Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#91509
veka kirjoitti:Paikka on siis Fleminginkatu 4. Minkähän takia se rakennettiin jo alkujaan liian matalaksi? Oli miten oli, lopputulos on hieno, IMO. Muutostyön tehneen Novarcin sivuilla on kylläkin kuvia toisenlaisista, vauhdikkaammista ratkaisuista. Mikähän tähän lopulta valikoituu?


Toivottavasti eivät pistä tetrisparvekkeita noiden naapurien viereen.

Veikkaisin, että mataluus johtuu 60-luvulla noudatetuista tiheyttä koskevista normeista. Vanhaa korttelikaupunkia pyrittiin uudistamaan avaran ja valoisan lähiön suuntaan ja tiheyttä rajoitettiin uudisrakentamisessa. Mm. Toisen linjan avokorttelit ja pistetalot ovat käsittääkseni tätä perua.

Vilhovuorenkadulla odottais vastaavaa korottamista tai kai lähinnä korvaamista tämmöinen yksikerroksinen plättänä (StreetView).
tekijänä Lurkkeri
#91510
hmikko kirjoitti:Veikkaisin, että mataluus johtuu 60-luvulla noudatetuista tiheyttä koskevista normeista. Vanhaa korttelikaupunkia pyrittiin uudistamaan avaran ja valoisan lähiön suuntaan ja tiheyttä rajoitettiin uudisrakentamisessa. Mm. Toisen linjan avokorttelit ja pistetalot ovat käsittääkseni tätä perua.

Vilhovuorenkadulla odottais vastaavaa korottamista tai kai lähinnä korvaamista tämmöinen yksikerroksinen plättänä (StreetView).


Samalla sisäänvedetyn ensimmäisen kerroksen olisi voinut vetää samaan samaan linjaan muiden talojen kanssa. Tuollainen hämärä alue lipan alla ei kauheasti houkuttele ikkunaostoksille.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12