Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä töntsö
#106149
Vuoden takaa löytyi pari artikkelia tuosta https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4773647
Kalasataman keskuksesta on varattu tontti 15-kerroksiselle hotellille. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tiistaina tonttivarauksen jatkamista SRV Oy:lle siten, että varauksensaaja saa suunnitella Leonkatu 2:n tontille hotellin sijaan toimistotalon. SRV suunnittelee rakennustöiden aloittamista 2023 aikana.

Hotellioperaattori vetäytyi neuvottelujen jälkeen hankkeesta, kun 2020 keväällä alkanut koronapandemia aiheutti laajaa epävarmuutta sijoittajien keskuudessa.

SRV:n varaus on voimassa 31.12.2023 saakka.
hmikko tykkää tästä
tekijänä Kervolainen
#106952
Kervolainen kirjoitti: 03.09.23 09:43
SRV:n kanavalla havainnekuva tästä Redin viereisestä tontista johon alunperin piti hotelli tulla. Pakko kyllä myöntää että tuon havainnekuvan perusteella ei jotenkin sovi maisemaansa.
SRV:n sivuilla päiviteltyjä havainnekuvia.
Kuva
Kuva

Hyvältähän tuo alkaa näyttää :)
veka, wab, tiiliskivi ja 5 muuta tykkää tästä
tekijänä FreakyJ
#107160
Verkkosaaren pohjoispuoli alkaa hahmottua ulkoreunoilta. Hermannin rantatie tuntuu aika tunnelimaiselta, mutta ehkä tuo puiden kasvettua on ihan viihtyisä väylä.

Kuva

Vrt. eteläinen puoli. Sen kohdalla rantatie on työmaa-aitojen poistuttua oikein jämäkän oloinen, mutta aika kolkko jos ei tuohon enempää katuvihreää tule.

Kuva

Sisältä alue on aika vaiheessa, mutta näiden kulmikkaiden talojen yhtenäinen muotoilu oli ihan kiinnostava. Ympäri kulkiessa talot elää ihan kivasti, kun kulmat tuntuu kurkottavan toisiaan kohti. Tiedä sitten kuinka helposti näitä havainnoi, kun loput taloja nousee ympärille.

Kuva

Kulmikkaiden talojen sisäpihalle jäävät siivet ovat jännän muotoisia ratkaisuja.

Kuva

Sompasaunan kulmauksessa olevassa talossa on jylhä käynti sisäpihalle.

Kuva
wab, apollonkatu, Tlahti ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67