Mikä on Taloforum?

tekijänä Sam33
#91061
SATO ja VR Group ovat järjestäneet arkkitehtuurikilpailun Oulunkylään sijoittuvasta korttelista. Alueella tällä hetkellä 155 VR Groupin omistamaa vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitus korvata uusilla. Ihan hyviä ehdotuksia tullut, yksikään ei huono, vaikka ei mitään wow-arkkitehtuuria tietenkään ole. Asuntojen lukumäärä vaihtelee 372-473 asunnon välillä, joten merkittävää tiivistämistä. Kaikki kilpailuehdotukset löytyy hankekortista.

HANKEKORTTI

Oma suosikkini on August-ehdotus, vaikka osa rakennuksista onkin melko matala.

Kuva
hmikko, Kantti, Pyöröovi tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#91403
Lautakunnan listalla Töölöntullin tiivistämistä. Markkinointi-instituutin talon tilalle tulossa asuinkerrostaloja ja muutenkin toimitiloja ollaan muuttamassa asunnoiksi. Uudisrakennukset näyttäisivät sopivan oikein nätisti paikalleen, mutta toimintojen yksipuolistuminen asumiseen lienee jonkunlainen menetys.

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Pyöröovi
#91410
Hyvä, että aluetta on lähdetty siivoamaan. Harmi, että siivoaminen näyttää tarkoittavan lähiörakentamista.
Avatar
tekijänä veka
#91746
Joo, ja kaiken kukkuraksi ehdotusta kehuskellaan tähän tapaan: "Kilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ehdotuksellaan Adagio. Palkintolautakunta perusteli voittajan valintaa ehdotuksen vähäeleisen, klassisen arkkitehtuurin luontevalla sopeutumisella Kaartin kaupunkikuvaan." Kittiä kanssa. Kehtaavatkin jatkaa Helsingin ydinkeskustan perinteisimpien aluiden tärvelemistä. Jossain muualla tuommoisesta talosta voisi jopa innostua, mutta Kaartin alueella se on lähinnä ympäristörikos.
Clepe, Sieni tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#91748
Onhan tuo toki parannus 60-luvun laatikoista esim. siinä, että pääty ei ole umpinainen ja ikkuna-aukotus on pystylinjainen kuten vanhoissa naapureissa, eikä nauhaikkunoita. Varmaan lajissaan ihan hyvää työtä, mutta ilmeeltään todella yksitotista. Ja tämä siis kilpailuehdotus, johon voi vielä tulla mitälie halpuuttamista.
Raimo Miettinen tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#91755
No nyt en kyllä ymmärrä mikä tässä muka on vikana? Helvetin hyvää tiukkaa nykyarkkitehtuuria, viimeisen päälle mietityt detaljit ja klassisen harmoninen kokonaisote. "Ympäristörikos"?
jfo tykkäsi tästä
tekijänä vetti
#91756
Rakennuksenahan tuo on hieno, mutta väärässä paikassa. Tuohon olisi toivonut enemmän vanhaan rakennuskantaan sopivaa. Vaikka kieltämättä parannusta on nykytilaan verrattuna.
tekijänä JamoL
#91757
> Mikä vikana?

Varmaan se että tuo kulma on havainnekuvan perusteella toooodella yksitoikkoinen, ja lähin "detalji" on itse kulmasta noin 50 metrin päässä. Edes räystäs tms. ei riko kuin dublopalikoista monotonisesti koottua seinää. Tuohon kun lisää sadevesien valumajäljet yms, näkymä on yhtä kiinnostava kuin Kostamuksessa.

Sisäänkäynti lähiympäristöineen kyllä näyttää hienolta.

Ei tuo paikkaa huononna, mutta adjektiivit "viihtyisä", "lämmin", "ihmismittakaavainen" tms eivät kyllä tule mieleen. No, harvemmin salaisesta poliisista sinällään tulee :roll:
Sieni tykkäsi tästä
tekijänä hmikko
#91759
JamoL kirjoitti:Ei tuo paikkaa huononna, mutta adjektiivit "viihtyisä", "lämmin", "ihmismittakaavainen" tms eivät kyllä tule mieleen. No, harvemmin salaisesta poliisista sinällään tulee :roll:


Briteillä oli postmodernismin vuosina 80-luvulla ote toisesta äärilaidasta kun tilasivat Secret Intelligence Servicelle eli MI6:lle eli James Bondin työnantajalle uuden tönön (valmistui 1994, arkkitehti Terry Farrell and Partners). En tuotakaan ehkä luonnehtisi viihtyisäksi, lämpimäksi tai ihmismittakaavaiseksi, mutta kylläkin yllättäväksi kun kyseessä on salainen palvelu. Sikäläinen valtionhallinto oli vissiin nyttemmin jossain vaiheessa luopumassakin rakennuksesta. En tiedä, mikä on tilanne tällä hetkellä. Lukuisat parvekkeet ja terassit ovat ilmeisesti olleet koko ajan lähes käyttämättä turva- ja salassapitovaatimusten takia. Rakennuksen tyyliä on alusta asti myös kritisoitu kitschiksi, epäsikiöksi jne. Joskus muinoin Englannissa vaihto-opiskelijana olessani tuo oli aika usein oman junamatkani varrella, ja ainakin silloin se oli Vauxhallin kaupunkikuvassa ihan positiivinen poikkeus. Naapurissa oli runsaasti enemmän ja vähemmän ankeita toimistokolosseja.
Avatar
tekijänä veka
#91760
Ympäristörikos? Kuten sanottu, talohan on omalla tavallaan komea, mutta aivan väärässä paikassa. En voi hyväksyä sitä, että Helsingin vanhaan keskustaan rakennetaan taloja, jotka eivät lainkaan yritä sopeutua ympäristöönsä vaan tekevät kaikkensa noustakseen siitä esiin silmätikuiksi. Ikään kuin tuo talo mukamas olisi tuon alueen tärkein ja arvokkain rakennus. Lisäksi arvelen, että noin askeettisen näköinen rakennus on parhaimmillaan näissä kuvissa. Valmiina ja ikäännyttyään se muuttuu vain ankeammaksi.
Sieni tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä MindW
#91764
Itseä ihmetyttää purkuvimma, joka kohdistuu näihin Viljo Revellin suunnittelemiin 60-luvun rakennuksiin. En näe, että tässä saavutetaan tehoiltaan tai kaupunkikuvallisesti niin merkittävästi parempaa lopputulosta, että vanhojen rakennusten purkaminen olisi perusteltua.
jfo tykkäsi tästä
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 158