Mikä on Taloforum?

tekijänä bonk
#94517
Ihan kiva kun toi mäki saa elämää, nyt on vaan kuollutta julkisivua. Myös "teräsyys" on kivaa kun viesessä on areenan talo ja ympyrätalo pyörine muotoineen. Myös tehokkuutta tulee roimasti lisää vanhaan verrattuna, mikä hyvä kaupungissa. Toi tiilikin sopii ihan hyvin kallion kirkon kanssa, joka jää talojen väliin.

Pidän. Kuitenkin kaupungin pitää toi edustan risteys saada parempaan kuosiin, nyt on erittäin epämiellyttävää kävely-ympäristöä. Kun hämeentie muuttuu joukkoliikennekaduksi, tosta risteyksestä tulee ihan hirveä kasvavan autoliikenteen takia.
tekijänä Sam33
#94815
SRV:ltä tulossa loppuvuodesta markkinointiin Kalevala Korun toimitilojen tilalle rakentuva kortteli. Hienolla paikalla, Raide-Jokerin varrella. Tietysti olisi voinut olla korkeutta enemmän, kun kerran puistoalueen takia ei voi muualle laajentaa. Ja kuten kuvassa näkyy vieressä on jo korkeampiakin rakennuksia.

Kuva
hmikko tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä markusvalo
#94818
veka kirjoitti:Vesiaihe tontin edessä ei ole mikä tahansa sorsalammikko. Siinä virtaa Mätäjoki, joka masentavasta nimestään huolimatta on aito taimenpuro ja Helsingin tärkeitä suojelu- ja kunnostuskohteita.

Sikälikin tärkeä uoma historiallisesti että se on ollut Vantaanjoen pääuoma ennen kuin joki kääntyi Kaivokselassa itään.

Kaivokselan 3D-pinnanmuodossa (Karttapaikka) näkyy vanhan uoman kolo Kaivokselassa, se on siis mennyt nykyisen Hämeenlinnanväylän ali länteen:
Kuva
Sama paikka peruskartalla:
Kuva
veka, Janne_H, H.C. ja 1 muut tykkäsi tästä
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158