Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä JamoL
#106522
Vinkki: tuollakin postinumeroalueella uudiskohteiden hinta määräytyy tontin hinnan, rakennuskustannusten ja kysynnän pohjalta.

Jos yhtälö ei rakennuttajien mielestä toimi, kaava jää toteutumatta.

Itse en usko Hernesaaressa käyvän niin, ainakaan asuntojen osalta.
James tykkää tästä
Avatar
tekijänä hylje
#106523
apollonkatu kirjoitti: 30.11.23 22:56 Haluaisin kyllä tietää keitä nämä rikkaat autottomat kaupunkilaiset ovat joita Helsinki uskoo tuonne asukeiksi löytävänsä. Siis enemmän kuin hyvin toimeentuleva, joka pystyy tuosta postinumerosta asunnon ostamaan, jolla on kenties vene mutta ei lainkaan autoa. Vinkki: sellaista ei Suomessa ole.
Hernesaareen on suunniteltu enemmän pysäköintiä kuin viereisille vanhoille arvoalueille.
JamoL tykkää tästä
tekijänä tunppi
#107153
Kävelin tänään Hernesaarenkierroksen ja siellä näyttää kyllä aika pysähtyneen. Vuodessa parissa on muutama maakasa liikkunut ja jalkapallokupla poistunut, mutta mitään isoa urakkaa ei näy vielä olevan käynnissä. Saa nähdä millainen riita paikoituksesta saadaan. Nyt kun sekä hitakset että aso ovat jäähyllä niin tuleeko Hernesaareen vain kaupungin vuokra-asuntoja ja kovan rahan omistus/vuokra? Onko kaava tarkoistus hyväksyä vuonna 2024 vai -25?

https://ahjojulkaisu.hel.fi/06F48CB8-A8 ... 900000.pdf
tekijänä Tipi
#107171
Olisi mukavaa jos Hernesaaressa arkkitehtuurin tasoa nostettaisiin pari pykälää paremmaksi kuin jätkäsaaressa ja Kalasatamassa. Jotain Tallinnan Kalarannan tai Oslon tjuvholmenin tapaista tasoa voisi toivoa. Ainakin siis tuon kärjen ja rantapuiston eturivin osalta. Kärjen marina sopii myös tasokkaamman alueen imagoon.

Helsingissä uudistuotannon taso ja sitä myötä kaupungin vetovoima on Tallinnaan nähden selkeästi heikkoa.
Kaavoituksen virkamiesten, avainpoliitikkojen ja rakennuttajan epäpyhässä kolmiyhteydessä pääsee rakennuttajan ainainen toive: "vähän vielä pitää saada kustannuksia alemmas että lähtee liikkeelle", poikkeuksetta niskanpäälle. Hernesaari voisi olla poikkeus, espan eteläpuolinen alue pitäisi kyllä mahdollistaa myös tasokkaampaa arkkitehtuuria, vai kuinka?

Muokkaan vielä että tason nosto voisi olla esim. rikkaamman, modernin deltaljiikan ja monipuolisemman materiaalivalikoiman käyttöä. Esim linkissä oleva, omaan makuun ylitehokas Tjuvholmen näistä syistä viehättää:
https://www.nielstorp.no/project/tjuvholmen-f3/
veka, tiiliskivi tykkää tästä