Mikä on Taloforum?

#94392
hmikko kirjoitti:
veka kirjoitti:Jotenkin vallalla on yhä sellaista ajattelua, että perinteisen korkeakulttuurin (ja esim. kirjastojen) puolella rahaa saa palaa ja rakennuksille varataan kaupungin parhaat paikat. Urheilun ja viihteen puolella ollaan kovasti kitsaampia.


En nyt ihan tunnista todellisuutta tuosta. Mistään ei tule semmoista julkista kitinää kuin kultturirakennusten ja -hankkeiden rahoituksesta. Esim. Olympiastadionin remontti on mennyt erittäin vähin kitinöin verrattuna vaikkapa Musiikkitaloon.


Ja Olympiastadioninkin kohdalla kitinä on kohdistunut täysin siihen, että remontti on kallis kulttuurihistoriallisten syiden vuoksi. Urheiluväki olisi halunnut purkaa stadionin, ja rakentaa uuden tilalle.
Clepe tykkäsi tästä
#94395
Pyöröovi kirjoitti:Ihan alkujaan on vaikea ymmärtää, miksi keskustaan tarvitaan uusi jättiareena kiekolle, kun Hartwall on jo olemassa ja tapahtumia voidaan järjestää vielä useammassakin paikkaa. Jos moinen välttämätön tarve on olemassa, HIFK:lle voitaisiin myydä tehokas siivu tonttia ja viereen voitaisiin samalla suunnitella muuta kaupunkia. Nyt valtaisa mötikkä vailla kummempaa kunnioitusta ympäristöään kohtaan on nousemassa upean vanhan jäähallin viereen, vaikka parempaa olisi voitu saada paikalle. Toisin kuin Tande haluaisin pois massiivisuudesta kohti hienovaraisempaa, mutta silti tehokkaampaa suunnittelua.

Juju on siinä että yleiskaava ei salli pääasiallisesti asumiseen tarkoitettua tilaa tuolla, joten kaikki on laitettava samalle tontille.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14