Mikä on Taloforum?

tekijänä syksy
#90982
PELIYHTIÖ Supercell ostaa Helsingin Jätkäsaareen valmistuvan puurakenteisen toimistorakennuksen ja pysäköintitalon rakennusyhtiö SRV:ltä uudeksi pääkonttorikseen. Alueelle alettiin suunnitella puurakenteista Wood City -korttelia jo vuonna 2010.

Toimiston rakennustyöt alkavat aikaisintaan keväällä 2018. Alueella on jo rakenteilla puurakenteisia asuintaloja.


https://www.hs.fi/talous/art-2000005398078.html

Ehkäpä tämäkin nytkähtää nyt vihdoin liikkeelle. Hieno homma, että löytyi maksukykyinen ostaja.
tissot, Clepe tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä veka
#91338
Jätkäsaaren tulevista pysäköintirakennuksista on julkaistu ensimmäiset kuvat. Tönöt sijoittuvat maan päällle, joten niistä ei ole väestönsuojiksi valtavan maanalaisen Rokkiparkin tapaan. Sen sijaan niiden arkkitehtuuriin on satsattu suomalaisittain harvinaisen runsaasti. Saukonlaiturin parkkitaloa reunustaa ainakin alla olevan kuvan suunnasta nerokas "kuntoiluportaikko" istutuksineen. Mäkeä ei parkkitaloksi ihan uskoisi. Vähän kyllä askarruttavat hyvät näkymät ylhäältä suoraan viereisten talojen koteihin. Atlantinkaaren parkkitalo puolestaan pitää alakerrassan Lidlin ruokakauppaa, jonka päälle pysäköintikerrokset tulevat.

http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2017-10-30/arkkitehtuuria-ja-laatua-jatkasaareen-pysakointitaloihin

Kuva Saukonlaiturin parkkitalo

KuvaAtlantinkaaren parkkitalo

Kuva
hmikko, jfo, Lurkkeri tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä veka
#91442
Hesarin tuore uutinen on masentavaa luettavaa.

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan 100 miljoonan euron Wood Cityn puukerrostaloista on löytynyt hometta – Mikrobivauriot ovat olleet tiedossa jo puoli vuotta

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan Wood City -puukerrostaloalueen taloissa on ilmennyt kosteuteen liittyviä ongelmia, jotka voivat olla vakavia. Puuelementtien liitoskohdista on löytynyt mikrobivaurioita.

”Rakennusaikaisen kosteudenhallinnan osalta kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan”, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professori Juha Vinha.

...

Vinha korostaa, että Wood Cityssä on haluttu kokeilla Suomen oloissa uudenlaista rakennustekniikkaa.

”On haluttu kokeilla, onnistuuko puukerrostalon rakentaminen ilman koko talon peittävää sääsuojaa. Ensimmäisissä kohteissa tulee aina enemmän ongelmia.”

Toisaalta yleisessä kosteudenhallintaprosessissa on ollut työmaalla puutteita.

”Pitäisi olla selkeästi valittuna kosteudenhallinnasta vastaava henkilö. Nyt asiasta ei ole sovittu kunnolla.”

...

https://www.hs.fi/koti/art-2000005442247.html
Avatar
tekijänä veka
#91506
SRV on sivuillaan julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan Wood Cityn asuintalojen ongelmista ja vastataan esitettyihin kysymyksiin.
...

Kuten mediassa on kerrottu, Jätkäsaareen rakennettavan Wood Cityn puukerrostalojen rungon kiinnikkeinä käytettyjen koivuvanerilevyjen pinnoilla on esiintynyt pilkkumaista mikrobikasvustoa.

Kasvustoa on kuitenkin löydetty vain koivuvanerisista kiinnikkeistä, joten uutisoitu kosteusongelma koskee todella pientä osaa rakennuksesta. Koivuvaneristen kiinnikkeiden osuus on vain vajaa puoli promillea koko rakennusmateriaalista. Puukerrostalojen pääelementti (suomalaisesta kuusesta valmistettu LVL-elementti) on pysynyt koko rakentamisen ajan kunnossa.

Wood Cityn puukerrostalot rakennetaan Stora Enson valmistamista ja toimittamista LVL-massiivipuuelementeistä. Stora Enso vastaa tuotteen laadusta ja asennuksesta.

Ongelma huomattiin normaalissa laatutarkistuksessa. Tämän jälkeen näytteitä on heti otettu molemmista Wood Cityn kerrostaloista. Testeissä on todettu, että mikrobikasvustoa on hyvin pienillä alueilla, ja mikrobeja on löydetty ainoastaan koivuvaneristen kiinnikelevyjen pinnoista.

Me SRV:llä suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti. Kun kosteusongelmat havaittiin, korjaavista toimenpiteistä sovittiin välittömästi yhdessä Stora Enson, ATT:n, Helsingin Kaupungin ja Swecon kanssa. Mikrobikasvusto on poistettu ja vauriokohdat on puhdistettu huolellisesti. Mikrobien lisäkasvulle ei ole enää edellytyksiä, sillä puu on nyt hyvin kuivaa. Puhdistustoimenpiteillä saadaan havaitut vauriot pysyvästi korjattua. Rakennuksissa ei kuitenkaan ole aloitettu vielä sisätöitä, emmekä ole antanut lupaa peittää kosteusongelmista kärsineitä rakenteita. Huolehdimme yhdessä tilaajan ja rakennusvalvonnan kanssa siitä, että rakennus on varmasti turvallinen jatkorakentamista varten. Sisätöiden aloittaminen on viivästynyt tämän vuoksi useita kuukausia.

...
https://www.srv.fi/srv-yhtiona/media/artikkelit/wood-city-ollut-esilla-mediassa-vastaukset-useimmin-esitettyihin
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81