Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tekijänä sekovene
#97942
"Väliaikainen" puisto on ihan ok, mutta kerrosneliömetrejä alueelle olisi saanut tulla enemmän. 1½/5.

Nämä asemakaavan mukaiset kanavat ja tekosaaret olisivat olleet vastuutonta rahankäyttöä ja muovista elvistelyä malliin Dubai. Eli omalla tavallaan ihan hienoja, mutta ymmärrettävästi nyt tyydyttiin vähempään. Poimintoja kaavan selostusdokkarista:

Kuva
Kuva
Kuva
Tekijänä hmikko
#97943
Ei tällä nyt kyllä Dubain kanssa ole mitään tekoa. Töölönlahti on kuitenkin kiinni perinteisessä ratikkakaupungissa ja helposti jalan kuljettava. Eikä nuo altaatkaan Dubain asteikolla juuri kelpaa pullisteluksi.

Puisto on niin hyvällä paikalla, että siihen mun nähdäkseni ehdottomasti kannattaa panostaa. Nyt on todella syntymässä kasaantumisetuja siitä, että kirjasto, Musiikkitalo sun muut instituutiot ovat naapurissa. Hieno puisto olisi loistava lisä. Toki nykytilannetta on aika paljon mahdollista parantaa pienemmälläkin panostuksella kuin noiden altaiden rakentaminen, mutta mun puolesta hyvin voisi tehdä nekin.
veka, Pyöröovi peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#97944
Samoilla linjoilla niin monen muun kanssa. - Selvä parannus entiseen, mutta valitettavan hukattu mahdollisuus. Sijainti ydinkeskustan ytimessä, mutta kantakaupunkia ei haluttu rakentaa. :/ Ei mikään alueen talo ole ruma, mutta sopisivat paremmin jonnekin Aviapolikseen, ehkä. Jotain Oslon Fjordcity-tyyliä tai Lontoon Paddingtonin aseman uudisrakentamista olisin tuonne kaavoittanut.
Avatar
Tekijänä Krio
#97978
hmikko kirjoitti: 13.06.19 17:56 Linkkaan muutaman päivän viiveellä Arkkivahdin kommentin Hesarin juttuun, jonka loppupään hypetys tosiaan oli perin asiantuntematonta: Palatseja täynnään, tämäkö puisto?

Menee jo off-topikiksi, mutta lopetin Arkkivahdin tekstin tähän naurettavaan lauseeseen:
"Alvar Aallon kaunis suunnitelma tuhottiin myös massiivisella panetteluryöpyllä ja propagandalla, joka surullistutti maineikkaan arkkitehtimme."

Betonikansi autoineen ja käyttökelvottomia rakennuksia, juuh ei.
Clepe peukuttivat tätä
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47