Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä Xerdoz
#99625
Aikamoista vankilan muuria taas rakennetaan kadulle päin.
On se kumma, kun ei suomessa saa parvekkeita pistää kadulle näkyväksi, vaan pakko olla tuommoinen ankea seinämuuri.

Mikälie muuri tuokin ruskea, joka näyttää kiertävän "torneja" Kulmiin vaan konekiväärit, niin keskitysleiri on valmis.
Tekijänä hmikko
#99626
Xerdoz kirjoitti: 21.02.20 08:04 On se kumma, kun ei suomessa saa parvekkeita pistää kadulle näkyväksi, vaan pakko olla tuommoinen ankea seinämuuri.
Noissa alimmissa kerroksissa on siis kauppakeskus, eli tuskin oli parvekkeita tyrkyllä missään tapauksessa. Sinänsä samaa mieltä siitä, että jalankulkuympäristöstä on tulossa ankea.
Tekijänä bonk
#99629
Miksi kuitenkin aina läåpäisemätön muuri? Eikö olisi kaupoillekkin hienompi, kun tulisi luonnonvaloa sisään. Säästyisi sähköäkin vielä kaiken lisäksi. Tuntuu, ettei rakennuttajat edes yritä muuta vaihtoehtoa kuin tuon vankilan muurin. Itse kahvilan tai ravintolan asiakkaana katselisin mielummin ulkomaisemaa kuin viereisen henkkamaukan näyteikkunaa.

Jos on tosiaa pakottava tarve kiinteälle seinälle, voisiko kaavassa vaatia tuon seinän elävöittämistä monimuotoisemmaksi. Jos ei muuta, olisi edes hienoa, jos mahdollistettaisiin köynnösten kasvu. Toisi kasveja tiheään ja vilkkaaseen paikkaan. Köynnökset vaihtaisivat vuodenajan mukaan väriä ja muotoa. Voittaisi vankilanseinän!
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#99637
Tuo on jälleen kerran yksi kauppakeskusten huonoja puolia. Kun kauppakeskukset tehdään toimimaan sisällä kulkevan "keskuskadun" varaan, kääntyy rakennus ympäri: huoltokäytävät, aputilat ja tekniikka tulee ulkoseinälle, ja "julkisivu" ja tärkeimmät julkiset toiminnot sisäänpäin. Ei siihen oikein jää mitään hyvää ratkaisua, kun avoimen "julkisivun" jälkeen loput seinät pitäisi käyttää myytävien tuotteiden esittelemiseen.

Tuolta löytyy Arskan esikatselukuva tuon Herttoniemen ostarin kakkoskerroksesta:
https://asiointi.hel.fi/arska/largethum ... 517-15.png

Oikea ratkaisu olisi tehdä kauppakeskusten sijaan ostoskatuja joilloin rakennuksene toimisivat "oikein päin", mutta kun se on niin kätevää ajaa autolla pysäköintilaitokseen ja kulkea ostoskeskuksessa sisällä kuivin jaloin...
Tande peukuttivat tätä
Tekijänä bonk
#99641
Pitäisin ostareista enemmän käännettynä. Liikkeet keskellä ja ihan ytimessä huoltotilat ja käytävät. Ulkoreunaa kiertäisi luonnonvalon täyttämä ostoskatu, jonka varrella olisi suurten ikkunoiden alla ravintoloita, kahviloita, kojuja ja kiskoja. Minkä takia ostoskadun pitää mennä tunnelissa ilman luonnonvaloa. Ymmärrän suurissa ostareissa käytävän molemmatpuolet halutaan käyttää, mutta nykyään paikallisiin keskuksiin rakennettavat korttelikauppakeskukset voisi hyvin tehdä viihtyisemmiksi käänteisellä rakenteella.
Tekijänä hmikko
#99726
HS: Helsinkiin avataan uusi kauppakeskus, jossa ei ole yhtään vaateliikettä

Herttoniemen uuteen kauppakeskukseen Hertsiin avataan perinteisten muotiliikkeiden sijasta muun muassa suuri päivittäistavarakauppa, kirjasto, nuorisotilat ja vanhusten hoivakoti.

[...]

Erona moneen kauppakeskukseen Hertsissä on muun muassa kirjasto, nuorisotilat, vanhusten hoivakoti ja päiväkoti.

Lisäksi kauppakeskukseen avataan päivittäistavarakauppa Prisma ja noin kymmenen uutta ravintolaa. Jo olemassa olevat Megahertsin apteekki, Tokmanni ja liikuntakeskus Elixia jatkavat toimintaansa.
Umpinaisen julkisivun takana on siis myös kirjastoa ja nuorisotiloja, eli siinä mielessä perinteisen kauppakeskussuunnittelun ei ehkä olisi tarvinnut sanella umpimuuria. Tosin Hesarin jutussakin selvitetään, miten suunnitelmat ovat eläneet kahdeksan vuoden mittaisen prosessin aikana. Ehkä kirjastot ja muut laitettiin kauppakeskussuunnitelmaan, eikä tilattu arkkitehdilta varsinaisesti kirjastoa/nuorisotilaa.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15