Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä veka
#98273
Täytyy vielä uudestaan avautua tämän hienon kerrostalon ansioista, IMO. Värien puolella myös seinän huolella valittu perusväri ei ole mitä tahansa maalarinvalkoista tms. halvimmasta purkista löytyvää. Jos kuvan värit vastaavat todellisia, tuota väriä voisi kai kutsua kermanvalkoiseksi. Sen eri vivahteita löytyy mm. Helsingin keskustan vanhojen talojen seinistä. Juuri tämä sävy tuo itselleni mieleen 50-luvun muotoilun, mm. amerikanraudat ja pyöreitä muotoja viljelleet kodinkoneeet. Myös talon muodoissa, erityisesti parvekkeissa näkyy samaa henkeä, vaikka pyöreitä tai kaarevia linjoja ei olekaan. Vähän saman henkistä uutta rakentamista olen nähnyt Yhdysvalloissa, erityisesti niillä alueilla, jotka yhä ammentavat Art Decon muodoista ja tunnelmista. Vähän koristeellisuutta lisää, niin tämä rakennus kelpaisi jopa Miami Beachiin, missä yhä lainataan Art Decoa uudisrakennuksissa runsaasti ja häpeilemättä.
Eeros peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Eeros
#98278
veka kirjoitti: 14.08.19 09:33 Täytyy vielä uudestaan avautua tämän hienon kerrostalon ansioista, IMO. Värien puolella myös seinän huolella valittu perusväri ei ole mitä tahansa maalarinvalkoista tms. halvimmasta purkista löytyvää. Jos kuvan värit vastaavat todellisia, tuota väriä voisi kai kutsua kermanvalkoiseksi. Sen eri vivahteita löytyy mm. Helsingin keskustan vanhojen talojen seinistä. Juuri tämä sävy tuo itselleni mieleen 50-luvun muotoilun, mm. amerikanraudat ja pyöreitä muotoja viljelleet kodinkoneeet. Myös talon muodoissa, erityisesti parvekkeissa näkyy samaa henkeä, vaikka pyöreitä tai kaarevia linjoja ei olekaan. Vähän saman henkistä uutta rakentamista olen nähnyt Yhdysvalloissa, erityisesti niillä alueilla, jotka yhä ammentavat Art Decon muodoista ja tunnelmista. Vähän koristeellisuutta lisää, niin tämä rakennus kelpaisi jopa Miami Beachiin, missä yhä lainataan Art Decoa uudisrakennuksissa runsaasti ja häpeilemättä.

Kuvassa on varmaan värit hieman sävyttyneet kun illalla kuvattu vastavaloon ja aukaistu varjokohtia jälkeenpäin hieman. Mikään perus maalarinvalkoinen väri ei ole ja kuvasta saa toki osviittaa oikeasta.
Laitan pian kuvan oikeasta väristä kun tuosta ohi kameran kanssa usein taaperran.
Samanlaisia pointteja, kuin Vekalla, noussut itselleni mieleen tästä elähdyttävästä uudisrakennuksesta. Niihin viittasinkin kuvan yhteydessä - kirjoittaessani "paremman ajan arkkitehtuurista".
Tuolla tarkoitin aikaa, jolloin kiinnitettiin mielestäni paremmin huomiota funktionaalisuuden ja esteettisyyden sopuisaan liittoon eikä suuret rahansiirrot olleet ainoa vaikutin ympäristön muokkaamisessa.

Tuo rakennus luo lievää toiveikkuutta niille, jotka arvostavat myös elinympäristönsä kauneusarvoja.
Pelkkä massiivinen koko ja suuruudenhulluus ei saa korvata kauneusarvoja.
Rakkaassa Helsingissä.

Tuodaan funkkis takaisin.

Edit 14.8.2019 iltapäivällä:
Nätti rakennus mutta aina vähän vastavalossa ;)
Pitää kaivaa harmaakortti esiin...
Kuva
Biosphere peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä joni.rantala
#98279
Eeros kirjoitti: 30.07.19 20:47 Hertsi 30.7.2019.
Hitaasti etenevä töllinbyggaus. Pienin torni ensin ja korkein nousee viimeisenä - on järjestys tällä työmaalla.

Tasan kolme kuukautta edellisestä kuvapäivityksestä (tuossa ylempänä sivulla) - niin näkee kuinka laiskasti matelee pystytys.
Korkeimman talon kellarikerros on todella työlläs kun on paikalla valua lähes kaikki.Oli viellä 4 viikon kesäloma välissä.
Eeros peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Eeros
#98281
joni.rantala kirjoitti: 14.08.19 16:12
Eeros kirjoitti: 30.07.19 20:47 Hertsi 30.7.2019.
Hitaasti etenevä töllinbyggaus. Pienin torni ensin ja korkein nousee viimeisenä - on järjestys tällä työmaalla.

Tasan kolme kuukautta edellisestä kuvapäivityksestä (tuossa ylempänä sivulla) - niin näkee kuinka laiskasti matelee pystytys.
Korkeimman talon kellarikerros on todella työlläs kun on paikalla valua lähes kaikki.Oli viellä 4 viikon kesäloma välissä.
Oolrait...
Avatar
Tekijänä Eeros
#98285
Mutta kun tuosta ohi taas iltasella pyöräilin niin kyllä siinä on auringonlaskun kajon aikaan tuollainen hieman vihertävä sävy oikeastikin - kuten aiemmassa kuvassa.
Kunpa tekisivätkin lisää rakennuksia hyvällä maulla.

Epäinhimilliset, brutalistiset elementtilaatikot ja muut betonihirviöyden ylistykset voisi korvata tämmöisillä lempeämmillä muodoilla ja väreillä.
Tekijänä töntsö
#98286
Olen itsekin miettinyt miksi noita pastellivärejä käytetään niin vähän nykyään. Uudisrakentaminen tuntuu olevan joko steriilin valkoista, tiiltä skaalalla ruskea - musta, tai sitten jotain Jätkäsaari-tyylistä neontykitystä. Ne tummemmatkin julkisivut voivat tietty näyttää ihan hyvältä valoisaan kesäaikaan, mutta talvella koko maailma onkin sitten vaan mustaa, valkoista ja harmaata. Pastellisävyt taas näyttävät piristävältä vuodenajasta riippumatta. Suomessa kun kuitenkin eletään niin värien käyttö pitäisi melkeinpä olla suurimpia huomion kohteita julkisivuissa
veka peukuttivat tätä
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14