluva vuosituhat, mutta vähän on ehtinyt realisoitua.